Dolar 32,4268
Euro 34,8288
Altın 2.442,65
BİST 10.082,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Zonguldak 15°C
Hafif Yağmurlu
Zonguldak
15°C
Hafif Yağmurlu
Sal 14°C
Çar 16°C
Per 16°C
Cum 17°C

KDZ. EREĞLİ BELEDİYE MECLİSİ’NDE YENİ DÖNEM BAŞLADI

KDZ. EREĞLİ BELEDİYE MECLİSİ’NDE YENİ DÖNEM BAŞLADI
13 Nisan 2024 15:22
51
A+
A-

 

KDZ. EREĞLİ BELEDİYE MECLİSİ’NDE YENİ DÖNEM BAŞLADI

BAŞKAN POSBIYIK: EREĞLİ HALKINI MUTLU ETMEK İÇİN BU GÖREVDEYİZ. HİÇ BİR AYRIM YAPMADAN BİRLİKTE GÖREV YAPACAĞIZ

Kdz. Ereğli Belediye Meclisi seçimden sonra ilk toplantısını yaparak göreve başladı. Belediye Başkanı Halil Posbıyık, göreve seçilen meclis üyelerini tebrik ederek rozetlerini verdi, Ereğli’ye hep birlikte el ele güzel hizmetler yapacaklarını söyledi. Başkan Posbıyık; “Ereğli halkını mutlu etmek için buraya geldik.

Herkese eşit yaklaşmak sureti ile görev yapmaya huzurunuzda ant içiyorum.

Ereğli halkının teveccühü ile Belediye Meclis’ine seçilen üyelerin, 5 yıllık süre içinde ilçeye yapacakları hizmetler ve verecekleri katkılardan dolayı şimdiden kutluyorum. Hayırlı, uğurlu olsun” dedi.

Türkiye Mahalli İdareler Seçimleri’nin geride kalmasının ardından 6. Kez Kdz. Ereğli Belediye Başkanlığı görevine seçilen Halil Posbıyık ve yeni dönem meclis üyeleri ilk meclis toplantısını yaparak görevine başladılar.

Meclis Başkanı Posbıyık, gündem maddeleri öncesi yaptığı konuşmada, seçilen meclis üyelerine başarılar dileyerek grup sözcülerine meclis rozetlerini teslim etti. Ereğli halkının teveccühü ile seçilen meclis üyelerini kutlayan Başkan Posbıyık; “Mahalli İdareler Seçimleri sonucunda Ereğli halkının teveccühü ile Belediye Meclis’ine seçilen üyelerin, 5 yıllık süre içinde ilçeye yapacakları hizmetler ve verecekleri katkılardan dolayı şimdiden kutluyorum. Hayırlı, uğurlu olsun” dedi.

-HİÇ BİR AYRIM YAPILMAYACAK-

Başkan Posbıyık şunları söyledi:

“Seçimler geride kaldı, Ereğli’ye hizmet etmek ön plana çıktı. Ereğli’ye hep beraber bir şeyler yapabilmek için elimizden gelen gayreti göstereceğiz. Özellikle şunu ifade etmek isterim: Burada CHP, AK Parti ve İYİ Parti’den üyelerimiz var. Benim için hiç fark etmiyor. Çünkü bu yerel seçimdi. Siyasetten evvel hizmet gelir. Benim için tüm Meclis üyeleri aynıdır, hiç fark etmez. Parti ayrımını asla aklıma dahi getirmem. Hepiniz benim yol arkadaşlarımızsınız. Buraya gelmemizin amacı Ereğli’ye hizmet yapmak, çivi çakmaktır. Ereğli halkını mutlu etmek için buraya geldik. Herkese eşit yaklaşmak sureti ile görev yapmaya huzurunuzda ant içiyorum. Tüm Meclis üyeleri, hiç çekinmeden her türlü konuyu bana aktarabilirler.

Bir kentte, belediye Meclis üyesi seçilmek çok önemli bir olaydır. Şehir merkezinde 129 bin insanımız yaşıyor. Bunların arasından halk 31 kişiyi seçiyor. Bu önemli bir görevdir.

Hepinizi kutluyorum. Belediyede işlerin yürümesi için hemen harekete geçtik. Ancak seçimin bitimi bayrama rastlaması nedeni ile İlçe Seçim Kurulu’nun bize vermiş olduğu talimat ile toplantımızı Cumartesi günü yapmak zorunda kaldık.”

-İKİ MÜDÜRLÜK BİRLEŞTİRİLDİ-

Başkan Posbıyık’ın konuşmanın ardından saygı duruşunda bulunulup İstiklal Marşı’nın söylenmesi ile yeni dönem ilk meclis toplantısı yapıldı. Başkan Posbıyık, bu dönem bazı aksaklıklar gördüğü için Fen İşleri Müdürlüğü ile İmar Müdürlüğü’nün birleştirildiğini açıkladı. Bu birimlerden sorumlu Başkan Yardımcılığı görevinin Oğuz Cömert’e verildiğini açıkladı. Meclis üyeleri arasından en geç iki üye geçici olarak Katiplik koltuklarına oturdular.

AK Parti Gurup Sözcüsü Naci Yalçın Kaya, CHP Gurup Sözcüsü Yaşare Aydın ve İYİ Parti Gurup Sözcüsü’nün de Evrim Balbaloğlu olduğu Meclis’e aktarıldı.

GÜNDEM MADDELERİ…

Meclis’te ilave 8 madde ile birlikte 14 madde görüşülü. Meclis katibinin seçilmesi, Meclis birinci ve ikinci başkanvekillerinin seçilmesi, encümen üyelerinin seçilmesi, ihtisas komisyonlarının belirlenmesi yanı sıra 2023 yılına ait Denetim Komisyonu’nun raporu Meclis’in bilgisine sunulması ve 2023 yılına ait belediye faaliyet raporu görüşülmesi konuları görüşüldü.Nisan Ayı Olağan Meclis Toplantısı’nın gündem maddeleri oldu.

Meclis Bakanı Halil Posbıyık, bu maddelere ek 8 gündem maddesi daha ilave etti. Başkan yardımcılarının ödeneği, BAKAB’Aa üye seçimi, Tarihi Kentler Birliği’ne üye seçimi, Turizm Altyapı Birliği’ne üye seçimi, Zonguldak Özel İdare ve Belediyeler Çevre Temel Altyapı Birliği’ne üye seçimi, Toplu iş sözleşmesi yapmak üzere belediye başkanına yetki verilmesinin görüşülmesi, Belediye ile DSİ arasında imzalanacak yeni ödeme protokolü için belediye başkanına yetki verilmesinin görüşülmesi ve son olarak Bağlık Mahallesi Sinemayolu Sokak’taki mülkiyeti belediyeye ait olan taşınmazın 10 yıllığına kiraya verilmesinin görüşülmesi maddeleri görüşülerek karara bağlandı.

MECLİSTE YAPILAN GÖREVLENDİRMELER ŞU ŞEKİLDE:

Meclis 1’nci Başkanvekili seçiminde Yakup Şekip Okumuşoğlu (CHP) 22 oy, Ahmet İzmirli (Ak Parti) 9 oy aldı. Okumuşoğlu başkanvekili seçildi.

Meclis 2’nci Başkanvekili seçiminde Yıldıray Arslan (CHP) 22 oy, Fadime Doğru (AK Parti) ise 9 oy aldı. Arslan 2. başkanvekili seçildi.

Encümen Üyesi Seçiminde Koray İşeri (CHP) 23, Tahsin Tanyıldız (CHP) 22, Cengiz Güneş (CHP) 23 ve Ahmet İzmirli (AK Parti) 10 oy aldı. Buna göre ilk üç isim encümen seçildi.

‘Asil’ ve ‘yedek’ Meclis katiplerinin belirmesine yönelik yapılan seçimde ise Murat Güldal (CHP) 22, Mehmet Erdinç Sarmısak (CHP) 22, Muharrem Sağlam (CHP) 22, Murat Yüce (CHP) 22, Ceyda Keleş (AKP) 10, Havva Çift (AK Parti) 10, Fadime Doğru (AK Parti) 9 ve Ahmet İzmirli (AK Parti) 9 oy aldı. Buna göre ise Gürdal ve Sarmısak katip seçildi.

İmar komisyonuna; Mert Buğra Özaydın (CHP), Erkan Mutlu (CHP), Ayhan Deniz (CHP), Tahsin Duru (Ak Parti), Mahmut Doğan (Ak Parti),

Hukuk Komisyonuna; Yakup Şekip Okumuşoğlu (CHP), Naile Bingöl (CHP), Muharrem Sağlam (CHP), Yahya Çakır (Ak Parti), Ceyda Keleş (Ak Parti),

Plan Bütçe Komisyonuna; Nurullah Özdemir (CHP), Batuhan Günce (CHP), Murat Yüce (CHP), Havva Çift (Ak Parti), Sabri Biçer (Ak Parti) seçildiler.

Batı Karadeniz Kalkınma Birliği’ne asil üye Gökhan Günay, yedek üye Kadir Tekin,

Tarihi Kentler Birliği’ne asil üye Yaşare Aydın, yedek üye Naile Bingöl,

Turizm Altyapı Hizmet Birliği’ne asil üye Çetin Yiğit, yedek üye Mert Buğra Özaydın,

Zonguldak Özel İdare ve Belediyeler Çevre Temel Altyapı Birliği’ne asil üye Kadir Tekin, yedek üye Batuhan Günce seçildi.

 

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.