Dolar 32,5130
Euro 34,8150
Altın 2.425,55
BİST 9.707,54
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Zonguldak 18°C
Az Bulutlu
Zonguldak
18°C
Az Bulutlu
Per 18°C
Cum 16°C
Cts 15°C
Paz 16°C

Hamsi çıktı, festival tarihi belli oldu

Hamsi çıktı, festival tarihi belli oldu
13 Aralık 2022 20:14
494
A+
A-

 

2002 Metre En Uzun Mangal” ödüllü Kdz. Ereğli Hamsi Festivali’nin 15’incisi, 17 Aralık 2022 Cumartesi günü yapılacak. Festivalde Selçuk Balcı Sahne alacak. Halk TV’de yayınlanan ‘Serhan Asker ile Görkemli Hatıralar’ ve GLOBAL TV’de yayın yapan ‘Kürşat Tüzmen ile Benim Şehrim’ programları da festivalde konuk olacak.

 

Karadeniz’de yeterli hamsinin çıkmaması üzerine tarih belirsizliğini koruyan 15. Kdz. Ereğli Hamsi Festivali, 17 Aralık Cumartesi gerçekleştirilecek. Hamsi Festivali ile ilgili olarak hızlı bir çalışma yapıldığını belirten Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık şunları söyledi:

“Bugüne kadar genelde Hamsi Festivali’ni özellikle 24 Kasım’da Öğretmenler Günü’ne denk getirirdik. Öğretmenlerimizle kutlardık. Ama bu sene ne oldu anlamadım. Palamut hamsiyi kovaladı, hamsi kaçtı ve hamsi çıkmadı piyasaya. Biz de hangi tarihte yapacağız diye şaşkınlığa girdik, bekledik. Dün Kandilli açıklarında hemen Karadeniz hamsisi gördük, balıkçılar yakaladılar. Hamsi Festivali yapmaya karar verdik ve bütün ekiplerimizle toplantı yaparak organizasyonu planladık. 17 Aralık Cumartesi günü Hamsi Festivali’ni yapmaya karar verdik. Havanın da güzel olmasını bekliyoruz.
Çok renkli bir festival olacak. Halk TV’de yayınlanan ‘Serhan Asker ile Görkemli Hatıralar’ saat 10:00’dan itibaren yayında olacak. GLOBAL TV’de yayın yapan Eski Bakanlarımızdan Sayın Kürşat Tüzmen de “Benim Şehrim” programı ile festivalde konuk olacak, çekim yapacak.
Bu sene festivalde Karadeniz şarkıları ile beğenilen Selçuk Balcı da burada olacak. Erken gelip Ereğli halkıyla birlikte hamsi pişirecek, birlikte eğleneceğiz. Bütün ekipler burada. Mangallar hazır, kömür hazır, soğan hazır, ekmek hazır, helva hazır, su hazır. Her şey hazır vaziyette. Hazırlıklarımızı yapmaya başladık. Sesimizi duyan herkesi, vatandaşlarımızı Karadeniz Ereğli’ye 17 Aralık Cumartesi burada olmaya davet ediyoruz. Son yıllardaki stres, ekonomik bunalımlar, moral bozuklukları ve enflasyon gibi olayları kafamızdan atıp bi silkinip bir gün hiç değilse eğlenmek, mutlu olmak için hep beraber bir arada olmak istiyoruz. Balık dağıtımı yapacağız.
SİVİL TOPLUM ÖRGÜTLERİYLE TOPLANTI YAPACAĞIZ
Sivil toplum örgütleriyle 14 Aralık Çarşamba günü saat 18.00’de AKM’de toplantı yapacağız. Çeşitli yarışmalar gerçekleştireceğiz. Sivil Toplum Örgütleriyle hep beraber kararlarımızı alacağız. Önerilerini dinleyeceğiz.
HEM ÖĞRETMENLER GÜNÜNÜ KUTLAYACAĞIZ HEM DE YENİ YILA MERHAMA DİYECEĞİZ
Bütün muhtarlarımızı, bütün sivil toplum örgütlerini toplantıya davet ediyorum. Konseptimiz 24 Kasım Öğretmenler Günü ve Yeni Yıla da merhaba demek istiyoruz bu Hamsi Festivaliyle beraber. Hem ‘Hamsi Festivali’ hem 7Öğretmenler Günü7 hem de ‘Yeni Yıla Merhaba’ Konsepti hazırladık. Çalışmalarımızı bu noktada yapıyoruz.”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.