Dolar 32,5826
Euro 34,8020
Altın 2.413,05
BİST 9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Zonguldak 27°C
Az Bulutlu
Zonguldak
27°C
Az Bulutlu
Çar 19°C
Per 18°C
Cum 16°C
Cts 16°C

JANT SEKTÖRÜNDE DÜNYA MARKASI OLDU !

JANT SEKTÖRÜNDE DÜNYA MARKASI OLDU !
4 Temmuz 2021 07:45 | Son Güncellenme: 4 Temmuz 2021 08:58
692
A+
A-

Türkiyede pandemi sürecinde ama devletin desteklerinden yararlanan ama kendi sermayesi ile fabrikalar kuran kişi sayısı azımsanamayacak kadar çok .

Kdz Ereğlide ise Ereğli demir çelik sektörünün peşine düşmüş bir zümre yüzünden işsizlik olmaması gereken tek yer olan şehrimiz işsiz insan kaynıyor.

Peki bizim hiç mi suçumuz yok …

Var tabi öncelikle herkesin beynine Ereğli Demir Çelik Fabrikası haricinde çalışmam diye kafalarda oluşan parlak fikri enjekte eden beyinleri yetiştiren beyinleri yetiştirme eksikliğimiz …

Ama gelin görün Türkiyede inanılmaz yatırımlar ve yatırımcılar var buyrun haberi okuyalım.

JANT SEKTÖRÜNDE DÜNYA MARKASI OLDU !

Aydın’da bir grup girişimcinin zirai araçlar için jant üretmek üzere 1977 yılında kurduğu JANTSA, 75 ülkeye yaptığı ihracatla Türkiye’de bir başarı hikayesine imza attı.İlk kurulduklarında 45 çalışanla yola çıkan firma, sonraki yıllarda özellikle ağır vasıtalar, ticari araçlar ve iş makinelerine de jant üretmek üzere yatırımlara başladı.

1980 yılında ağır vasıta jantı, 1990 yılında tubelles jantı ve 2000 yılında da iş makinesi jantı üretimine geçerek büyümeye başladı.

İlk ihracatına 1990’lı yıllarda Kuzey Afrika ülkeleriyle başlayan JANTSA, 2000’li yıllarda AB ülkelerinde hızlı bir yükseliş grafiği yakaladı.

Halen 80 bin metrekare alanda yaklaşık 1500 çeşit jant üreten ve 900 işçiye istihdam sağlayan şirket üretiminin %75’ini 84 ülkeye ihraç ederek ülke ekonomisine katkıda bulunuyor.

JANTSA, Dünya’da belli başlı, bilinen tüm markalara jant üretimi yapıyor.

Örneğin Volvo firmasının jantlarının yanında son dönemde ABD’deki iş makinesi üreticileri için de üretime başladı.

Arjantin’den, Yeni Zelanda’ya 84 ülkeye çelik jant ihracatı yaparak ülke ekonomisine katkıda bulunan JANTSA, Mercedes, BMW, Ferrari’ye Türkiye’den parça gönderiyor.

Nissan Pajero ve önümüzdeki yıl sonunda piyasaya çıkacak yeni Clio’nun jantları da burada üretilecek.

2017 yılında 512 bin 475 adet üretim, 506 bin 299 jant satışı yapmış, 2018 yılında 52.8 milyon USD ihracat gerçekleştirerek 40 yılda dünya devleri arasında yerini almıştır.

Türkiye’de en çok ihracat yapan firmalar arasında 358.inci sıradadır.JANTSA’yı ve tüm çalışanlarını tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyorum.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.