Dolar 32,5332
Euro 34,8891
Altın 2.430,91
BİST 9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Zonguldak 27°C
Az Bulutlu
Zonguldak
27°C
Az Bulutlu
Çar 19°C
Per 18°C
Cum 16°C
Cts 16°C

Eylem”14 MAYIS DÜNYA ÇİFTÇİLER GÜNÜ” nü kutluyoruz.

Eylem”14 MAYIS DÜNYA ÇİFTÇİLER GÜNÜ” nü kutluyoruz.
14 Mayıs 2021 09:49
286
A+
A-

Kdz Ereğli CHP İlçe Başkanı Eylem Ertuğrul 14 MAYIS DÜNYA ÇİFTÇİLER GÜNÜ hakkında Basın Açıklaması yaptı.

Saygıdeğer Çiftçilerimiz..

1 Yılı aşkın devam eden pandemi sürecinde iktidar tarafından tam anlamı ile unutuldunuz.

Pandemi öncesi uzun yıllardır verilen desteklerin dışında hiçbir ek destek paketinin içinde yer almadınız. Borçlarınızla – icra dosyaları ile boğuştunuz. Çok zorluklar yaşadınız.

Tüm bunlara rağmen fedakarca üretmeye devam ettiniz. Ancak bu seferde pandemi sürecinin iyi yönetilememesi sonucu gelen kapanmalarla ürününüzü satacak muhatap bulamadınız.

Ürün elinizde kaldı yada yok fiyatına satmak zorunda kaldınız. Bu şekilde nereye kadar dayanabilirsiniz bilen yok..

Karar mercilerinin umurunda da değil..

İktidar patates dağıtımı gibi şova yönelik göstermelik uygulamalarla göz boyamaya devam ediyor.

Diğer yandan tarımdaki kötü gidiş dünya tarım hasılası içindeki payımızı Cumhurbaşkanlığı Sistemi keyfi yönetim anlayışının da etkisi ile dünya tarım son 40 yılın en düşük seviyesine geriletmiştir.

Covid-19 salgınıyla beraber varolan sorunlara yenilerinin eklenmesi, İktidarın sorunları kendi çiftçisini gözardı ederek ithalat yoluyla çözmeye yönelik kolaycı politikaları, girdi fiyatlarının yüksekliği ile baş edemeyen çiftçilerimizin üretmekten vazgeçmesi ve tarım topraklarının atıl kalması maalesef ülkemiz tarımının geldiği son noktadır.

Bu şekilde devam ettiği takdirde ileriki yıllarda gıda da tamamen dışa bağımlı hale geleceğiz.

Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’nun geçtiğimiz günlerde ifade ettiği gibi “Cumhuriyet’in kuruluşunda, kalkınmanın temeli olan tarımın bu noktada olmasını kabullenemiyoruz’.

Başta bölgemizde ağırlıklı olarak bulunan fındık üreticilerimiz olmak üzere bütün çiftçilerimize sözümüz olsun. CHP iktidarında çiftçilerimiz alın terinin karşılığını alacak ve hiç kimse yatağa aç girmeyecek. Yeniden diyoruz ki Türkiye’nin gerçek efendisi üretici olan çiftçilerimizdir.”

Ülkemizde tarımın ve çiftçilerimizin içinde bulunduğu durum düşünüldüğünde ortada kutlanacak bir gün olmamakla birlikte bütün bunların tersine çevrileceği herşeyin daha güzel olacağı günlerin yakın olduğu düşüncesi ile ;

Açlığın, kıtlığın olmadığı, ucuz ve güvenli gıdaya herkesin rahatça ulaşabileceği bir dünyada üreticilerimizle ve tüketicilerimizle birlikte tüm yurttaşlarımızın sağlıklı bir çevrede refah içerisinde mutlu yaşamasını dileyerek Tüm çiftçilerimizin “

14 MAYIS DÜNYA ÇİFTÇİLER GÜNÜ” nü kutluyoruz. Ürününüz bereketli, kazancınız bol olsun..
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.