Dolar 32,4905
Euro 34,9626
Altın 2.434,41
BİST 9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Zonguldak 18°C
Az Bulutlu
Zonguldak
18°C
Az Bulutlu
Cum 15°C
Cts 16°C
Paz 15°C
Pts 16°C

KDZ. EREĞLİ’DE AĞAÇLARIN RÖNTGENLERİ ÇEKİLİYOR

KDZ. EREĞLİ’DE AĞAÇLARIN RÖNTGENLERİ ÇEKİLİYOR
13 Eylül 2021 12:30
292
A+
A-

 

KDZ. EREĞLİ’DE AĞAÇLARIN RÖNTGENLERİ ÇEKİLİYOR

Kdz. Ereğli Belediyesi kent genelindeki Anıt ağaç ve diğer araç  türlerinin Akustik Tomografi yöntemiyle sağlıklarını kontrol ediyor.

Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık’ın talimatıyla asırlık çınarların ve kentteki diğer ağaç türlerin sağlıklı olup olmadıkları kontrol ediliyor.

Temizlik İşleri Müdürlüğü Park ve Bahçeler Birimi, Ereğli’ye davet ettiği ilgili firma ile ağaçlarda Akustik Tomografi yöntemini kullanarak sağlık durumlarını ölçme çalışmalarına başladı.

Temizlik İşleri Müdürü Sezgin Okumuş, çalışma tamamlandığında kentteki tüm ağaçların sağlık durumunun ortaya çıkacağını belirtti.

Okumuş şunları söyledi:

“Ereğlimizde tarihi çınar ağaçları ve bunun yanında çınar ağaçlarının yayılma alanında bir çok tür ağaç bulunuyor. Bu ağaçların çoğunluğu insanların sıklıkla bulunduğu, oturduğu, gölgelendiği şehir içinde bulunuyor. Tabii ki zaman geçtikçe, yaşlandıkça ve çevresel şartlardan dolayı ağaçların sağlıkları bozulabiliyor. Durum tespiti yapmak için değişik yöntemler var. Biz modern teknolojiyi kullanarak bu çalışmamızda Akustik Tomografi yöntemini seçtik. Bu yöntem ile ağacın içine ses dalgaları gönderilerek bu ses dalgalarının geri dönüş hızının hesaplanmasıyla nerelerde kavuklaşma, nerelerde çürüme olduğu tespit ediliyor. Çalışmayı yapan arkadaşlar sonunda ağaçların sağlık durumlarıyla ilgili verilerini, risk analizlerini rapor halinde sunacaklar. Rapora istinaden Anıt ağaç statüsünde olan çınar ağaçlarımıza müdahale etmek için Zonguldak İl Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü’nden izin alacağız. Anıt ağaç statüsünde rapor olmayan ağaçlarımızda biz belediye olarak bakım işlemlerini yapacağız.”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.