Dolar 32,5004
Euro 34,6901
Altın 2.496,45
BİST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Zonguldak 16°C
Parçalı Bulutlu
Zonguldak
16°C
Parçalı Bulutlu
Paz 18°C
Pts 19°C
Sal 24°C
Çar 20°C

İTALYA’DA GÖRDÜ, NİĞDE’DE HAYATA GEÇİRDİ ŞİMDİ DÜNYA’YA İHRAÇ EDİYOR

İTALYA’DA GÖRDÜ, NİĞDE’DE HAYATA GEÇİRDİ ŞİMDİ DÜNYA’YA İHRAÇ EDİYOR
9 Mayıs 2021 09:16
443
A+
A-

İTALYA’DA GÖRDÜ, NİĞDE’DE HAYATA GEÇİRDİ ŞİMDİ DÜNYA’YA İHRAÇ EDİYOR

Niğde’de yaşayan Burak Akbulut, Erasmus programıyla gittiği İtalya’da kurutulmuş ve dondurulmuş meyve ve sebzeye ilgiyi fark etti.

Döndüğünde ise Niğde’de fabrika kurdu. Kuruttuğu 30’a yakın meyve ve sebze çeşidini yurt içi ve dışına gönderiyor.Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Tarım Bilimleri ve Teknolojileri Fakültesinden mezun olan Akbulut, okuduğu dönemde Erasmus programıyla gittiği İtalya’da, kurutulmuş ve dondurulmuş meyve ve sebzeye ilgi olduğunu görerek, Türkiye’de bu alanda çalışmayı planladı.

Mezun olduktan sonra hazırladığı projeyle Tarım ve Orman Bakanlığına başvuran Akbulut, Bor Karma ve Deri İhtisas Organize Sanayi Bölgesi’nde meyve ve sebze kurutma tesisini yaklaşık 1 yıl önce hayata geçirdi.

1,5 milyon TL’si Tarım ve Orman Bakanlığından hibe olmak üzere 8 bin metrekare alan üzerinde yaklaşık 7,5 milyon liralık bir yatırımla, kavun, karpuz, domates, elma, pancar, siyah havuç, portakal, limon, nar, muz, çilek gibi 30 çeşit meyve ve sebzenin kurutmasını, cipsini ve öğütmesini yapan genç girişimcimiz 50 kişiye istihdam sağlıyor.

Tesiste yıllık 2 bin ton yaş meyve ve sebze işleyen genç girişimci 200 tonluk kurutulmuş ürün kapasitesini 800 tona çıkarmayı ve Almanya, Fransa, İngiltere ve ABD’ye ihracatını artırmayı hedefliyor.

Genç girişimcimizi tebrik ediyor, iş kurmak isteyen tüm gençlerimize örnek olmasını ddiliyorum.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.