Dolar 32,3411
Euro 35,0201
Altın 2.321,80
BİST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Zonguldak 20°C
Açık
Zonguldak
20°C
Açık
Cum 20°C
Cts 21°C
Paz 22°C
Pts 25°C

KDZ. EREĞLİ BELEDİYESİ PROJELERE HIZ VERDİ

KDZ. EREĞLİ BELEDİYESİ PROJELERE HIZ VERDİ
7 Ocak 2021 15:11 | Son Güncellenme: 7 Ocak 2021 15:12
448
A+
A-

POSBIYIK: BİLİM, KÜLTÜR, SANAT MERKEZİ İNŞAATINA ŞUBAT’TA BAŞLIYORUZ“BÖLGENİN EN İYİ PLAJINI YAPIYORUZ”

Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, Ocak ayı meclis toplantısında Belediyenin 2021 yılı çalışmaları hakkında bilgi verdi. Eski Belediye Binası yerine yapılacak Bilim, Kültür, Sanat Merkezi için Şubat ayında kazma vurulacağını müjdeleyen Posbıyık, Barış Plajı’nın büyütüleceğini, Balık Restoranı projesinin hazırlandığını ve Arıtma Tesisi’ne Ozon Tesisi kurmak için çalışmalara başlandığını açıkladı.Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, Ocak ayı meclis toplantısında, Belediyenin sürdürdüğü çalışmalar ve atılacak yeni adımlar konusunda ayrıntılı bilgiler verdi. Pandemi döneminde yaşanan sıkıntılara rağmen Kdz. Ereğli Belediyesi’nin bölgenin en güçlü belediyesi olduğunu ve bir çok hizmeti gerçekleştirmeye devam ettiğini belirten Başkan Posbıyık, şunları söyledi:

PAZARYERİ VE BALIKHANEDE KÜÇÜK DOKUNUŞLAR

Pazaryerinde bakım onarım çalışmaları yapıyoruz. Kasapların arkasını temizliyoruz, sıva, boya yaptık, yol genişletiyoruz, çatıları olukları onarıyoruz, değiştiriyoruz. Balık satış yerlerinde yenilemeler yapacağız. Boya, tamir, ışıklandırma yapıyoruz. Balık satış yeri düzenlemeleri için Emrah Karaarslan sponsorluk yapıyor sağ olsun. Buraları güzelleştirmeye çalışıyoruz.

Pazaryerinde çeşmeyi ortaya çıkardık, yanına şiir dizeleri yazdık. Yine meşhur tulumbamız var. Tulumbaya sanatçılarımız seramikten çok güzel eserler yaptılar. Küçük dokunuşlarla Ereğli’yi güzelleştirmeye çalışıyoruz.

Nart Bozkurt bey üzerinde çok durdu ve haklı olduğunu gördük. Küçük dokunuşlarla o semtlerdeki insanların çok mutlu olduğunu gördük. Bu çalışmalara devam edeceğiz.

PENÇES DERESİ’NDEKİ KOKU SIKINTISI TAMAMEN ORTADAN KALKACAK

Su Kanalizasyon çalışmalarımız devam ediyor. 3 yere depo yaptık. İnallı’ya, Osmantepe’ye bir de Radar Tepe’ye yaptık. Elektrikler kesilince su kesiliyordu, bu depolarda su olacak. Elektrik kesilince su kesintisi yaşanmayacak.

Nüfus yoğunluğu planlamasına göre boru hatlarını da değiştiriyoruz. Pençes deresinde Elif Otel bölgesinde kanalizasyon kokusundan şikayet ediliyordu. Bunu kökten çözmeye çalışıyoruz. Pençes’ten, Aktaş’tan, Karga Sokak’tan, Abalı’dan bağlanan kanalizasyonlar boştaydı, bunları ana hatta bağlıyoruz. Çalışma esnasında koku olabilir. Ama bu çalışmanın içerisinde geçici bir durum. İnşallah orası tertemiz olacak. Sorun ortadan kaldırılacak.

-BÖLGENİN EN İYİ PLAJI OLACAK

-Barış Plajı’nı büyütüyoruz. Orada çekek yerleri var, onları başka bir yere aktarıyoruz. Mesire Alanı’nın olduğu yere kadar bütün barakaları kaldırıyoruz. Orayı çok modern bir hale getireceğiz. Altını çizerek söylüyorum, iddia ediyorum;

Karadeniz bölgesinin en uzun, en hijyen, en modern, en çağdaş, en güzel plajı olacak. Ekiplerimiz büyük bir emek sarf ediyor. Sadece plaj değil, kışın da aileler için yürüyüş yapabilecekleri spor alanı haline gelecek. Şu anda ekiplerimiz kum voleybol sahası yapmak için çalışmalara başladı. Havuzu çalıştıracağız. Bunun için Ankara’dan ekip çağırdık. Satış servisleriyle, hizmetiyle bölgenin en güzel plajı olacak.-

SENDİKA GÖRÜŞMELERİ DEVAM EDİYOR

– Toplu Sözleşme görüşmeleri için komisyonlar çalışıyor. İnşallah onu da yakında neticelendireceğiz.-

YARDIMLARIMIZ SÜRÜYOR

-Vatandaşlar büyük sıkıntı içerisinde. Belediye olarak biz durumu çok net görüyoruz. Vicdanımız sızlıyor. İnanılmaz şeyler yaşıyoruz. Gıda kolisi alabilmek için çaba harcayan insanlar, yardıma ihtiyacı olanlar, iş isteyenler…

Elimizden gelen yardımı yapıyoruz. Zabıtamız bütün gücüyle vefa grubu olarak çalışıyor, evlere ihtiyaçları götürüyor. İlaçlama ekibimiz hiç durmuyor. Zaten pandemi döneminde en başarılı Belediye Ereğli Belediyesi’dir.

Meclis üyelerime, çalışan arkadaşlarıma şükranlarımı sunuyorum. Her konuda öncü olmuştur. Yardımlarda da aynı şekilde hep ön planda savaş veriyoruz. Eğitim alanında da tablet dağıtarak, sınıf açarak destek olduk.

-BÖLGENİN EN SAĞLAM BELEDİYESİYİZ

-Vatandaşlar gibi belediyedeler de sıkıntı çekiyor. Tahakkuk, tahsilat yok. Pandemi döneminde su kesintisi yapmıyoruz.

Emlak vergisi yatmıyor, cezalar yatmıyor. Belediyelerin maddi durumları da iyi değil. Bunlara rağmen bölgenin sağlam, en iyi durumdaki belediyesi Ereğli Belediyesi… İşçi, memur maaşını, ikramiyesini, sosyal alacaklarını zamanında ödüyoruz. Muhtarların her istediği yerine geliyor.

Meclis Üyelerinin taleplerinin hepsi yerine gelir. Ama ağır yatırımlar yapmakta zorlanıyoruz. Çünkü buna yönelik paramız yok. Biz diğer iktidar partisi belediyeleri gibi kredi falan da çekemiyoruz. Devlet gelip Ereğli’ye yatırım da yapmıyor.

Yatırım Zonguldak’a, Kozlu’ya yapılıyor ama Ereğli’ye maalesef olmuyor. Ama bütün bunlara rağmen Ereğli Belediyesi yine bölgenin lideri olacak. Meclis üyelerimizle, çalışanlarımızla bunu başaracağız.

-BİLİM, KÜLTÜR, SANAT MERKEZİ İNŞAATINA BAŞLANIYOR

-Maddi yönden zayıf olmamamıza rağmen, meşhur yıkılan eski belediye binası yerine yapılacak Bilim, Kültür, Sanat Merkezi için son aşamaya geldik. Binanın projesi, onayları her şeyi bitmiş vaziyette.

Bu ay içerisinde ihaleye çıkıyoruz. Şubat ayı içerisinde de aksilik olmazsa kazmayı vurmuş olacağız.

-BALIK RESTORANI PROJESİ BİTTİ

-Balık restoranı projesi bitti. Erdemir Genel Müdürlüğü yanında büyük bir balık restoranı yapıyoruz. Bu ay sonuna kadar ihaleye çıkacağız. Şubat ayında temeli atılmış olacak.

-OZON TESİSİ KURULACAK

-Su Arıtma Tesisleri’nde Ozon Tesisi kurmak için çalışmalara başladık. Barajda su azaldığı zaman suda koku olmaması için Ozon Tesisi kuruyoruz.

Bu büyük meblağlara mal oluyor. Ne olursa olsun, dedik ve çabuk gerçekleşsin diye projesini biz üstlendik. Bu konuyla ilgili Deniz Koca Bey ve ekibi gerekli çalışmaları yürütüyorlar.

-BELEDİYE ÇALIŞANLARINA KORONAVİRÜS TESTİ YAPILDI

-Belediye çalışanlarına Koronavirüs testi yapıldı. 782 test yapıldı. Bir arkadaşımız pozitif çıktı. Belediyede inanılmaz önlemler alıyoruz, bunun da neticesini net bir şekilde gördük.

Meclis üyelerimiz için de hazırlık yapıldı. Meclis toplantısından sonra Yaşlılar Gençler Evi’nde testleri yapılacak.”
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.