Dolar 36,1205
Euro 37,6852
Altın 3.374,91
BİST 9.779,57
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Zonguldak 11°C
Parçalı Bulutlu
Zonguldak
11°C
Parçalı Bulutlu
Cum 13°C
Cts 8°C
Paz 6°C
Pts 6°C

İlk Deniz Şehidi Recep Kahya Ereğli’de Törenle Anıldı

İlk Deniz Şehidi Recep Kahya Ereğli’de Törenle Anıldı
27 Ocak 2025 16:54 | Son Güncellenme: 28 Ocak 2025 00:04
65
A+
A-

 

İlk deniz şehidi Recep Kahya anıldı

İlk Deniz Şehidi Recep Kahya Ereğli’de Törenle Anıldı

Karadeniz Ereğli’de, Alemdar Gemisi’nin Milli Mücadele dönemi intikalinin 104. yıldönümü ve İstiklal Savaşı’nın ilk deniz şehidi Recep Kahya, düzenlenen törenle anıldı. Tarihi bir mücadeleyi simgeleyen Alemdar Gemisi’nin hatırası, bu özel günde bir kez daha yaşatıldı.

Protokol ve Halk Törende Buluştu
Alemdar Anıtı önünde gerçekleşen anma törenine, Karadeniz Ereğli Kaymakamı Mehmet Yapıcı, AK Parti Zonguldak Milletvekili Saffet Bozkurt, CHP Zonguldak Milletvekili Eylem Ertuğrul, Karadeniz Bölge Komutanı Albay Ahmet Öztürk, Belediye Başkan Vekili Kadir Tekin ile askeri erkan ve protokol üyeleri katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan törende, Alemdar Gemisi’nin destansı hikayesi bir kez daha hatırlandı.

Alemdar Gemisi’nin Tarihi Rolü Anlatıldı
Karadeniz Bölge ve Garnizon Komutanlığından Deniz İkmal Üsteğmen Can Şahin, törende yaptığı konuşmada, Alemdar Gemisi’nin Milli Mücadele’de üstlendiği stratejik önemi vurguladı. Osmanlı nakliye gemisi Tir-i Müjgan’ın karaya oturmasıyla başlayan süreci hatırlatan Şahin, Alemdar’ın büyük miktarda mühimmat taşımadaki kritik görevlerini dile getirdi.

Anma Töreni Karanfillerle Son Buldu
Törenin sonunda, İnönü Parkı’ndaki Recep Kahya Anıtı’na protokol üyeleri tarafından karanfiller bırakıldı. Ardından, anma programı Gazi Alemdar Müze Gemisi’nde devam etti. Törende ayrıca, Alemdar Gemisi’ne İstiklal Madalyası verilmesi için resmi girişimlerin başlatılacağı ifade edildi.

Bu anlamlı tören, hem İstiklal Savaşı’nın deniz cephesindeki fedakarlıklarını hem de Recep Kahya gibi kahramanların hatırasını gelecek nesillere aktarmak adına önemli bir anı bıraktı.

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.