Dolar 32,3695
Euro 35,0221
Altın 2.323,53
BİST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Zonguldak 20°C
Açık
Zonguldak
20°C
Açık
Cum 20°C
Cts 21°C
Paz 22°C
Pts 24°C

Karadeniz Ereğli’nin trafik sorununa ilişkin değerlendirme toplantısı gerçekleştirildi.

Karadeniz Ereğli’nin trafik sorununa ilişkin değerlendirme toplantısı gerçekleştirildi.
21 Aralık 2022 13:45
542
A+
A-

Karadeniz Ereğli Kaymakamı Mehmet Yapıcı başkanlığında Karadeniz Ereğli’nin trafik sorununa ilişkin değerlendirme toplantısı gerçekleştirildi.

Kız Meslek Lisesi Toplantı Salonu’nda ilçedeki trafik sorununun belirlenmesine yönelik toplantıya İlçe Emniyet Müdürü Hasan Ünlü, daire müdürleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, okul müdürleri, ulaşım ile ilgili odalar yer aldı.

Yapıcı, açılışta yaptığı konuşmada, amacın sadece sorunları tespit etmek olduğunu belirterek, “Katılımcıları dinleyeceğiz, önerilerinizi alacağız. Gerek vatandaşlarımızın gerek bürokrat arkadaşlarımızın gerekse sivil toplum kuruluşlarının bize arz ettiği konulardan bir tanesi trafik sorunu. Amacımız önce sorunları ortaya çıkartmak. Nedir sorunlar? Sonra bu sorunları alt komisyonda bir daha görüşeceğiz.” dedi.

Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Cevdet Civelek, ilçe genelinde trafik sorunu bulunduğunu belirterek, alternatif yollar arandığını ve özellikle de Göçmenler mevkisinde kavşağın yeniden trafiğe açılmasını istedi. Civelek, “Taksici, servisçi, halk otobüscüleri zaten trafikte. Bizim en önemli sorunumuz bazı kavşakların açılması. Örneğin Göçmenler Mahallesi var, oradan çıkışta ışık var bekleniyor, o kavşağın açılması lazım. Yine Cevizler’in oradaki ışıkların düzenlenmesi lazım biz de Kepez durağında o alanın düzenlenmesi lazım. Çok sıkışıyor. 4 Koldan araçlar geldiği için oranın düzenlenmesi gerekiyor.” dedi.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Harun Akgül de ilçe genelinde taşımalı eğitimde görülen eksikliklerin giderildiğini, lokal sorunlar haricinde yaşananların şoförlerle bir araya gelerek çözüme kavuşturduklarını söyledi. Geçtiğimiz günlerde yaptıkları denetimde bir servis şoförünün sabıkalı çıktığı ve gereğinin anında yapıldığını aktaran Akgül, şu ifadelere yer verdi: “Taşımalı servis şoförlerimize özel servis şoförlerine teşekkür ediyoruz, bizlerle iş birliği yaptığı için. Sorunları birlikte çözümlemeye çalışıyoruz. Birlikte sorunları çözüyoruz yine sorunlar var çözülecek. Bu sorunların başında taşımalı eğitim ile alakalı bakıldığında okul müdürlerimiz öğrencileri imza karşılığında alıyorlar. Akşamında da mevzuat gereği öğrenciler teslim ediliyor. Şöyle şikayetler geliyor ne kadar okul müdürü arkadaşı teslimatı yapsa bile bizim denetimimizin dışında kalan alanlarda çocukların belli bir noktaya bırakıldığı, bir kaç noktadan farklı bir aracın gelerek evlerine götürdüğü şikayetleri geliyor. Bizim dışımızda olan bir şey. Sürekli denetleyemiyoruz. Emniyet ve jandarma güçlerinden okul çıkışı saatlerinde denetim yapılmasını istiyoruz. Özel servislerden de bu şekilde sıkıntılar geliyor, çok değil ama bazen oluyor. Lokal sıkıntılar bunlar. Arkadaşlar rutin denetimlerini yaptıkları zaman bazen özel servislerde olması gereken şoför arkadaşlarımız değil de olmaması gerekenler oluyor. Hatta şöyle bir şeye denk geldik. Şoför sabıkalı çıktı. Taşımaması gereken bir şoför bunu yaptı. Gereği de yapıldı zaten.”

Taksiciler Derneği Başkanı Yücel Oktay da Devrek yol ayrımında yaşanan trafik yoğunluğunun başta Erdemir Caddesi olmak üzere o bölgede de yaşanmasına neden olduğuna dikkati çekti, Göçmenler Kavşağı’nın yeniden açılmasını önerdi.

Öte yandan bir katılımcının Ereğli’de nüfusun 3-4 katına çıktığına yönelik söylemlerine Kaymakam Yapıcı, ilçenin 1985 yılından bu yana nüfusunda bir artış olmadığını belirtti.

Daha sonra toplantıya katılanlar tek tek kendilerini tanıtarak ilçe genelinde yaşanan trafik sorununa ilişkin düşünceleri ve önerilerini dile getirdi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.