Dolar 32,3868
Euro 35,0513
Altın 2.325,75
BİST 9.131,94
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Zonguldak 20°C
Az Bulutlu
Zonguldak
20°C
Az Bulutlu
Cts 22°C
Paz 23°C
Pts 25°C
Sal 16°C

Kdz. Ereğli’de 65 bin fidan dağıtıldı

Kdz. Ereğli’de 65 bin fidan dağıtıldı
21 Mart 2021 09:50
384
A+
A-

Kdz. Ereğli’de 65 bin fidan dağıtıldı

Zonguldak Valisi Mustafa Tutulmaz, Ereğli ilçesinde Orman Haftası kapsamında fidan dağıtım töreninde yaptığı konuşmada, “Yeşilliğe önem veriyoruz, özellikle gelir getirici ağaçları önemseyelim” dedi.

Zonguldak Valisi Mustafa Tutulmaz, incelemeler ve bir dizi ziyaret için Kdz. Ereğli’ye geldi. Kdz. Ereğli Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu ve Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık’ın da eşlik ettiği Vali Tutulmaz, Orman İşletme Müdürlüğü’nün düzenlediği fidan dağıtım törenine katıldı.

21 Mart Dünya Ormancılık Günü kapsamında ağaç ve orman sevgisini aşılamak amacıyla düzenlenen fidan dağıtım töreninde kestane, ceviz ve çam fidanlarından oluşan toplam 65 bin fidan vatandaşlara dağıtıldı.Fidan dağıtımı öncesinde konuşma yapan Vali Mustafa Tutulmaz;

“Deniz ve orman bu bölgenin artısı, bunlar var olduğu için yaşam daha kaliteli oluyor. Yeşilliğe önem veriyoruz. İklim olarak da kendiliğinden yeşillik olabiliyor. Orman Bölge Müdürlüğü’ndeki arkadaşlara gelir getirici ağaçları önemseyelim, dağıtalım diye söylüyoruz. Bunun da karşılığını alıyoruz. Kestane doğal olarak doğada oluyor fakat yeterli değil, o yüzden değer verelim.

Özellikle Zonguldak kestanesinin lezzeti çok daha ayrı, biraz küçük oluyor fakat çok kaliteli. Vatandaşlarımızın toprakla daha fazla meşgul olması gerekiyor, toprağı daha fazla işlemesi gerekiyor. Kestane her yerde yetişen bir ürün değil. Sadece ormanın verdikleri ile değil dışarıdan kestaneler de alarak bunu geliştirmemiz gerekiyor.

Yine ceviz ve ıhlamur da bunlardan birisi. Her alandan gelir getirici bir davranış içerisinde olmamız ve ilerletmemiz gerekiyor.” ifadelerini kullandı. Konuşmaların ardından fidan dağıtımına geçildi.

Şehit aileleri ziyaret edildi.

Vali Mustafa Tutulmaz, Kaymakam İsmail Çorumluoğlu, Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, Karadeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Taner Gün ve beraberindeki protokol;

Türkiye Harp Malülü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği, Lösemili Çocuklar Vakfı ve Maden Şehit Aileleri Derneğini ziyaret etti.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.