Dolar 32,3755
Euro 34,9680
Altın 2.325,67
BİST 9.057,86
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Zonguldak 20°C
Az Bulutlu
Zonguldak
20°C
Az Bulutlu
Cts 21°C
Paz 22°C
Pts 25°C
Sal 16°C

KDZ. EREĞLİ BELEDİYESİ, BÜTÇE FAZLASI VERDİ.

KDZ. EREĞLİ BELEDİYESİ, BÜTÇE FAZLASI VERDİ.
6 Nisan 2022 15:00 | Son Güncellenme: 6 Nisan 2022 22:07
338
A+
A-

 

KDZ. EREĞLİ BELEDİYESİ, BÜTÇE FAZLASI VERDİ.

BAŞKAN POSBIYIK: BU İŞ TECRÜBE İŞİ
Kdz. Ereğli Belediye Meclisi Nisan ayı toplantısında belediyenin 2021 yılı faaliyet raporu oylanarak kabul edildi. 2021 yılında Belediye Bütçesi 240 milyon TL’den 270 milyon TL’ye çıktı. Türkiye’de son 2 yılda yaşanan pandemi ve ekonomik krizlere rağmen belediye bütçesini 30 milyon TL artıran Başkan Posbıyık, “Bu iş tecrübe işi” dedi. Posbıyık, “Bir çok belediye kriz içerisinde. Maaşlarını ödeyemiyor, elektrikleri kesiliyor.

Biz tecrübemizle 2021 yılında tasarruf ettik, yeni gelirlerle 30 milyon TL bütçe fazlası verdik” dedi.
Kdz. Ereğli Belediye Meclisi Nisan ayı toplantısında 2021 yılı faaliyet raporu oy çokluğuyla kabul edildi. Kdz. Ereğli Belediyesi 30 milyon TL bütçe fazlası verdi, Başkan Halil Posbıyık, ‘Bu iş tecrübe işi’ dedi.
AKM Nikah Salonu’nda yapılan toplantıda meclis gündemindeki 2021 yılına ait denetim ve faaliyet raporları görüşüldü. Mali Hizmetler Müdürlüğü tarafından hazırlanan faaliyet raporları meclis üyelerine sunuldu.
Rapora göre Kdz. Ereğli Belediyesi’nin 2021 yılı gider bütçesi 250.167.000 TL, gerçekleşme 220.394.765 TL oldu. 2021 yılı gelir bütçesi devreden ödenek dahil 239.699.120 TL, gerçekleşme 270.748.310 TL oldu.
FAALİYET RAPORU OY ÇOKLUĞUYLA KABUL EDİLDİ
CHP ve AK Parti Grup sözcüleri faaliyet raporu hakkındaki görüşlerini sundu. CHP Grup sözcüsü M.Tayyar Mendeş, emeği geçen tüm ekibi kutlayarak; “Ciddi anlamda gelir elde edilmiş. 2021 yılında çok çok başarılı bir süreç geçirilmiş. 2020 yılına kıyasla, personel giderleri de yüzde 25’ten yüzde 22’ye düşürülmüş” dedi.
AK Parti sözcüsü Numan Korkmaz da bütçe fazlası verilmesinde emeği bulunanlara teşekkür etti. Korkmaz, rapora göre yatırım ve alt yapı eksikliğinin bulunduğu eleştirisinde bulundu.
Yapılan oylama sonucunda Karadeniz Ereğli Belediyesi 2021 Yılı Faaliyet Raporu, AK Parti grubunun ret oylarına karşılık CHP grubunun onayıyla oy çokluğu ile kabul edildi.
POSBIYIK: “BU İŞ TECRÜBE İŞİ”
Başkan Posbıyık, raporun onaylanmasının ardından iki meclis grubuna teşekkür etti, bütçe fazlası vermelerini, ‘Bu iş tecrübe işi’ diyerek özetledi. Posbıyık ayrıca AK Parti grubu sözcüsü Numan Korkmaz’ın eleştirilerine cevap verdi.
Başkan Posbıyık, şu ifadeleri kullandı:
“Bu dönemde belediye başkanlığı yapmak kadar zor bir şey yok. Pandemi, enflasyon, zamlar birbiri ardına geliyor. Belediyelerin temel ihtiyaçları benzin, mazot, enerji. Bunlar belediyeler için çok önemli. Gazetelerde okumuşsunuzdur, Kozlu Belediyesi’nin 3 milyon borcundan dolayı enerjisini kestiler, su veremedi millet ayağa kalktı. Dün akşam televizyonlarda izledik Akçakoca Belediyesi’nde de elektrikler kesilmiş, 5 aydır da işçilere maaş veremiyormuş. Birçok belediyede ücret verilemiyor.
Biz Belediye Başkanlığına gelirken, seçilirken ‘Belediyecilik tecrübe işi’ dedik. Ben ve ekibim, meclis üyelerinin desteğiyle tecrübemizi gösterdik. Herkes çok kötü durumdayken, icralık olmuşken biz 30 milyon bir artış yapmışız bütçede. Bu nasıl oluyor merak edip soran da yok. Bu parayı nerden buldun sen diyen yok. İşte bu tecrübe işidir. Eski yönetim bugüne kadar uyumuş, sigortacılar yüzde 10 verecekken yüzde 1 vermişler. Mahkemeye verdik, ilk etapta 20 milyon aldık, daha da alacağız. Mesela elektrikte zam geleceğini öngördük bir anlaşma yaptık şu an biz enerjiyi 0,82 kuruştan ödüyoruz. Elektrik parasından evlerde bile zulüm çekiyoruz ama biz belediyede tasarruf ettik. Bunlar belediyecilik dehasıdır, tecrübedir. Tecrübeye saygı gösterilir ve teşekkür edilir. Emlak vergisi 10 milyon para alınıyordu Erdemir’den şimdi 22 milyon aldık. Önümüzdeki aylarda daha büyük sürprizlerle bu belediye karşılaşacak ve daha iyi konuma gelecek.
-SİZİN YAPMADIĞINIZ ALT YAPIYI BEN YAPIYORUM-
Biz Türkiye şartlarında tüm belediyelerin kaldığı durum karşısında tecrübemizle bu süreci daha başarılı atlatırken Numan bey (AK Parti Grup Sözcüsü) ‘Alt yapıda eksikliklerin var’ diye tenkit ediyor. Çok merak ettim ne eksikliğimiz varmış. Ben inşaat mühendisiyim, kendisi okul sahibi. Ben bu işi 94’den beri yapıyorum. Ne eksiğimiz varmış çok merak ediyorum. Ereğli’ye suyu getiren benim, eskiden omuzda tenekelerle suyu getirirdi halkımız. Bu bölgede 2005’de ilk doğalgazı getiren benim. Çok ihtiyaç olmasın ama 100 bin kişilik mezarlık altyapısını yapan benim. Büyük bir su tesisi yapmak suretiyle şu anda Organize Sanayi bölgesine biz su veriyoruz. Köylere siz su veremiyorsunuz, alt yapı yapamıyorsunuz 17 tane köye su veriyorum. İnsaf denilen bir şey var. Alt yapıyı yapamadın, dediğiniz zaman sizin yapamadığınız alt yapıyı ben yapıyorum, 17 köye su veriyorum.
Siyaset yapmak istemiyorum, lütfen siz de siyaset yapmayın diye söylüyorum ama size anlatamıyorum. Şimdi ben başlayayım mı saymaya, enflasyon yüzde 114 oldu, pazara gidemiyoruz, marul 20 TL yarısını satıyorlar, karnabaharın yarısını satıyorlar, bunlardan mı bahsedeyim. Bu çirkin siyaseti sevmiyorum. Birlik, beraberlik içerisinde olalım diyorum. Eğer Ereğli Belediyesi başarı gösterdiyse, öncelikle çalışma arkadaşlarım, daha sonra bana destek veren her iki grubun meclis üyeleridir diyorum.
-SIRF BU ADAMI ELEŞTİRELİM DİYE..-
Sırf bu adamı eleştirelim diye ‘alt yapıyı yapmadı’ diyorsun. Söylemeyecektim bunları ama söylettiriyorsunuz. Siz Hükümet Konağı yaptınız mı? Emniyet Müdürlüğü binası var mı? Bütün ilçelerde var, burada var mı? Ruhsatını verdik üniversitenin. Başladın mı alt yapısına? Ne alt yapısı yaptınız, Devrek-Ereğli yolunu yaptınız mı? Çevre yolunu yaptınız mı? Kepez’de ölümlü kazalar oluyor sürekli. Vicdanınız sızlamıyor mu hiç. Bunlardan mı bahsedeyim. Bahsetmek istemiyorum ama zorluyorsunuz beni. İhale yaptık dediniz Hükümet Binasına… 2 Mart’ta başlayacaktı, hani nerede? Memleketin durumu ortada… Hükümet de sıkıntı çekiyor, biliyorum, anlıyorum asla bunlardan bahsetmem ama illa Halil Posbıyık’ı yıpratacağız diye lüzumsuz laflar söylüyorsunuz. Eğitimle ilgili bir şeyler söyle bana anlarım. Alt yapıdan bahsediyorsun bana. İncittiniz beni. Bugün karşınıza bütçenin fazlasını getirdim. 240 milyonu, 270’e çıkardım. Bugünkü ortamda Türkiye’de örneği yok bunun.
Bana teşekkür etmeniz gerekirken, ‘Alt yapıyı yapmadı, 15 sene önce Ereğli daha güzeldi’ diyorsun. Tabii Hüseyin Uysal senin belediye başkanındı. Sen onun zamanını özlersin tabi. Ama halk özlemiyor, onun için 10 bin oy fazla verdi bana. Demek ki seninle aynı düşünmüyor bu Ereğli halkı. Bu polemikler Ereğli’ye bir şey kazandırmaz. Bunlara girmeyin. Ben tüm bunlara rağmen CHP ve AK Parti grubu arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Siz yerden yere vursanız da kavga etmek için elinizden geleni yapsanız da biz kavga etmeyeceğiz, biz hizmet yapacağız.”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.