Dolar 32,4621
Euro 34,7707
Altın 2.440,78
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Zonguldak 15°C
Hafif Yağmurlu
Zonguldak
15°C
Hafif Yağmurlu
Cts 15°C
Paz 16°C
Pts 15°C
Sal 16°C

Güvenlik Güçleri Kuş Uçurtmadı

Güvenlik Güçleri Kuş Uçurtmadı
31 Aralık 2022 23:59 | Son Güncellenme: 1 Ocak 2023 22:47
320
A+
A-

Zonguldak’ta, jandarma ve polis ekipleri, yılbaşı gecesi alınan emniyet tedbirleri kapsamında denetimler gerçekleştirildi. Trafik ve asayiş denetimlerinde binlerce kişi ve araç sorgulandı. Birçok kişiye cezai işlem uygulandı. Yakalaması olan ve çeşitli suçları işlediği kişilerden gözaltı ve tutuklamalar yaşandı.

Valilikten yapılan açıklamaya göre, Zonguldak İl Jandarma Komutanlığınca, 31 Aralık 2022 günü ve yılbaşı gecesi alınan emniyet tedbirleri kapsamında; 281 ekip ve 818 personelin katılımıyla 268 umuma açık işletmenin kontrolü yapılmış, 4 bin 386 şahıs ve 2 bin 988 araç sorgulandı.

Bu denetim ve sorgulamalar neticesinde; 2 araç trafikten men edilerek, 14 araç sürücüsüne toplamda 9 bin 858 TL trafik idari para cezası uygulandı.

 

Denetimlerde ayrıca, Basit yaralama suçundan aranan 1 şahıs, Dolandırıcılık suçundan aranan 1 şahıs, Hırsızlık suçundan aranan 1 şahıs ve Kasten yaralama suçundan aranan 1 şahıs olmak üzere toplam 4 şahıs yakalandı.

 

Adli Makamlara sevk edilen 3 şüpheli şahıstan 1’i serbest bırakıldı, 2’si ise tutuklanarak Ceza İnfaz Kurumuna teslim edildi. Gözaltına alınan 1 şahsın işlemleri ise devam ediyor.

 

POLİSTEN KAPSAMLI DENETİM

 

Öte yandan İl Emniyet Müdürlüğü’nün çalışmaları kapsamında 31 Aralık 2022 Cumartesi günü yılbaşı dolayısıyla il merkezi ve ilçelerde alınan emniyet tedbirlerinde toplam 107 devriye ekibi, 93 motorize ekip ve 884 personel görev aldı.

 

Yapılan denetimlerde; 2 bin 145 kişi ve 575 araç sorgulandı. Sorgulama sonucunda uyuşturucu madde ticareti yapmak ve başkasına ait kredi kartını izinsiz kullanmak suçlarından 2 aranan şahıs yakalandı. 1 adet ruhsatsız tabanca, 1 adet belgesiz kurusıkı tabanca, 3 adet kesici alet, 5 gr esrar, 91 gr metanfetamin, 0,9 gr bonzai ve 2 adet ekstazi hap ele geçirildi.

 

Görevi yaptırmamak için direnmek ve uyuşturucu madde bulundurmak suçlarından toplam 4 şahıs gözaltına alındı.

 

TRAFİK DENETİMLERİ VE KABAHATLER

 

Ayrıca Trafik ekiplerince yapılan trafik kontrollerinde; 127 araç sürücüsüne çeşitli trafik kurallarını ihlal etmekten dolayı toplam 163 bin 269 TL trafik idari para cezası uygulandı.

 

Ççevreye rahatsızlık vermek, izinsiz havai fişek atmak, ruhsata aykırı faaliyet göstermek ve sigortasız işçi çalıştırmaktan dolayı 5 şahıs hakkında idari yaptırım cezası uygulanması için tutanak tanzim edilmdi.

 

Açıklamada, “Yeni yılın vatandaşlarımıza sağlık, huzur ve bereket getirmesini temenni ederek her türlü suçla mücadeleye yönelik çalışmalarımıza aynı azim ve kararlıkla devam edilecektir” denildi.

 

Haber Merkezi

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.