Dolar 32,4396
Euro 34,7447
Altın 2.440,06
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Zonguldak 15°C
Hafif Yağmurlu
Zonguldak
15°C
Hafif Yağmurlu
Cts 15°C
Paz 16°C
Pts 15°C
Sal 16°C

KDZ.EREĞLİ, ALAPLI, KOZLU VE KİLİMLİ’DE YAŞAYAN 330 BİN KİŞİ YOK SAYILMIŞTIR..

KDZ.EREĞLİ, ALAPLI, KOZLU VE KİLİMLİ’DE YAŞAYAN 330 BİN KİŞİ YOK SAYILMIŞTIR..
14 Eylül 2022 08:24 | Son Güncellenme: 15 Eylül 2022 08:26
294
A+
A-

KDZ.EREĞLİ, ALAPLI, KOZLU VE KİLİMLİ’DE YAŞAYAN 330 BİN KİŞİ YOK SAYILMIŞTIR..

Kdz.Ereğli Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Arslan Keleş, Kdz.Ereğli, Alaplı, Kozlu ve Kilimli ilçelerinin sosyal konut projesine dahil edilmemesine tepki gösterdi.
Keleş yaptığı yazılı açıklamada şu ifadelere yer verdi; “Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan tarafından Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut projesi kapsamında 5 yıllık süreç içinde 500 bin sosyal konut, 50 bin işyeri, 250 bin konut amaçlı arsa yapılacağının açıklanması, konut ve kira fiyatlarının tavan yaptığı ülkemizde, özellikle dar gelirli vatandaşlarımız tarafından büyük bir ilgiyle karşılanmıştır.
Bu kapsamda, Zonguldak’a da Gökçebey, Merkez İlçe, Çaycuma ve Devrek ilçelerine toplamda 1450 adet konut yapılacağı bilgisi kamuoyunda yer almıştır. Buna göre Karadeniz Ereğli, Alaplı, Kozlu ve Kilimli ilçelerinde sosyal konut yapımı gündeme gelmemiştir.
Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan toplu konut projesi kapsamında, Karadeniz Ereğli’de konut yapılmayacak oluşu, ilçede derin bir hayal kırıklığı ve üzüntüyle karşılanmıştır.
Karadeniz Ereğli ilçesi, nüfus büyüklüğü bakımından Zonguldak’ın ilk sırada yer alan ilçesidir. Alaplı ile birlikte düşünüldüğünde iki yüz bini aşkın vatandaşımız bu bölgede ikamet etmektedir. Diğer bir deyişle, Zonguldak’ta yaşayan yaklaşık her üç kişiden biri Ereğli-Alaplı bölgesinde yaşamaktadır. Özellikle Karadeniz Ereğli, son dönemde yaşanan emlak fiyatı ve kira artışlarının Zonguldak genelinde en şiddetli şekilde hissedildiği bölgelerin arasında yer almaktadır. Ereğli’de uygun fiyatlı sosyal konutlara duyulan ihtiyaç ve talep her geçen gün daha da artmaktadır. İlçenin bir tarafı denize komşu olsa da, diğer üç yönün açık alanlardan oluşması, bu konutların inşa edilebileceği arsaları bulmayı kolaylaştıran bir unsur olarak değerlendirilmektedir.
Karadeniz Ereğli Ticaret ve Sanayi Odası olarak, Sayın Cumhurbaşkanımızın açıkladığı, Cumhuriyet tarihimizin en büyük sosyal konut hamlesinden ilçemizin de yararlanması gerektiği görüşündeyiz. İlçemizin söz konusu sosyal konutlardan yararlanması için siyaset kurumu, bürokrasi ve diğer ilgililer tarafından yapılacak çalışmaları destekleyeceğimizi, bu konuda Ereğli Ticaret ve Sanayi Odasına düşen görevleri de eksiksiz olarak yerine getirmeye hazır olduğumuzun kamuoyunca bilinmesini isteriz. Ayrıca, bu çerçevede oda yönetimi olarak, ilgili kurumlarla görüşme ve girişimlerde bulunmak üzere hazırlıklarımız sürmektedir.
Devletimiz ve hükümetimizin Karadeniz Ereğli’nin ihtiyacı olan sosyal konutların yapılması konusunda ilçemizin beklentilerine duyarsız kalmayacağına inanıyoruz.
Arslan KELEŞ
Karadeniz Ereğli Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.