Dolar 32,3577
Euro 34,9584
Altın 2.325,14
BİST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Zonguldak 20°C
Az Bulutlu
Zonguldak
20°C
Az Bulutlu
Cts 22°C
Paz 22°C
Pts 24°C
Sal 16°C

İşte İşçinin İstediği Sendika Yönetimi Böyle Olur …

İşte İşçinin İstediği Sendika Yönetimi Böyle Olur …
28 Mayıs 2021 09:25
347
A+
A-
Türk Metal Sendikası Karadeniz Ereğli Şube Başkanı Yakup Yılmaz, Zonguldak’ın Çaycuma İlçesinde yetkili oldukları GERSAN AŞ.’deki üyeleri ile bir araya geldi.

Yılmaz, İşçilerle Türk-İş’e bağlı Seliloz-İş Sendikası Salonunda bir araya geldiği toplantıda söz konusu firma ile başladıkları ve İstanbul’da 8. oturumu gerçekleştirdikleri 1. Dönem Toplu İş Sözleşmesi görüşmelerinin detaylarını anlattı.

İşçilerden, bir kez daha ‘sendikamızın yanındayız’ mesajlarını alan Yılmaz, Türk Metal Genel Başkanı Yardımcısı Halil Faki Erdal’ın da selamını ilettiği üyelere teşekkür ederken, sosyal hesabından ise şunları paylaştı:“Emekçi kardeşlerimize gösterdikleri kararlılıktan ve inançlarından dolayı teşekkür ederiz.

Biz sabretmeyi de, yetinmeyi de biliriz. Ama unutulmamalı ki, Genel Başkanımız Sayın Pevrul Kavlak’ın yolunda ve izinde, bizim yaptığımız en iyi şey mücadele etmektir.

Yüzbinlerin sabrını kimse sınamasın.”Yılmaz’ın, GERSAN AŞ, çalışanları ile bir araya geldiği ziyaretinde, Türk Metal Şube Sekreteri Hakan Eskibina, Şube Teşkilatlanma Sekreteri Çetin Altay, Şube Eğitim Sekreteri Birol Onay da yer aldı.

Geçtiğimiz yıl Kasım’da yetki kararı alan ve 12 Ocak 2021’de 1. Dönem Toplu İş Sözleşmesi İlk oturumu gerçekleştiren Türk Metal ile GERSAN A.Ş. arasında. 7. oturumda “Uyuşmazlık Zaptı” tutularak, yasa gereği “Arabulucu”ya gidilmişti.
Arabulucu sürecinden de sonuç alınamayan görüşmelerde, taraflar, 8. Oturumda da bir araya gelmişler ancak yine sonuç alamamışlardı.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.