Dolar 32,5826
Euro 34,8334
Altın 2.417,81
BİST 9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Zonguldak 27°C
Az Bulutlu
Zonguldak
27°C
Az Bulutlu
Çar 19°C
Per 17°C
Cum 16°C
Cts 17°C

“Kardeşimi ben öldürmedim, babamın daireleri öldürdü”.

“Kardeşimi ben öldürmedim, babamın daireleri öldürdü”.
22 Mart 2023 14:31
263
A+
A-

Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde Fevzi Altay’ı (33) 9 kurşunla vurarak öldürdüğü iddia edilen kardeşi Nurullah Altay ifadesinde yengesi D.A.’nın silahı çıkararak eşini arabayı satmamasını sağlamak için korkutmasını istediği için verdiğini, daha sonra kardeşinin silahı tutmaya çalışması sırasında ateş aldığını belirtti.

Nurullah Altay, sevk edildiği mahkeme tarafından tutuklanırken adliye çıkışında “Kardeşimi ben öldürmedim, babamın daireleri öldürdü. Dairelerini alsın başına çalsın. Ersin de Fevzi’ye kalan daireleri o alsın, kardeşi kardeşe öldürten” dedi.
Olay, Belen Mahallesi’nde meydana geldi. İddiaya göre aralarında daha önce de bıçaklı yaralama olayları yaşanan Nurullah ve Fevzi Altay ile eşi D.A. otomobil ile dolaşmaya başladı. Bu esnada henüz bilinmeyen bir sebeple otomobilin içinde Nurullah Altay’ın yengesinin verdiğini iddia ettiği elindeki silah ateş aldı. Silah, üç kişi arasındaki itiş kakış esnasında birkaç kez daha ateş aldı, silahtan çıkan kurşunlar Fevzi Altay’a isabet etti. Nurullah Altay tarafından 112 Acil Çağrı Merkezine yapılan ihbar ile birlikte olay yerine sağlık ekipleri sevk edildi. Otomobille harekete geçen Altay, ambulansı durdurarak yaralı ağabeyini sağlık ekiplerine teslim etti. Özel hastaneye kaldırılan Fevzi Altay yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Polis ekiplerinin otomobilde yaptığı incelemede çok sayıda boş kovan, mermi çekirdeği ve kan izi tespit etti.
‘TEK PİŞMANLIĞIM AİLE İÇİNE KARIŞMAK’
Ağabeyi ile birlikte hastaneye gelen Nurullah Altay, polis tarafından gözaltına alındı. Altay’ın polisteki ifadesinde ağabeyinin otomobili satmak istemesi ve eşinin karşı çıkmasından dolayı eşler arasında tartışma yaşandığını belirterek “Yengem kucağındaki çantadaki silahı bana göstererek arabayı satıp satmama konusunda korkutup korkutamayacağımızı sordu. Ben önce olayın bu kadar ciddi olmadığını söyledim. Düşününce Fevzi’nin sürekli borçlandığı, kazandığı parayla da bahis oynadığını düşününce Fevzi’yi bugüne kadar kimsenin uyarmadığı aklıma geldi. Daha sonra D.’nin uzattığı çantayı aldım. Namluda mermi olup olmadığını kontrol edeceğim esnada Fevzi arabaya yöneldi. Ben de telaşlanarak silahı D.’ye doğru yönelttim. Fevzi’nin silahı görmesi üzerine ‘dener miyiz?’ diyerek olayı anlamaması için soru sordum. Ortam müsait olduğu için aklıma silahı denemek amacıyla çıkarttığımızı söylemek geldi. Bu sırada Fevzi samimiyetsiz davranışlarımızdan dolayı silahı tutmaya çalıştı. Bu esnada silah ateşlenerek kurşunun Fevzi’nin sağ bacağına geldiğini gördüm. Aracın çalışıp çalışmadığını hatırlamıyorum ama ilk el ateşten sonra araç hareket etti. D. de silahı almaya çalışınca üçümüz arasındaki kargaşada silah birkaç kez daha ateş aldı. Araç durunca ateşlenme de durmuştu. Ben hemen araçtan inerek 112’yi aradım, ön tarafa da giderek Fevzi’yi yan koltuğa atmaya çalıştım. Belimdeki silahı ve diğer silahı çalılığa koydum. Hastaneye yetiştirmek için hareket ettim. Olayda Fevzi’nin kasten vurulması gibi bir durum yoktur. Fevzi’nin vücudunun birçok yerinde mermi giriş ve çıkış yarasının bulunması da silahla gelişi güzel ateş edildiğinin göstergesidir. Üzerime atılı suçlamayı kabul etmiyorum, benim bu olaya ilişkin tek pişmanlığım D. ve Fevzi’nin aile içine karışmaktır. D. arabanın satılmaması için beni bu olaya yem etmiştir” dedi.
‘KARDEŞİMİ BEN ÖLDÜRMEDİM, BABAMIN DAİRELERİ ÖLDÜRDÜ’
Emniyetteki işlemleri tamamlanan Nurullah Altay sevk edildiği mahkemece tutuklanırken adliye çıkışında kendisine ‘Nurullah Bey kardeşinizi siz mi öldürdünüz’ sorusuna “Kardeşimi ben öldürmedim, babamın daireleri öldürdü. Dairelerini alsın başına çalsın. Ersin de Fevzi’ye kalan daireleri o alsın, kardeşi kardeşe öldürten.” diye cevap verdi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.