Dolar 32,3182
Euro 35,1213
Altın 2.298,63
BİST 9.047,37
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Zonguldak 19°C
Açık
Zonguldak
19°C
Açık
Cum 20°C
Cts 21°C
Paz 22°C
Pts 24°C

İL TARIM VE ORMAN MÜDÜRÜ CEMALETTİN ÇATAKLI’DAN EREĞLİ ÇİFTÇİLERİNE ZİYARET

İL TARIM VE ORMAN MÜDÜRÜ CEMALETTİN ÇATAKLI’DAN EREĞLİ ÇİFTÇİLERİNE ZİYARET
28 Nisan 2023 10:48
261
A+
A-

İL TARIM VE ORMAN MÜDÜRÜ CEMALETTİN ÇATAKLI’DAN EREĞLİ ÇİFTÇİLERİNE ZİYARET

İl Tarım ve Orman Müdürümüz Cemalettin ÇATAKLI uygulamaya konulan proje ve destekleme faaliyetleri hakkında bilgilendirme kapsamında Ereğli ’deki üreticilerle bir araya geldi. Yapılan ziyaretlerde Ereğli İlçe Tarım ve Orman Müdürü Osman GÜNAYDIN da bulundu.

 

Ziyaret kapsamında özellikle örtü altı tarımının yoğun olarak yapıldığı Ereğli ilçesi Hamzafakılı, Bölücek, Topçalı ve Yaraşlıyörük’ teki üreticilerimizle ve muhtarlarımızla bir araya gelindi. Yapılan ziyaret ve saha çalışmalarında İl Tarım ve Orman Müdürü Cemalettin ÇATAKLI üretim planlaması, verimli üretim ,ürün kalitesinin artırılması,DİTAP, Tarım ve Orman Bakanlığınca verilen destek, hibe ve projeler konularında bilgilendirme yaptı, çiftçilerin sorunlarını dinleyip çözüm önerilerinde bulundu ve üretim girdilerinin desteklenmesi amacıyla Tarım ve Orman Bakanlığı Bitkisel Üretim Genel Müdürlüğü ve Zonguldak İl Özel İdaresi bütçesi kullanılarak İlimizde sera naylonlarının yenilenmesi projesi yapılacağı bildirdi.

İl Tarım ve Orman Müdürü Cemalettin ÇATAKLI “Zonguldak İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından 2023 yılı için Tarım Arazilerinin kullanımının etkinleştirilmesi projesi(TAKEP) kapsamında Bitkisel Üretim Genel Müdürlüğüne  sunulan ve kabul edilen 11 (onbir) projeden ilki olan Sera Naylonu Değiştirme Projemizi  %75 devlet katkısı ve %25’ i üretici katkısı olarak uygulanacağız. Bölgemizde bulunan yüksek tünel olarak tabir edilen seralarımızın yüzde 90’ın 240 m2 standart seralar olduğunu, uzun yıllardır üreticilerimizin sera naylonlarını değiştirmedikleri için hem verim kaybı hem de ürünlerinde kalite kaybı yaşadıklarını tespit ettik bu doğrultuda projelerimizi Bakanlığımıza sunduk ve kabul gördük. Sera naylonlarımızın değişimi projemizi Tarım ve Orman Bakanlığı desteğimizi ve Zonguldak İl Özel İdaresi desteğini kullanarak %75 hibe ile tüm üreticilerimizin sera naylonlarını değiştireceğiz. Projenin uygulama süreci başlamış olmakla birlikte önümüzdeki günlerde teslimatlar gerçekleşecektir. Zonguldak tarımının daha ileriye gitmesi için çok önem verdiğimiz bu ve diğer projeler için yaptıkları katkılardan dolayı öncelikle Tarım ve Orman Bakanımız Vahit Kirişçi ’ye, Bitkisel Üretim Genel Müdürlüğümüz, Zonguldak Valimiz Mustafa Tutulmaz’a ve her projede desteklerini esirgemeyen Zonguldak İl Genel Meclisimize şahsım ve İlimiz adına teşekkürlerimi sunuyorum. Üreticilerimize tarım sezonunun bereketli geçmesi temennilerinde bulunarak ,sizler yeter ki üretin bizler Bakanlığımız olarak 7/24 desteğe hazırız ” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.