Dolar 32,5097
Euro 34,7796
Altın 2.424,13
BİST 9.687,60
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Zonguldak 18°C
Az Bulutlu
Zonguldak
18°C
Az Bulutlu
Per 18°C
Cum 16°C
Cts 15°C
Paz 16°C

Kefeli Aldı Kupayı

2 Şubat 2022 23:39
377
A+
A-

Zonguldak’ın Çaycuma İlçesinde tamamlanan Türkiye Bilardo Federasyonu (TBF) 3 Bant Bilardo Zonguldak İl Şampiyonasında, şampiyonluğa uzanan isim tecrübeli ıstaka Bayram Ali Kefeli oldu.

İl Merkezi ve ilçelerinden 84 sporcunun katılımı ile 15 Ocak’ta Çaycuma’daki Saloon Bilardo Spor Salonu’nda başlayan İl Şampiyonası 1. Etap Müsabakalarında; Zonguldak’tan Ali Kefeli ile Uğur Emanet, Kdz. Ereğli’den de Burak Yaman ve Selçuk Özçiçek adını finale yazdıran isimler oldu.

ÇEKİŞMELİ MAÇLAR OLDU

TBF Kurallarına göre oluşan eşleşmede yarı finalde Kefeli ile Emanet, Yaman ile de Özçiçek eşleştiler.Oldukça zevkli ve çekişmeli geçen yarı final karşılaşmalarında; Emanet iyi başladığı oyunda 21-12’lik skor ile devreye giderken, çekişmeli geçen Yaman-Özçiçek karşılaşmasında da devre 20-18 geçildi.

İkinci yarıda Emanet’in oyun temposu aynı devam edip, bir ara farkı 13 sayıya (12-25) çıkardıysa da, 30-19 önde olduğu sırada 11 seri sayı çeken Kefeli, önce rakibini yakaladı, ardından da karşılaşmayı 40-35 kazanarak ilk final oyuncusu oldu.

Yaman-Özçiçek karşılaşması ise diğer maça göre daha çekişmeli geçti.

2 oyuncunun da zaman zaman bir birlerini küçük sayı farkları ile geçtikleri karşılaşmanın ikinci yarısında oyuna daha hakim olan yaman arayı açmaya başladı.

Özçiçek aradaki farkı kapatmak istese de hakimiyetini bozmayan Yaman, 40-34’le tamamlayarak sonuca gittiği karşılaşmada şampiyonanın 2. Finalisti oldu.

ŞAMPİYON KEFELİ

Kefeli ile Yaman’ın final maçına çıktığı şampiyonada karşılaşmanın başlarında 2 sporcu da tutuk görünse de tecrübeli ıstaka kefeli, kısa sürede oyun hakimiyetini eline aldı.Yaman’ın zaman zaman ataklarla karşılık verdiği Kefeli, aynı zamanda savunma disiplinini de devreye sokunca, devreye 21-15 üstünlükle giren isim oldu. Bir ara aradaki farkı 13 sayıya çıkaran (37-24) Kefeli, Yaman’ın savunma ağırlıklı oyuna dönmesi ile son üç sayıyı çekmekte zorlandı.Ancak yakaladığı fırsatı değerlendiren Kefeli, çektiği 3 seri ile de karşılaşmayı kazanan isim oldu.

40-26.TÖRENDE ‘EREĞLİ’ DAMGASI

Gerçekleştirilen kupa töreninde, TBF Zonguldak İl Temsilcisi, turnuva ile ilgili kısa bilgiler aktarmasının ardından geçilen seremonide, tüm sporcuları kutladı.

Şampiyon Kefeli madalya ve kupasını Yücesan’dan alırken, 2 Yaman’ın madalya ve kupasını sporculardan İbrahim Tuzcu takdim etti.

Şampiyona 3. olan sporculardan Özçiçek kupasını salon sahibi Tolga Yurtbay verirken Emanet’in madalya ve kupasını Ahmet Karaca teslim etti.

Karaca, yaptığı kısa konuşmada, Yücesan nezdinde oluşturulan delegasyonun çektiği kural sonucunda İl şampiyonası 1. Etap müsabakalarının Çaycuma’da oynanmasının belirlendiğini hatırlatarak, “bu karara Ereğli’deki arkadaşlarımızın üzüleceğini sanıyorduk. Meğer onlar gerçekten sevinmişler.

Bu şampiyonaya yüksek katılımları ile birlikte yarı finale 3 isim sokmaları büyük başarı, kutluyorum” diye konuştu.

Şampiyona süresince katkılarından dolayı işletmede görevli Uğur Bilsin’e de ‘teşekkür madalyası verildi.

ŞAMPİYONDAN EREĞLİ’YE ÖVGÜ

Bu arada, karşılaşma sonrası konuşan Bayram Ali Kefeli, Şampiyonada zorluk rakipler olduğuna değinerek, “ben, finale adeta ‘düşe-kalka’ geldim. Artık herkes bilardoyu biliyor. Önceleri Karadeniz Ereğli’ye bilardo ile ilgili bir şeyler anlatmaya gelirdik.

Şimdi ise Ereğli’de bilardo sporu epey ilerlemiş. Bu şampiyonada 3 sporcu ile yarı finale kadar gelmek büyük başarı. Hepsini kutluyorum, tebrik ediyorum” dedi.

Salon Sahibi Yurtbay da, şampiyona süresince salonlarından 84 sporcuyu ağırladıklarını belirterek, “sanırım tüm arkadaşlarımızı memnun etmişizdir, her birine teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Törenin ardından birlikte hatıra fotoğrafları çektirildi.

İl Genelinde 84 sporcunun katıldığı şampiyonada Ereğli’den katılım sayısı 24 olmuştu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.