Dolar 32,4475
Euro 34,7401
Altın 2.437,40
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Zonguldak 15°C
Hafif Yağmurlu
Zonguldak
15°C
Hafif Yağmurlu
Cts 15°C
Paz 17°C
Pts 16°C
Sal 16°C

Ertuğrul “19 Mayıs, devletimizin ilk adımının atıldığı dönüm noktasıdır”.

Ertuğrul “19 Mayıs, devletimizin ilk adımının  atıldığı dönüm noktasıdır”.
18 Mayıs 2021 12:43
263
A+
A-

Cumhuriyet Halk Partisi Kdz Ereğli ilçe Başkanı Eylem Ertuğrul 19 Mayıs Gününün anlam ve önemi için acikla yaptı.

“Sevgili Ereğlililer Değerli Hemşehrilerimiz Bugün 19 Mayıs Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün emperyalistlere karşı Kurtuluş Savaşını başlatmak üzere yola çıkışının 102. yıl dönümünü kutluyoruz.

19 Mayıs, devletimizin ilk adımının atıldığı dönüm noktasıdır.

Aydınlık ve çağdaş geleceğimizin bayramı olan bugün, gençlerimize emanet edilmiştir. Her şeyin gerçekten çok güzel olacağı inancıyla 100 yılı aşkındır bu umudumuzu kaybetmedik, mücadelemizi hep birlikte sürdürüyoruz. Türkiye Cumhuriyeti’nin ve Atatürk’ümüzün doğduğu tarih olan bugünü anlayamayanlar unutmasınlar ki ; milli bayramları kutlayamayan milletler, dini bayramlarını kutlayacak vatan bulamazlar.

Tam 102 yıl önce bugün, ülkenin kurtuluş hareketini Samsun`dan başlatan Mustafa Kemal Atatürk ve mücadele arkadaşları, bu kurtuluş mücadelesini tam bağımsız demokratik bir Cumhuriyetle taçlandırmışlardır.

Bugün anti demokratik uygulamalar ile demokrasi ve bağımsızlık gibi değerlerin altını oymaya çalışanlar 1919 da ülkenin üzerine doğan güneşi karanlığa çevirmek isteyenlerdir.

Cumhuriyetin 98. yılında, çeşitli bahanelerle sadece 19 Mayıs değil, tüm milli bayram kutlamalarını yasaklamaya çalışanlar, aslında Türkiye Cumhuriyetinin aydınlık geleceğini hazmedememektedirler.

Atatürk ve mücadele arkadaşlarının isimlerini anmaktan çekinenler, onların mücadelelerini kutlamayı yasaklayarak, onları unutturacaklarını düşünmektedirler.

Ama bunun mümkün olmadığını ve olmayacağını er ya da geç öğreneceklerdir. 19 Mayıs kutlamalarını engelleyebilirler, ancak 19 Mayıs ışığını asla yok edemezler. İçten ve dıştan gelen gerici, bölücü ve yıkıcı tehlikelere karşı ulusumuz her zaman Cumhuriyeti korumuştur ve korumaya da devam edecektir.

Ülkemizin kurtuluş ve kuruluşunun mimarı Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve mücadele arkadaşları ile Türkiye Cumhuriyetinin bağımsızlığı için hiç düşünmeden canlarını vermiş tüm şehitlerimiz ve gazilerimizi saygı ve şükranla anıyor, onların mücadelelerini benimseyen Cumhuriyet gençlerinin 19 Mayıs Atatürk`ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramını kutluyoruz” .

CHP Kdz.Ereğli İlçe Başkanı Op.Dr. Eylem Ertuğ Ertuğrul
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.