Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Zonguldak 14°C
Yağmurlu
Zonguldak
14°C
Yağmurlu
Paz 16°C
Pts 16°C
Sal 16°C
Çar 16°C

İYİ PARTİDEN KAMUOYU’NA BİLGİLENDİRME

İYİ PARTİDEN KAMUOYU’NA BİLGİLENDİRME
15 Ocak 2024 15:29
172
A+
A-

KAMUOYU’NA BİLGİLENDİRME

 

İYİ Parti Genel Merkezi tarafından yapılan değerlendirmeler neticesinde İYİ Parti Gülüç Belediye Başkan adayı olarak Sn. Gökhan Mustafa Demirtaş’ın isminin açıklanmasının ardından basında yer alan bir kısım partimizi yıpratmaya yönelik demeçler Kdz.Ereğli İlçe Başkanlığımız tarafından takip edilmektedir.

İYİ Parti Gülüç Belediye Başkanı adayı Sn. Gökhan Mustafa Demirtaş’a yönelik iddialara ilişkin yargılama süreci devam etmekte olup ortada kesinleşmiş bir mahkeme kararı bulunmamaktadır.

Anayasanın 38/4. maddesi masumiyet karinesi hükmünü düzenlemektedir.

Bu kural ayrıca bir evrensel hukuk ilkesidir.

İYİ Parti, Anayasa kurallarını ve evrensel hukuk ilkelerini daima gözetleyen, hukukun üstünlüğüne inanan demokratik bir partidir.

Genel Merkezimiz bu kapsamda değerlendirmelerini yapıp Sn. Gökhan Mustafa Demirtaş’ı Gülüç Belediye Başkan adayı olarak uygun görmüştür.

İYİ Parti Kdz.Ereğli İlçe Başkanlığı olarak Genel Merkezimizin almış olduğu kararın arkasında durduğumuzu bildirmekteyiz.

Ayrıca basında yer alan Genel Merkezin kararına aykırı bir kısım demeçlerin partimizin zarar görmesine yol açacak olması sebebiyle işbu açıklamaları talihsiz olarak karşıladığımızı kamuoyunun bilgisine saygı ile sunarız.

 

İYİ Parti Kdz.Ereğli İlçe Başkanlığı

İlçe Başkanı

Yasemin Erdoğan

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.