Dolar 32,3865
Euro 35,0590
Altın 2.326,65
BİST 9.096,78
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Zonguldak 20°C
Az Bulutlu
Zonguldak
20°C
Az Bulutlu
Cts 22°C
Paz 23°C
Pts 25°C
Sal 16°C

Kaymakam bey araçları tek tek durdurdu

12 Kasım 2021 17:08 | Son Güncellenme: 12 Kasım 2021 21:21
398
A+
A-

Karadeniz Ereğli Kaymakamı Mehmet Yapıcı, araçları tek tek durdurarak emniyet kemeri kontrolü yaptı, sürücülere maske, trafik kurallarını hatırlatan araç koku kartı ve emniyet kemerinin önemini anlatan broşürler dağıttı.

Kaymakam Yapıcı, İçişleri Bakanlığı tarafından “Bi Hareketine Bakar Hayat” sloganıyla başlatılan emniyet kemeri uygulamaları çerçevesinde, İş Bankası ve otopark arasında jandarma ve trafik ekipleri tarafından, gerçekleştirilen uygulamaya katıldı. Uygulamaya Kaymakam Yapıcı’nın yanı sıra İlçe Emniyet Müdürü Hasan Ünlü, İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Üsteğmen Ali Akça ve ilgili kurum amirleri ve Trafik görevlileri katıldı.Uygulamada, Kaymakam Yapıcı ve Trafik görevlileri tarafından, sürücülere üstünde “Bi hareketine bakar hayat” yazılı maske ve broşürler yanında, yaya önceliğine vurgu yapan araç koku kartı takdiminde bulunuldu.

Uygulamada, emniyet kemeri takmayan vatandaşlara kemerlerini takarak seyahat etmeleri konusunda uyarılar gerçekleştirildi, kemer kullanımının kaza sonrası can kaybı riskini yüzde 45, ağır yaralanma riskini ise yüzde 60 azalttığı ifade edildi.

Kaymakam Yapıcı burada yaptığı açıklamada, Emniyet kemerinin önemine dikkat çekti. Yapıcı, “Sürücülerimize, trafik güvenliği için, emniyet kemerinin önemini bildirmek için burada toplandık. Katılan tüm arkadaşlara teşekkür ediyorum” dedi.

“Bİ HAREKETİNE BAKAR HAYAT” NEDİR?

Bilindiği gibi Türkiye’de vatandaşların trafik farkındalığının artırılması için çalışmalarını sürdüren İçişleri Bakanlığı, ‘Bi hareketine bakar hayat’ ana temalı yeni bir kampanya başlamıştı.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu imzasıyla 81 ile gönderilen yazıda Kasım ayı içerisinde hazırlanan görseller il ve ilçelerde eş zamanlı olacak şekilde bilboardlarda, sosyal medya platformlarında, yerel ve ulusal basın organlarında, kamu kurum ve kuruluşlarda, vatandaşların yoğun olarak bulunduğu otogar, havalimanı, otobüs ve metro durakları gibi alanlarda yer aldı.

Düzenlenene etkinliklere Valiler, Kaymakamlar ve kamu idarecileri de destek veriyor.Gerçekleştirilen etkinlikler, trafik güvenliği çalışmaları kapsamında hazırlanan çeşitli programların parçası olarak icra ediliyor.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.