Dolar 32,4621
Euro 34,7707
Altın 2.440,78
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Zonguldak 15°C
Hafif Yağmurlu
Zonguldak
15°C
Hafif Yağmurlu
Cts 15°C
Paz 16°C
Pts 15°C
Sal 16°C

Kardan Pasta Görenleri Şaşırttı

Kardan Pasta Görenleri Şaşırttı
18 Şubat 2021 11:10 | Son Güncellenme: 18 Şubat 2021 11:26
429
A+
A-

Zonguldak’ın Ereğli İlçesinde, ev hanımı Seval Akkülah (35), Bir metre çapında, bir buçuk metre yüksekliğinde 7 katlı kardan pasta yaptı.KARDAN PASTA EMBED

İlçenin Korubaşı Mahallesi Hacıbekir Sokak’ta ikamet eden Akkülah, gazetecilere yaptığı açıklamada, mezun olduğu Kız Meslek Lisesi çocuk Gelişimi Bölümü’nde, aynı zamanda çeşitli yiyecekler yapmayı da öğrendiklerini söyledi.

Ereğli Demir ve Çelik Fabrikaları’ndan emekli babası Erol Uzuner’in, kış aylarında yoğun kar yağışları sonrası çeşitli hayvan tiplemeleri ile eşyaları anımsatan kardan figürler yaptığını hatırlatan Akkülah, şöyle dedi:

“Bu yıl da bölgemizde bir metreyi bulan kar yağışı meydana geldi. Kardan ne gibi şekiller yapabiliriz düşünürken, aynı zamanda butik pasta işi ile uğraştığımdan aklıma da ‘Kardan Pasta’ yapmak geldi.

Sonuçta da böyle bir görsel ortaya çıktı. Katlarına da kendi ellerimizle, Ereğlimizin de meşhur meyvesi olan çilek şekli verdiğimiz figürler yerleştirdik. Ve böyle evimin bahçesinde güzel bir kardan pasta figürü bizi karşılıyor.

Aynı zamanda onlara hitaben yaptığımız kardan Pasta figürümüz ile aynı zamanda Dünya çocuklarının doğum günlerini kutluyorum. Pastacı kar görürse ne yapar? Kardan Pasta yapar!.”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.