Dolar 32,3670
Euro 35,0307
Altın 2.325,51
BİST 9.110,56
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Zonguldak 20°C
Az Bulutlu
Zonguldak
20°C
Az Bulutlu
Cts 21°C
Paz 23°C
Pts 25°C
Sal 16°C

Kdz. Ereğli’de, toplu taşıma yeniden koordine ediliyor

Kdz. Ereğli’de, toplu taşıma yeniden koordine ediliyor
1 Şubat 2023 22:34
201
A+
A-

Kdz. Ereğli’de, toplu taşıma yeniden koordine ediliyor

Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, halktan en çok şikayeti Halk Otobüsleri’nden aldıklarını belirterek; “Toplu taşımayı yeniden koordine edeceğiz” dedi.

 

Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, halktan en çok şikayeti Halk Otobüsleri’nden aldıklarını belirterek; “Halk Otobüsü yöneticilerini, sahipleri ve şoförleri son kez uyarıyorum. Şikayetlerden bıktık artık. Ereğli halkına saygısızlık yapmanıza müsaade etmem. Toplu taşımayı yeniden koordine edeceğiz. Merkezdeki kargaşaya 3-4 ay daha müsaade ederim, sonra gereğini ben yapar, Kemer’e, Hastane bölgesine dağıtırım. Artık kendinize bir çeki düzen verin” dedi.

 

Kdz. Ereğli Belediye Meclisi Şubat ayı toplantısında konuşan Belediye Başkanı Halil Posbıyık, halktan en çok şikayeti Halk Otobüsleri konusunda aldıklarını belirterek uyarılarda bulundu.

 

Başkan Posbıyık, şunları söyledi:

 

“Yerel yönetim olarak sorunumuz yok. Bütün mahallelerde yatırımlarımızı yapıyoruz. Büyük yatırımlar için de ihale hazırlıklarını yapıyoruz. Ereğli’de tek şikayet var, dost acı söyler; halk otobüsleri. Bıktık. Halk sürekli şikayet ediyor.

 

-ŞOFÖRLER KABA DAVRANIYOR-

 

‘Şoförler kaba davranıyor’ diyor. Geçtiğimiz günlerde Plaj bölgesine giden kız yolcuyu tek kişisin diye indirmeye kalkmışlar. Bu ne kabalık, ne küstahlık. 3 tane çocuğuyla gelmiş bir anne, çocuklarla beraber binemezsiniz demişler, almamışlar. Tek sıkıntımız Halk Otobüsleri şu anda. Açık ve net olarak söylüyorum, şehrin göbeğine kümelendiler. Sanki şehir merkezi, onlardan para alıyormuşuz gibi park ediyorlar oh ne ala. Şikâyet, şikâyet, şikayet bıktık. Benim gördüğüm kadarıyla zaten halk otobüslerini sahipleri yönetmiyor, şoförler yönetiyor halk otobüslerini, hepsi de bir kral. Halk otobüsleri odası zaten giyimine, kuşamına dikkat ettiği yok. Ellerinde yönetmelik var, o yönetmeliğe göre hareket etmeleri lazım. Bizi uyuyor zannediyorlar ama uyumuyoruz. Biz yine belediye meclisi olarak iyiliğimizi yapıyoruz. Bu sefer yine zam talepleri var. İki grup sözcüsü görüştü. Numan beyle, Tayyar bey. Kabul ettik ama gruplar da arkadaşlarla görüştüler, bu kaba hareketler devam ederse bu meclisten sonra kimse zam için bize gelmesin, iki grupta böyle demiş, bunu böyle bilesiniz. Bir taraftan benzinin fiyatı oynamadığı gibi aşağıya da düştü ama şoförlerin fiyatı yükseliyor bizden zam istiyorsunuz. Kabul ettik verelim ama bu saygısızlık ne böyle.

 

-SON LAFIMI SÖYLEDİM-

Geçen hafta Kooperatif Başkanı hocaları bize getirdi, bilimsel araştırma yapacaklar. 10 sene evvel yaptığımız gibi. Teknik Üniversiteden hocaları geldi, avukatlar geldi. Ereğli gelişti, yeni mahalleler doldu, bazı mahalleler akımlar çoğaldı. Yeniden bir sayım yapıp rotasyon bölgeleri tespit edilecek. Yoksa ben tayin edeceğim rotasyon bölgelerini, belli bir grup kemer, belli bir grup hastane bölgesinde kalsın diyeceğiz. Ama kooperatif hocaları getirdiği için şimdi sesimizi çıkarmıyoruz. 3-4 aylık çalışma yapacaklar, ona göre yeni rotasyon bölgeleri çıkacak ve merkezde otobüsler birikmeyecek. Orman İşletmesi sürekli şikâyette bulunuyor. Geçen gün avukatları geldi. Yemediğimiz fırça kalmadı, Ulaştırma Müdürlüğü bıkmış vaziyette. Takdir edersiniz ki bireysel yapılan hatalar nedeniyle biz her otobüse bir zabıta koyamayız ama otobüslerin içinde kameralar var. Bugün itibariyle şoförlerin arkasındaki panoya şikayet telefonlarını koyduk. Bunlar bazen oradan kayboluyor, biliyoruz. Zabıta devamlı kontrol edecek. Vatandaşlardan rica ediyorum. Belediye her şeyi takip edemez, vatandaşlık haklarınızı kullanın. Saygısızlık yapan, küfreden kim olursa, durağa zamanında gelmeyen, kısa yoldan dönen hepsini şikâyet etsinler. Bir telefon edin gerisini bize bırakın.

 

-EREĞLİ MERKEZDEKİ KARGAŞAYA 3-4 AY DAHA SABREDERİM, SONRA GEREĞİNİ YAPARIM-

 

Halk otobüsleri sahiplerinin şoförlerini uyarıyorum. Çok ciddi bir şekilde bu işi takip edeceğim. Ekmek yediğiniz insanlara hakaret edemezsiniz. Onlar sizin veli nimetiniz. 65 yaş üstü için devlet bedava binmeyi sağlıyor, kızıyorsunuz haklısınız, benim kabahatim ne, Ereğli’nin kabahati ne? Zengin olan emekliler de biniyor haklısınız. 3 evi olan bedava da arabaya biniyor. Gezmek için sadece şehre geliyor ekmek için mahalleden almıyor çarşıya iniyor. Haklısınız, devlet bunları ayırması lazım. Biz de yardım edelim, sizin federasyonlarınız var oraya baskı yapın. Bu yanlışı düzeltin deyin. Ama Ereğli halkına saygısızlık yaptırmam. Bu kargaşada 3-4 ay içinde ortadan kalkacak, kalkmazsa Ereğli Belediyesi olarak biz el koyacağız bu işe. Biz kendimiz dağıtımı yapacağız, Bu kadar araba Kemere, bu kadar araba hastane önüne diye. Şehrin içerisi karma karışık oldu, buna 3-4 ay daha sabrederim. Sonra gereğini biz yaparız. Nokta.”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.