Kdz Ereğli Devlet Hastanesi’ne Bu Görüntüler Hiç Yakışmadı! Tuvalette Hijyen Alarmı
Kdz. Ereğli Devlet Hastanesi Acil Servisi’nde erkekler tuvaletinin görüntüsü, hastaneye gelen vatandaşların tepkisine neden oldu. Pas, kir ve bakımsızlık dikkat çekerken, bazı kabinlerde kapı kilitlerinin bulunmaması ise mahremiyet açısından ciddi bir sorun oluşturuyor.
Kdz. Ereğli Devlet Hastanesi, bölgenin en önemli sağlık kuruluşlarından biri olarak binlerce vatandaşa hizmet veriyor.
Ancak acil servis bölümündeki erkekler tuvaletinden yansıyan görüntüler, “Hastanelerde hijyen yalnızca tedavi alanlarıyla mı sınırlı?” sorusunu gündeme getirdi.
Tuvaletin çeşitli bölümlerinde pas ve kirli görüntüler dikkat çekerken, bazı kabinlerin kapılarında kilit bulunmadığı görülüyor.
Vatandaşın en temel ihtiyaçlarından birini dahi mahremiyet içerisinde giderememesi, kabul edilebilir bir durum olarak değerlendirilmiyor.
DEVLET HASTANEYİ YAPIYOR, PEKİ BAKIMINI KİM YAPACAK?
Devlet, vatandaşın sağlık hizmetine daha iyi şartlarda ulaşabilmesi için büyük yatırımlar yapıyor. Modern hastane binaları inşa ediliyor, sağlık hizmetlerinin kalitesinin artırılması için önemli kaynaklar ayrılıyor.
Ancak bir hastanenin kalitesi yalnızca binanın büyüklüğü, cihazları veya görünen bölümleriyle ölçülmez.
Vatandaşın kullandığı bir tuvaletin temizliği, bakımı, kapısının kilidi ve hijyen koşulları da sağlık hizmetinin bir parçasıdır.
Özellikle bir hastanede hijyenin ne kadar önemli olduğu tartışma götürmez.
YETKİLİLERE ÇAĞRI: BU GÖRÜNTÜLER KDZ EREĞLİ’YE YAKIŞMIYOR
Kdz. Ereğli Devlet Hastanesi gibi bölge halkının yoğun şekilde kullandığı bir sağlık kuruluşunda bu tür görüntülerin yaşanmaması gerekir.
Burada amaç herhangi bir kişiyi hedef göstermek ya da sağlık çalışanlarını töhmet altında bırakmak değil.
Tam tersine…
Amaç, kamu hizmetinin daha iyi verilmesini sağlamak ve vatandaşın hak ettiği şartlara dikkat çekmek.
Hastaneye tedavi olmak veya yakınını ziyaret etmek için gelen vatandaş, en temel ihtiyacını dahi temiz, bakımlı ve mahremiyet sağlayan bir ortamda giderebilmelidir.
Yetkililerin bu görüntüleri dikkate alarak gerekli temizlik, bakım, onarım ve denetimleri bir an önce yapması bekleniyor.
Çünkü vatandaşın vergileriyle yapılan büyük ve modern bir hastaneye, paslı, bakımsız ve kilitsiz tuvalet görüntüleri hiç yakışmıyor.
Sağlık hizmeti yalnızca tedavi etmek değildir; vatandaşın kendisini güvende, temiz ve insan onuruna yakışır şartlarda hissetmesini de sağlamaktır.
Kdz. Ereğli Devlet Hastanesi yönetiminin ve ilgili birimlerin, vatandaşın dikkat çektiği bu soruna duyarsız kalmayacağı ve gerekli düzenlemelerin kısa sürede yapılacağı umuluyor.














Kaleminize sağlık taşeron döneminde bu tuvaletler pırıl pırıl idi personel sık sık denetliyordu e şimdi onlarda personel oldu dolayısıyla işlerde gevşeme nasılsa kolay kolay işten kimse atamaz salla başını al maaşını e birde bu işlere denetimli hapis yatanlar eklendi kamu kurumlarında temizlik işine adam zaten mahkum eline bez alıp kapı pencere silermi o tuvalette paspas çekermi vesaire vesaire vesaire