Dolar 32,5258
Euro 34,7471
Altın 2.490,46
BİST 9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Zonguldak 16°C
Az Bulutlu
Zonguldak
16°C
Az Bulutlu
Cum 17°C
Cts 16°C
Paz 20°C
Pts 18°C

Kadın Gücü Kooperatifi İle HERMES AKADEMİ İş Birliği Yaptı.

3 Kasım 2021 20:56
436
A+
A-

Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde Kadınların Üretip satış yapmaları ve gelir etmeleri amacıyla kurulan Kadın Gücü Kooperatifi ile HERMES AKADEMİ iş birliği ile üretip E-TİCARET yapmak isteyen kadın girişimcilere ücretsiz kurs düzenlendi.

Ereğli’de kurulan ve kadınlara yönelik çalışmaları ile kısa sürede adından söz ettiren Kadın Gücü Kooperatifi ile HERMES Akademi iş birliği ile üretici kadınların ürettikleri el işleri ve malzemeleri daha rahat satabilmelerini sağlamak adına ‘E-TİCARET’ kursu düzenledi.

Cumhuriyet Halk Evlerinde düzenlenen kursta kurs hocası Özgür Yüce tarafından kursiyerlere eğitim verildi. Verilen eğitimin Türkiye’de bir ilk olduğu ifade edilirken, gelecek talepler doğrultusunda yeniş kurslar açılacağı ifade edildi.

Ereğli Cumhuriyet Halk evlerinde düzenlenen kurs ile ilgili konuşan Kadın Gücü Kooperatif başkanı Neriman Posbıyık, üreten ev kadınlarının ürettikleri malzeme ve el işlerinin satışına katkı sağlamak adına ücretsiz olarak böyle bir kurs açtıklarını ve ilginin oldukça yüksek olduğunu ifade etti.

Neriman Posbıyık açıklamasında “Biliyorsunuz E-TİCARET girişimci kadınlarımız için son derece önemli bir konu teknolojinin bu kadar geliştiği bu ortamda kadınlarımız ekonomik anlamda ticari anlamda eve katkıda buluna bilmek için birçok çalışmalar yapıyorlar. Bu yapmış oldukları ürünleri satışa sunmak için e ticareti kullanmak istiyorlar. Bizlerde onlara bu anlamda kadın gücü kooperatifi olarak destek olmak adına HERMES akademisinin işbirlikleriyle Karadeniz Ereğli Cumhuriyet Halk evlerinde müracaatları değerlendirdik. Kurslarımız başladı. Ve devam ediyor. İnşallah bu kurslarımızın süresi daha da uzun süreye dağıtılırsa birçok kadınımıza hizmet vermiş olacağız. ‘Biz beli bir yaşa geldik bu yaştan sonra E-TİCARETİ nasıl öğreniriz’ gibi kulağıma bazı sözler geliyor. Lütfen kadınlarımıza sesleniyorum hangi yaşta olursanız olun bu eğitimlere ve bunun gibi eğitimlere lütfen katılın ve göreceksiniz çok faydasını göreceksiniz ve özgüven anlamında da kendinizi olan güvenizin açığa çıkmasını sağlayacaksınız. Hepinizi bekliyoruz buyurun gelin müracaatlarınızı kadın gücü kooperatifine yapın ve HERMES akademiye tekrar tekrar bakın teşekkür ediyorum. Bu muhteşem bir teklifi bizim için biz zaten havada kaptık bu teklifi. Çünkü tek amacımız kadınlara hizmetti. Kadınlar üretiyor ama pazarlamaya gelince özellikle E-TİCARET pazarlamaya gelince sıkıntı yaşıyorlar. İnanıyorum ki Ereğli’de bu sanıyorum bu ilk oluyor. Ücretsiz olarak böyle bir eğitim ilk kez veriliyor”

Kurs Hocası Özgür Yüce’de uzun yıllardır E-TİCARET üzerinde çalışmalar yaptığını ve bugüne kadar elde ettiği bilgileri kursa katılan kursiyerlere aktararak güzel çalışmalara imza atacaklarını söyledi.

HERMES Akademi Yönetim Kurulu Başkanı Ümit Arkan İse konuşmasında “Bizler Neriman Hanım ile Kadın Gücü Kooperatifi’nin kadınlara verdiği değeri gördük. Yapmış oldukları güzel çalışmaları gördük. Bizde bu konuda nasıl faydalı olabileceğimizi düşündük. Sağ olsun Neriman Hanım’da kadınlara destek olabilmemiz için bizlere destek sağladı. Şartları oluşturdu. Bizlerde ücretsiz olarak Neriman hanımın sayesinde kursu vermeye başladık. Bu çalışmaları da ilerleyen aşamalarda gelecek taleplere göre devam ettirmeyi düşünüyoruz. Güzel bir çalışma yapıyoruz. İnsanlarımıza yeni nesil ticareti E-TİCARET’i öğretebilmek için elimizden geleni yapıyoruz”

Kursiyerlerden İrem Seyhan’da E-TİCARET kursunda bilgilendirildiklerini ve böyle bir kursun açılmasına vesile olan Kadın Gücü Kooperatifi ve HERMES akademiye teşekkür ettiğini ifade etti.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.