Dolar 32,5788
Euro 34,8961
Altın 2.434,73
BİST 9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Zonguldak 18°C
Az Bulutlu
Zonguldak
18°C
Az Bulutlu
Per 18°C
Cum 16°C
Cts 16°C
Paz 16°C

KDZ. EREĞLİ BELEDİYESPOR’DA 300 KURSİYERE SERTİFİKALARI VERİLDİ

KDZ. EREĞLİ BELEDİYESPOR’DA 300 KURSİYERE SERTİFİKALARI VERİLDİ
19 Temmuz 2022 13:19 | Son Güncellenme: 19 Temmuz 2022 13:23
325
A+
A-

KDZ. EREĞLİ BELEDİYESPOR’DA 300 KURSİYERE SERTİFİKALARI VERİLDİ

BAŞKAN POSBIYIK: KDZ. EREĞLİ’NİN SPOR YÜKÜNÜ ÜSTLENDİK

Kdz. Ereğli Belediyespor Yaz Futbol Okulu birinci dönemde 300 genç sporcuya sertifikaları verildi. Kulüp ve Belediye Başkanı Halil Posbıyık, kentin spor yükünü üstlendiklerini belirterek, “12 branşta 900 lisanslı sporcumuz var. Yaz futbol kursumuz da halkımızın bizlere güven duyması nedeniyle yoğun ilgi görüyor. Bugün ilk dönem kursu sonunda 270 erkek, 30 kız futbolcumuza sertifikalarını veriyoruz. Gençlerimizi kötü alışkanlıklardan uzak tutmak ve yeteneklerini geliştirmek için Ereğli’nin spor yükünü üstlendik” dedi.

 

 

Kdz. Ereğli Belediyespor Yaz Futbol Okulu birinci dönem kursiyerleri için sertifika töreni düzenlendi. Kulüp ve Belediye Başkanı Halil Posbıyık, Beyçayır Vefa Karakurdu Stadı’nda 270 erkek, 30 kız futbolcuya sertifikalarını verdi.

Kdz. Ereğli’de gençlerin büyük ilgi gösterdiği yaz futbol kursunun birinci dönemi sertifika coşkusuna çocukların velileri de eşlik etti. Belediyespor Yönetim Kurulu ile birlikte çocukları tebrik eden Belediye ve Kulüp Başkanı Halil Posbıyık, ikinci dönem kursunda da 300 sporcunun eğitim alacağını açıkladı.

Başkan Posbıyık şunları söyledi:

“Belediyemizin yaz futbol kursu büyük ilgi görüyor. Halkımız bize güven duyuyor. Bugün 270 erkek, 30 kız kursiyerimize sertifikalarını veriyoruz. 2. Dönem kursunu açtık, 300 kursiyerimiz de 2. Dönemde futbol eğitimi alacak. Özellikle velilerimize teşekkür etmek istiyorum. Çocuklarının sağlıklı olması, sporla birlikte yaşamaları için emek harcıyor, çocuklarını bizim hocalarımıza teslim ediyorlar. Kdz. Ereğli Belediyespor Kulübü tamamen belediyemiz tarafından yönlendirilen bir kulüp. 12 branşta 900 lisanslı sporcumuz var. Kadın futbol takımı, Şalvarspor, Yazmalıspor ile ilk defa burada başladı. Türkiye’nin her tarafında sporcularımız var, milli sporcularımız var. 90’lı yıllarda köylerden anne, babalarından rica ederek takım oluşturmuştum. O yıllarda, ‘kızlarımızın başına bir şey gelir’ diye göndermek istemiyorlardı. ‘Sizin güvenceniz Halil Posbıyık’tır deyip evlerinden aldığımız kızlarımız bugün Beşiktaş’ta, Fenerbahçe’de, Antep’te oynuyorlar. Bir çoğu da milli olduğu için doğrudan akademiye girdi ve öğretmen oldu, mesleklerini kazandı. Altın bileziklerini ellerine taktılar. Şimdi kız futbolcularımız akın akın bizlere geliyor.

“ÇOCUKLAR İÇİN KANATLARIMIZI AÇTIK”

Bugün 30 kızımıza sertifika vereceğiz. Yapılan işin doğru olduğunu gördüler. Bu yıl yönetim kurulu olarak karar aldık, amatör takımımızda Ereğlili gençlere özellikle ağırlık vereceğiz. Futbol konusunda bölgemizde madenler var. Futbol bilgisi, yeteneği çok olan gençlerimiz var. Çevremizde büyük sanayi kuruluşları olmasına rağmen, Ereğli Belediyespor’dan başka spora sahip çıkan kimse yok. Ona rağmen Belediyespor olarak tamamen kanatlarımızı açtık, gençlerimizin kötü alışkanlıklardan uzak kalabilmesi, yeteneklerini geliştirebilmeleri için diğer belediye işlerinde olduğu gibi bu konuda da çok gayret gösteriyoruz, duyarlı davranıyoruz. Çocuklarımızı çalıştıran çok değerli hocalarımıza teşekkür ediyorum. Çocuklarımızın sadece sporda değil, eğitimde de başarılı olmalarını diliyorum. Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün söylediği gibi ‘Ben sporcunun zeki, çevik ve ahlaklısını severim.’ Dolayısıyla ahlaklı, zeki çocukları çalıştırmaktan Ereğli Belediyespor olarak büyük mutluluk duyuyoruz. Velilerimize ve yönetim kurulumuza teşekkür ediyorum, gençlerimizi yürekten kutluyorum.”

Törenin sonunda ailelerle birlikte toplu hatıra fotoğrafı çekildi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.