Dolar 32,3487
Euro 35,0455
Altın 2.324,29
BİST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Zonguldak 20°C
Açık
Zonguldak
20°C
Açık
Cum 20°C
Cts 21°C
Paz 22°C
Pts 24°C

Kdz Ereğli Muhtarlar Derneği Yanmayan Işıkları Ve Sahiplerini Protesto Etti

Kdz Ereğli Muhtarlar Derneği Yanmayan Işıkları Ve Sahiplerini Protesto Etti
1 Şubat 2021 19:58
641
A+
A-

Kdz Ereğli Muhtarlar Derneği Yanmayan Işıkları Ve Sahiplerini Protesto Etti

Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde, Geçtiğimiz günlerde yoğun kar yağışının da etkisiyle yaşanan elektrik sıkıntılarını mum yakarak protesto ettiler.

Geçtiğimiz günlerde bölgeyi etkisi altına alan yoğun kar yağışı sonucu yaşanan elektrik kesintileri, Kdz. Ereğli Muhtarlar Derneği tarafından protesto edildi. Kdz. Ereğli Muhtarlar Derneği tarafından yapılan toplantı da buluşan köy ve mahalle muhtarları, yaşanan elektrik kesintilerini mum yakarak protesto ettiler.

Kdz. Ereğli Muhtarlar Derneği Başkanı Şükrü Kılıç ise şunları söyledi; Bilindiği üzere geçtiğimiz ocak ayı içinde bölgemizde Uzun zamandır beklenen kar yağışı gerçekleşti. Şehir merkezinde 70.80 cm, köylerde ise yer yer 1 ve 1,5 metre yi bulan kar yağışı oldu. Bölgemiz Karadeniz bölgesi olduğu için metorolijininde uyarmasıyla beklenen bir kar yağışı idi .

Maalesef bu kar yağışı biz muhtarlar ve vatandaşlarımız için keyif olmaktan çıkıp, çileye ve karabasana dönüşmüştür.

Kar yağışıyla birlikte tüm bölgede elektriklerimiz kesilmiş olup ,yaklaşık 1 hafta boyunca bölgemiz enerjisiz kalmıştır. Bunun sonucunda

1-Solunum cihazına bağlı vatandaşlarımız ve diyaliz hastası olan vatandaşlarımız büyük sıkıntı yaşamışlar

2-Eğitim gören çocuklarımız uzaktan eğitimden mahsun kalmışlar

3-Enerjiye bağlı pompayla su basılan köylerde su basılamamış, köyler susuz kalmıştır
4-Köylülerin binbir emekle hazırladığı kışlık ürünlerin hepsi zayii olmuştur

5-Evlerdeki beyaz eşyalar, enerjinin 1 hafta sonra, defalarca gidip gelmesi nedeniyle zarar görmüştür

6-Tüm bu sıkıntılar devam ederken muhtarlarımızın karşılarında, enerjisadan muhatap bulamamaları, bağlı WhatsApp grubundan şikayetlerle ilgili geriye dönüşün sağlanmadığı, görülmüştür

7- Normal zamanda da Küçücük bir arıza için(sigorta. vs )geri dönüşler ve arıza giderilmesi saatler almaktadır

8-Dolayısıyla enerjisa göz göre göre gelen bu kar yağışında sınıfta kalmıştır.

9-Bölgemizin unutulmuş ve sahipsiz olması nedeniyle sadece enerjisa ile ilgili değil, bunun yanında Türk telekomda kopan telefon hatlarını şuana kadar tamir etmemiştir.

10-Yine kara yollarıda ihmalkâr davranarak zamanında ana halterleri açmayarak vatandaşlarımıza büyük sıkıntı yaşatmıştır.

ŞİMDİ SORUYORUZ !!

1-Muhtarlarımızın dilekçeleriyle belirttiği üzere 1974 lü yıllarda yapılan ana hatlar, tali hatlar ağaç direklerin, eğik, yıkılmış ve çürük olduğu hayati tehlike arz ettiği, defalarca müracaat edilmesi üzerine bölge niye yatırım kapsamı altına alınmamıştır

2- Son 1 yılda, yaklaşık her hafta, bakım onarım ve yatırım çalışmaları nedeniyle enerjiyi kesen, enerjisa bu bakım onarım ve yatırım çalışmalarını nerede yapmıştır?

3-Enerjisa faturaları tahsil ederken göstermiş olduğu hassasiyeti kendini yenileme, modernizasyon ve personel takviyesi konusunda neden kendini göstermemiştir.

BU BAĞLAMDA !!

Yukarıda bahsetmiş olduğumuz sıkıntıları çekerken, bu sıkıntıların giderilmesinde büyük çaba sarf eden, SAYIN, Valimiz Mustafa Tutulmaz’a, İlçe Kaymakamımız, SAYIN İSMAİL Çorumluoğlu’na Bizim ve vatandaşlarımızın yanında oldukları için şükranlarımızı sunuyoruz.

Ayrıca kısıtlı imkanlarla sahada cansiperane olarak çalışan enerjisa personeli ve özel idare personeline çok teşekkür ediyoruz.

Unutulmuş kentin evlatları olarak Kamuoyuna Bildiriyoruz ki:Biz atanan insanlar değiliz. Bizler hem devleti hem de milleti temsil eden seçilerek görev almış muhtarlarız.

Bu nedenle bizlere yetki veren vatandaşlarımızın haklarını hizmet alma noktasında sonuna kadar şerefimiz ve onurumuz gibi koruyacağımızın bilinmesini istiyoruz.

Başta bahsetmiş olduğumuz sıkıntıların giderilmediği bölgemize yatırım noktasında adım atılmadığı devam ederse Bölge muhtarları olarak bir sonraki basın açıklamasını ANKARA da yapacağımızı kamuoyuna bildiriyoruz .
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.