Dolar 32,4781
Euro 34,9319
Altın 2.435,57
BİST 9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Zonguldak 19°C
Az Bulutlu
Zonguldak
19°C
Az Bulutlu
Cum 15°C
Cts 16°C
Paz 16°C
Pts 16°C

KDZ. EREĞLİ BELEDİYESİ AŞURE DAĞITTI

KDZ. EREĞLİ BELEDİYESİ AŞURE DAĞITTI
12 Ağustos 2022 16:50
276
A+
A-

KDZ. EREĞLİ BELEDİYESİ AŞURE DAĞITTI

 

Kdz. Ereğli Belediyesi tarafından Muharrem ayı dolayısıyla aşure dağıtıldı. Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık eşi Neriman Posbıyık ile Muharrem Ayının hayırlı uğurlu olmasını ve bereket getirmesini dileyerek, vatandaşlara elleriyle aşure servisi yaptı.

 

Kdz. Ereğli Belediyesi, geleneksel hale getirdiği aşure dağıtımını bu yıl Muharrem ayında da sürdürdü.

Çilekli kadın heykelinin yanında gerçekleştirilen aşure dağıtımında, vatandaşlar birliğin, beraberliğin, kardeşliğin ve paylaşmanın simgesi olan aşureyi paylaştı.

2 Bin kişilik aşure dağıtımına, Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık eşi Kadın Gücü Koopretifi Başkanı Neriman Posbıyık, Belediye meclis üyeleri, daire müdürleri, mahalle muhtarları, sivil toplum örgütü temsilcileri katıldı.

 

“MUHARREM AYI BEREKET AYI”

 

Başkan Posbıyık, konuşmasında “Hepinizi sevgi, barış, dostluk duygularımla selamlıyorum. Aşure günü etkinliğimize hoş geldiniz. Muharrem ayındayız, aşuremizi hazırladık. Bu günler, birlik ve beraberlik günleri… Bu duygularla bir araya gelebilmek önemli. Aşure günümüzün tüm güzelliklerin ve kurtuluşların, tatlı ve mutlu günlerin başlangıcı olmasını, sevgi ve dostluk bağlarımızı geliştirmesini temenni ediyorum. Peygamberimizin torunu Hz. Hüseyin ve ehlibeytinden 72 yoldaşını rahmetle ve saygıyla anıyorum. Ereğli’mize, memleketimize hayırlar ve bereket getirsin. Muharrem ayımız hayırlı uğurlu olsun” dedi.

 

Mezarlıklar Müdürü Dr. Metin Avcı’nın okuduğu duanın ardından Başkan Posbıyık eşi Neriman Posbıyık, Meclis üyeleri ve Başkan Yardımcıları kazanların başına geçerek vatandaşlara aşure dağıttı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.