Dolar 32,3706
Euro 35,0351
Altın 2.323,12
BİST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Zonguldak 20°C
Açık
Zonguldak
20°C
Açık
Cum 20°C
Cts 21°C
Paz 22°C
Pts 25°C

Kdz. Ereğli Belediyesi, 14’üncü tırı gönderdi

Kdz. Ereğli Belediyesi, 14’üncü tırı gönderdi
10 Şubat 2023 18:46
195
A+
A-

Kdz. Ereğli Belediyesi, 14’üncü tırı gönderdi

Kdz. Ereğli Belediyesi, bugün 3 tır daha yardım malzemelerini deprem bölgesine ulaştırmak üzere yola çıkardı.

Kdz. Ereğli Belediyesi, depremden sonra ilk gün 4, ikinci gün 4 ve üçüncü gün 3 tırın ardından bugün 3 tır daha yardım malzemelerini deprem bölgesine ulaştırmak üzere yola çıkardı. Belediye Başkanı Halil Posbıyık, “Bugün de 3 tırımız yola çıktı, yarın da devam edecek. Ayrıca bölgeye gönüllü doktorlarımız ve avukatlarımız ile elektrik paneli kurmak ve yardımda bulunmak isteyen 2 gönüllü aracımızı yolcu ettik” dedi.

Kdz. Ereğli halkının deprem bölgesindeki vatandaşlara ulaştırılmak üzere Kdz. Ereğli Belediyesi tarafından başlatılan yardım kampanyasına verdiği destek sonrası, bugün 14’düncü tır depremzedelere ulaştırılmak üzere yola çıktı.

Yardım kampanyasını bizzat koordine eden Belediye Başkanı Halil Posbıyık, eşi Neriman Posbıyık ve gönüllülerle birlikte depremden sonra ilk gün 4, ikinci gün 4, üçüncü gün 3 ve bugün de 3 tır olmak üzere 14 tır yardım malzemesini bölgeye uğurladı.

Başkan Posbıyık, şunları söyledi:

“Kdz. Ereğli halkımızın destekleriyle bugün 3 tır daha yardım malzemesini deprem bölgesine yola çıkardık.

Dün yola çıkan 9. Tır Abdullah Danışmaz bölgeye ulaştı, 10. Tır Sedat Sarcan henüz bölgeye ulaşmadı takibimizde, 11. Tırımız İstanbul’dan Okyanus Firması Sevcan – Erdinç Saraç tarafından gönderildi, Oğuz Cömert’in abisi Yılmaz Cömert’in verdiği tırla Hatay’a gidiyor şuanda.

Bugün de 12. Tırı bize Pizzante sahibi Birol Hakan Güner, Süreyya Serttaş ve Serdar Bakkaloğlu gönderdi, halkımızın yardımlarını yükledik, 13. Tırı Gökmen Baydar, Sercan Demir ve Adem Ustamehmetoğlu gönderdi, şoförümüz de Murat kardeşimiz. 14. Tırı Şaban Akdeniz bize verdi, şoförümüz Erol Yılmaz kardeşimiz. Kendilerine teşekkür ediyorum. Bugün de 3 tırı deprem bölgesine gitmek üzere yola çıkarmış olduk.

Ayrıca, şuanda bölgede en büyük sıkıntı elektrik sıkıntısı, çadır, seyyar tuvalet, baz istasyonu sıkıntısı var. Elektrik sıkıntısına destek olmak üzere Ereğli’den dostlarımız GNY Solar Güneş Enerjisi Şirket Sahibi Günay Karaman ve gönüllüler Serdar Kameray ve İrem Aktürk’ü elektrik paneli kurmak üzere araçlarıyla bölgeye uğurladık. Kendilerine elektrikçilerden topladığımız 600 ampül verdik.

Şerife Keskin Veziroğlu, cenazelerimizi almak üzere bölgeye gitmişti, geldi şimdi gönüllü olarak orada gördüğü bazı sıkıntıları gidermek üzere beraberinde yardım eşyalarıyla ayrı bir araçla Adıyaman’a uğurladık. Aynı zamanda bugün Suat bey başta olmak üzere bir çok gönüllü doktorlarımız ve avukatlarımızı uğurladık.

Türk Milleti hasletlerini kaybetmemiş. Millet olarak geleneklerimize, göreneklerimize, maneviyatımıza, birbirimize sahip çıkmaya çalışan bir millet olduğumuzu bu felakette de gördük. Bunu bütün Ereğli, bütün Türkiye ispatladı. Bütün gençler, kızlar, üniversite öğrencileri, lise öğrencileri, belediye çalışanları burada depremin ilk gününden itibaren yardım ulaştırmak için canla başla çalışıyorlar. Herkes birlik beraberlik içerisinde. Allah’a şükür Türk Milleti’ni bu maneviyatından, birlik beraberliğinden dolayı hiç kimse yıkamaz. Her şeyi atlattığımız gibi bu büyük yüzyılın felaketini de hep birlikte atlatacağız.”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.