Dolar 32,5004
Euro 34,6901
Altın 2.496,45
BİST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Zonguldak 16°C
Parçalı Bulutlu
Zonguldak
16°C
Parçalı Bulutlu
Paz 18°C
Pts 19°C
Sal 24°C
Çar 20°C

EYLEM ERTUĞRUL BİR KIRSALDA BİR KENTTE..

EYLEM ERTUĞRUL BİR KIRSALDA BİR KENTTE..
7 Mayıs 2023 03:43 | Son Güncellenme: 7 Mayıs 2023 03:46
455
A+
A-

EYLEM ERTUĞRUL KIRSALDA BİR KENTTE..

Zonguldak milletvekili adayı Eylem Ertuğ Ertuğrul Cumartesi gününe Kdz. Ereğli Tarih, Doğa ve kültürünü Yaşatma Vakfı Kahvaltısına katılarak başladıktan sonra hız kesmeden kırsala dönerek saha çalışmalarına devam ediyor.

 

Sabahki programının ardından Kaptaş Pazarında çalışmalarına devam eden Eylem Ertuğrul’a bu bölümde Alaplı Belediye Başkanı Sayın Nuri Tekin, İlçe Başlakın Hüseyin TOSUN , yöneticiler ve partililer eşlik etti. Kaptaş programının ardından Abdi köyünü ziyaret ederek Balı Mahalelesine geçen Ertuğrul kendisini karşılayan mahalle halkına hitap etti.
Öğle saatlerinde 5. Sıra Milletvekili adayı Cemalettin Sağtekin ile birlikte Kdz.Ereğli Dernek evlerinin bulunduğu alanda Dernek Başkanları ve yöneticileri ile buluşan Eylem Ertuğrul derneklerin sorunları ve talepleri ile ilgili bilgi aldı.
Akşam Programına Elmatepe buluşması ile başlayan Ertuğrul yaptığı konuşmada tek adam sisteminin Türkiye’ye uymadığını, sistemle ilgili verin yetkiyi görün etkiyi söyleminin boşa çıktığını, vaatlerin hiç birinin yerine getirilmediğini vurgulayarak iktidarın uyguladığı yanlış ekonomik politikalar hayat pahalılığını çekilmez hale getirdi, bir kesim aşırı şekilde zenginleşirken halk ise yoksullaştı, orta direk dediğimiz kesim yok oldu.dedi. Yoksul halka Sosyal yardımların Millet iktidarında da devam ettirileceğini, bunların kesileceğine dair söylemlerin algıdan ibaret olduğunu söyleyen Ertuğrul asıl hedeflerinin kimsenin kimseye muhtac olmadığı, milli gelirin hakça bölüşüldüğü adaletli bir gelir dağılımına sahip, hep birlikte zenginleşen bir Türkiye olduğunun altını çizdi.
Milletvekili adayı Ertuğrul günü Davutlar ve Külah köylerinde tamamladı. Yoğun ilgi ile karşılanan Ertuğrul Köylünün köyünde kalması için politikalar uygulayacaklarını bu kapsamda yerli üretime dayalı bir politikanın yürütüleceğini ve tarımın geldiği dışa bağlı durumdan kurtarılarak tekrar ihracatçı bir seviyeye getirileceğini, bunun için köylerde Ziraat Mühendisi ve Veterinerlerin hizmetlerinin arttırılacağını, Fiskobirlik’in yeniden aktif hale getirilerek fındık üreticisinin Uluslararası tekellerin elinden kurtarılacağını, en az 4 dolar fındık fiyatı ile üreticinin piyasa dalgalanmalarından korunacağını, 2014 yılından bu yana artmayan alan bazlı desteğin artırılarak güncel hale getirileceğini dile getirdi. Tersaneler, TTK ve Erdemir’e işçi alımı konularına da değinen Ertuğrul Tersanelerin aktif hale getirilerek bölgesel istihdama katkı sağlanacağını, Erdemir’e işçi alımında Zonguldaklıların öncelikli olacağını, TTK ya 5000 yeni madenci alınacağını ve köylere kontenjan tanınacağını söyledi. Köy okullarının yeniden açılarak köylerin yeniden öğretmenler ile buluşturulacağını, köylerde sağlık ocaklarının hizmet etkinliğinin artırılacağını tekrarlayan Ertuğrul Cumhurbaşkanı adayı Kemal KILICDAROĞLU ve Mecliste çoğunluğun elde edilmesi adına Cumhuriyet Halk Partisi Partisi ve Millet ittifakı için destek istedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.