Son Gelişmeler
  1. Haberler
  2. Kdz.Ereğli Haberleri
  3. “Gitme… Sana Muhtacız” – 23 Yıllık Hayalin Mimarı Başkan Akın Katı’ya Veda Etmek İstemiyoruz

“Gitme… Sana Muhtacız” – 23 Yıllık Hayalin Mimarı Başkan Akın Katı’ya Veda Etmek İstemiyoruz

IMG-20250507-WA0084
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

“Gitme… Sana Muhtacız” – 23 Yıllık Hayalin Mimarı Başkan Akın Katı’ya Veda Etmek İstemiyoruz

23 yıl… Bir çeyrek asır boyunca özlemle, sabırla, inatla beklendi bu gün. Ereğli, tam 23 yıl sonra yeniden 3. Lig dedi. Ve bu hayalin mimarı, cefakâr, mücadeleci bir yürekti: Akın Katı.

Picsart_25-05-04_23-47-44-057

O, sadece bir kulüp başkanı değildi. O, şehrin sönmeye yüz tutmuş umutlarını tutuşturan adamdı. Çocukların toprağa gömülü hayallerini yeniden gün ışığına çıkaran, iç saha demeden, deplasman demeden, tribünleri tek yürek haline getiren o isimdi.

Ama şimdi…
Şampiyonluğun ardından gelen vedası, bir bayram sabahında kapkara bir haber gibi çöktü Ereğli’nin üstüne.

Taraftarın Yüreği Yanıyor: “Gitme Sana Muhtacız”

Genç Ereğliler Taraftar Grubu’nun önderliğinde onlarca, yüzlerce yürek aynı acıyla buluştu. Meşalelerle, gözyaşlarıyla, dualarla başkan Akın Katı’nın evinin önünde toplandılar.
“Gitme başkan! Sana muhtacız!”
“Seninle doğduk, seninle şampiyon olduk… sensiz ne yaparız?”
Bu sözler, bir istek değil, bir yakarıştı. Çünkü bu şehrin ne zaman yeniden yükseleceğini kimse bilmiyor.

3. Lig’in Kapısı Açıldı, Ama Kapıyı Açan Gidiyor

Şampiyonluk belki kupayla ölçülebilir ama bu şehrin yaşadığı sevinç, bu takımın gördüğü 3. Lig, bir neslin gözyaşlarına karışmış bir sevinçti. Alt yapıdaki çocuklar ilk kez kendilerini sahada hayal etti. Esnaf, sanayici, işçi ilk kez bir tribünde aynı anda sevinçle zıpladı.

Şimdi ise o adam gidiyor.

Ve şehir soruyor:
Bu kadar yükü bir başkana yükleyip, sonra yalnız bırakmak reva mı?
Bu takımı 23 yıl sonra 3. Lig’e çıkaran bir yüreğe şimdi sırt çevirmek olur mu?

Taraftarlar Uyarıyor: Ya Sahip Çıkarsınız, Ya Futbol Bu Şehirde Biter

IMG-20250507-WA0084

Kadir Bektaş, Burhan Önder, Murat Günal ve yüzlerce gönül eri, bu çağrıyı tüm şehre yaptı:
“Ya Akın Katı’nın yanında durursunuz ya da bu şehirde futbol yeniden kapanır. Bu hayal bir daha 23 yıl beklenmez. O kadar ömrümüz yok!”

Son Söz: Gitme Başkan… Sana Muhtacız. Bu şehir sana muhtacız.
Çocuklar, gençler, tribünler, forma, arma… hepsi seni istiyor.

“Gitme… Sana Muhtacız” – 23 Yıllık Hayalin Mimarı Başkan Akın Katı’ya Veda Etmek İstemiyoruz
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Akgün Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.