Dolar 32,3828
Euro 35,0363
Altın 2.326,77
BİST 9.142,40
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Zonguldak 20°C
Az Bulutlu
Zonguldak
20°C
Az Bulutlu
Cts 22°C
Paz 23°C
Pts 25°C
Sal 16°C

EYLEM”DEN EYLEMSEL SÖYLEM “HAYDİ ERDEMİR İNANDIR BİZİ !!! “

EYLEM”DEN EYLEMSEL SÖYLEM “HAYDİ ERDEMİR İNANDIR BİZİ !!! “
5 Nisan 2021 22:56
704
A+
A-

HAYDİ ERDEMİR İNANDIR BİZİ !!!

Geçtiğimiz hafta içerisinde Ereğli halkını umutlandıran bir gelişme oldu. 2007 yılından beri Erdemir’e takas dışında toplu alım olmadığı göz önüne alındığında Erdemir’in kadrolu işçi alacağının duyulmasıyla birlikte ekonomik olarak zaten yıllardır bunalmış olan şehrimizin insanları umutlandı, bu umutla pandemi şartlarını bile hiçe sayarak fabrikanın kapısına yığıldı.

Formlar dolduruldu, aşırı yığılmadan dolayı başvuru süresi 16 Nisana kadar uzatıldı.

Ancak şehrimizde bu işe alımla ilgili pek çok söylenti oluştu. Alınacak kişi sayısı, kriterler, yapılan ve yapılacak olan torpiller ile ilgili ortalıkta pek çok iddia dolaşıyor.

Erdemir yönetiminden bu konuda açıklamalar oldu. Pandemi sürecinde, özellikle ilk döneminde sağlık sorunu olan işçiler nedeniyle ciddi personel sıkıntısı çeken Erdemir benzer bir durumun tekrarının önüne geçmek için bu başvurularda öncelikle sağlık şartlarının sağlanmasını şart koştu.

Sonra yapılacak olan sınavların geçilmesi gerektiği söylendi. Ancak süreç hala belirsizliğini koruyor.

Ayrıca Erdemirde çalışan ve sayıları 1000i geçen taşeron işçilerinin akıbeti de belirsizliğini koruyor.Yıllardır bir umutla bekleyen, sabreden, çalıştığı branşta artık uzmanlaşan ancak kadrolu işçiden çok daha az maaş alan bu kardeşlerimiz ne olacak ?

Bu kişilerin yeni başvuru yapanlarla bir tutulması ne kadar doğru ? Bu insanlara her seçim öncesi iş vaadinde bulunan siyasetçiler nerede ?

Erdemirin özelleştirilmesi sonrasında şehrimizle içiçe olan yapısının değiştiğini hepimiz gözlemliyoruz.

Sonuçta Erdemir artık özel sektöre ait bir kuruluştur.

İstediğini işe alır istemediğini almaz. Ancak yaşadığımız süreçte içerisinde kurulu olduğu şehrimize katkısını artırma niyetinde olduğunu gösterme şansı oluşmuştur ve bu konuda tüm şehir büyük bir beklenti içerisindedir.

Erdemir bu işe alımlarda mutlaka bünyesinde taşeronda çalışan ve belirlediği kriterleri karşılayan emekçi kardeşlerimizi de değerlendirmeli, ayrıca yeni işe başlayacaklarda da Ereğlili genç kardeşlerimize öncelik vermelidir.

Örneğin işe alınacak gençlerde belli bir süre Ereğlide ikamet etme şartı konabilir.

Siyasi rant uğruna başka şehirlerden taşıma getirilen insanlar bu alımdan öncelikli olarak faydalandırılmamalıdır.

İşte o zaman Erdemir’in Ereğli’ye verdiği katkıyı artırdığına inanmaya başlayabiliriz.

Biz buna inanmak istiyoruz…

Haydi Erdemir inandır bizi !!!

CHP Kdz. Ereğli İlçe Başkanı Op.Dr. Eylem Ertuğ Ertuğrul
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.