Dolar 32,3182
Euro 35,1213
Altın 2.298,63
BİST 9.047,37
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Zonguldak 19°C
Açık
Zonguldak
19°C
Açık
Cum 20°C
Cts 21°C
Paz 22°C
Pts 24°C

iyi Parti Darmaduman .. işler Hiç İyİ değil ..

iyi Parti Darmaduman .. işler Hiç İyİ değil ..
19 Kasım 2020 00:30
701
A+
A-

Zonguldak’ta İyi Parti’den 15 kişi istifa etti…

 

İSTİFA EDENLERİN İSİM LİSTESİ

1.Oğuzhan TURHAN – (Kurucu il Başkan yrd)

2.Faruk DEMİRCİ – (Kurucu il Başkan yrd)

3.Mustafa TUNA – (Kurucu Merkez ilçe yöneticisi)

4.Mehmet ŞAHİN – (Kurucu üye)

5.Melek TUNA – (Kurucu üye)

6.Şafak IŞIK – (Kurucu üye)

7.Derya YILMAZ – (Kurucu üye)

8.Tarkan KÖSE – (üye)

9.Tolga GİRGİN – (üye)

10.Çağlayan KARAHASAN – (üye)

11.Alpay ZAVAR – (üye)

12.Özgecan TURHAN – (kurucu üye)

13.Vildan HAMZAÇEBİ – (kurucu üye)

14.Hatice DİBEK – (kurucu üye)

15.Nurhayat DERECİK – (kurucu üye)

İYİ Parti kurucu üyeleri istifa nedenlerini şu açıklama ile duyurdu:

 

İYİ Parti, ‘Türkiye Cumhuriyeti Devleti kurucu değerlerini’ benimseyen bütün vatandaşlarımızı hiç bir ayrım yapmadan kucaklayan bir milli parti olarak biz Türk milliyetçilerinin öncülüğünde kurulmuştur. Bu partinin ilk gününden beri her türlü tehditlere, zorluklara ve imkânsızlıklara rağmen partimizin kuruluşu için canla başla çalıştık İYİ Parti’mizin Türkiye’de olduğu gibi ilimizde de bir umut olarak doğduğunu ve mevcut siyasi yapıdan şikâyet eden cesur insanların buluşma noktası olduğu unutulmuş.

Ancak kurumsallaşma aşaması içersinde iken şikâyet edilen baskıcı yönetim, ötekileştiren anlayışın, ortak akıldan uzak tek adam uygulamasının ve şu anki sistemin getirdiği anti demokratik tutumu ilimiz de uygulayan mevcut il başkanı Yavuz Erkmen’in ilimizde İYİ Partinin kurucu iradesini bir görevli gibi nasıl yönetimlerden uzaklaştırdığını an ve an yaşadık.

İtirazlarımızı sürekli iletmemize rağmen itirazlarımız ne il teşkilatlarında nede Genel merkez düzeyinde dikkate alınmamıştır. 2016 yılındaki kirli referandumun evet çileri ilimizde iyi parti’ye sızmıştır. Zonguldak ve Genel merkez’de bu evetçi zihniyet parti yönetimlerinde yer almışlardır.

Son gelişmeler ışığında İYİ Partinin içerisinde yaşanılan sorunlar ortaya çıkmıştır. Ayrıca “liberal emperyalizm” zihniyete İYİ Parti Genel merkezinde sahip çıkan güçlerin kimler olduğu ortaya çıkmıştır.

 

Kamuoyunda tartışılmasının ardından il başkanlarının parti tüzüğüne aykırı olmasına rağmen genel merkez teşkilat başkanlığınca verilen talimat sonrasında İstanbul milletvekilimiz Sayın Prof. Dr Ümit ÖZDAĞ hakkında ihraç istemi ile disipline sevk edilmesi ve ihraç edilmesi partimizin anayasası olan tüzüğe aykırıdır.

Partisindeki kendisinin maddelerini belirlediği tüzüğe aykırı olarak kararlar alan bir yönetim anlayışı ülkede hukuku nasıl sağlayacak? Kendi partisindekilerin üyelerinin eleştirilerine tahammülü olmayanların ülkeye demokrasiyi nasıl sağlayacak?

 

Sayın İstanbul milletvekilimiz Prof. Dr. Ümit ÖZDAĞ hocamızın belgeleri ile ortaya koyduğu açıklamaları muhatapları zaten kabullenmiştir. İlimizde ve Türkiye genelinde iyi parti içerisindeki bazı kişiler hocamıza yönelik hakaret eden ve itibarsızlaştırma propagandası yapanlar hocamız ile resim çektirmek için birbirlerini eziyorlardı iyi tanıyoruz.

 

Ayrıca Meral Akşener’in bir TV programında partiyi demokrat parti çizgisine taşıma gayretindeyim sözlerinden sonra planlı bir eksen kayması ve kuruluş değerlerine ihanet olarak yorumluyoruz.

 

Biz Türk milliyetçileri olarak İYİ Parti’nin devletimize ve milletimizi zarar verecek, bölücü, yıkıcı faaliyet gösteren parti ya da sivil toplum kuruluşlarında yer alan, gücünü ve sermayesini emperyalist güçlerden alan kişi ya da kişilerin asla erişemeyeceği Atatürkçülüğümüzün milliyetçilik anlayışı ile kurulmuş ve bu doğrultuda siyaset yapmasını arzu etmişizdir.

 

Ancak bu iddiamız çok kısa bir zamanda yerle bir olmuş ve hayallerimiz yıkılmıştır. Bu durumun devam ettirilmesi hem kurucusu olduğumuz partimize hem de şahsımıza zarar vermeye başlamıştır. Parti içinde Türk milliyetçilerinin ikinci sınıf birey yapılmaya ve dışlanmaya çalışılması, söylemlerle eylemlerin birbirini tutmaması hayal kırıklığına neden olmuştur.

 

İl ve ilçe Seçimlerinde temayüller yok sayıldı sessiz kaldınız. Devlet yönetiminde sadakat ve liyakati esas alacağız demenize rağmen kurduğunuz partide bile bunu ilk günden rafa kaldırdınız. Bana FETÖcü diyen ispatlamazsa haindir, şerefsizdir dediniz, gelinen noktada size ilk günden bunu diyenlere partiyi teslim ettiniz.

 

Hayatı boyunca pkk ve fetö gibi terör grupları ile mücadele edenler tasfiye edilmiş yerlerine açılımcı fetöcü kuruluşlarla bağlantılı terör elebaşlarına övgüler düzenler divanda ve il başkanlıklarında görevler alıyorlar. Bu partiye malum parti diyerek adını anmayanları bugün il ve ilçeler bazında aday gösterecek kadar siyasi duruştan, çıkış ruhundan ve ilkeden uzaklaştığınız için, amacınızın ülkeyi yönetmek değil komitacı zihniyetin ilerdeki siyasi ve rant pazarlıklarını canlı tutmaktan öteye gitmeyecektir.

 

İYİ Parti içerisinde bugüne kadar beraber siyaset yaptığım az veya çok şey paylaştığım çok değerli yol arkadaşlarım ile İYİ Partide bugüne kadar yaşanan sıkıntıları çözümü noktasında çok mücadele verdik. Artık bu mücadelede milliyetçi Türkiye’ye hedefinden sapan Yavuz Erkmen, Bahadır Erdem, Uğur Poyraz ve Buğra Kavuncu gibi kişilerle yol yürüyen ve dün yaşanılan ihraç ve akabinde gelen istifalardan sonra şahsımca iyi parti’de yaşanılan Türk milliyetçilerinin tasfiye sürecinde bardağı taşıran son damla oldu.

 

Üzücü olsa da artık ayrılık daha hayırlı olacaktır! Hiç bir uygulamasından memnun olmadığımız mevcut iktidarı, İYİ Parti siyasi hareketinin değiştirmeye niyeti olmadığını ve yakın gelecekte de aynı mevcut iktidar ile eş değer bir hareket olma yoluna gittiklerini üzülerek görüyoruz. İYİ Partimizin 2 kurucusundan biri olan Sayın Prof. Dr. Ümit ÖZDAĞ’ın ihraç edilmesi, Prof. Dr. Yusuf Halaçoğlu, Prof. Dr. Özcan Yeniçeri, Ali TÜRKŞEN, Fatih ERYILMAZ, Yörük Ali Paşa ve En son olarak da İsmail KONCUK gibi vatan sevdalılarını istifaya sürüklenmesi bizler için bardağı taşıran son olay olmuştur.

 

Kuruluş değerlerinden sapmasından ötürü mensubu olduğumuz İYİ Parti’den istifa ediyoruz.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.