Dolar 32,3862
Euro 35,0429
Altın 2.326,30
BİST 9.137,00
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Zonguldak 20°C
Az Bulutlu
Zonguldak
20°C
Az Bulutlu
Cts 22°C
Paz 23°C
Pts 25°C
Sal 16°C

Kılıçdaroğlu bahsettiğin BASIN ÖZGÜRLÜĞÜ bu mu ?

Kılıçdaroğlu bahsettiğin BASIN ÖZGÜRLÜĞÜ bu mu  ?
16 Şubat 2022 19:04 | Son Güncellenme: 16 Şubat 2022 20:05
343
A+
A-

BU HABER CHP Lİ KİMLERİ RAHATSIZ ETTİ ?

Mersin’de Haberci gazetesinin yaptığı “Milyarlık vurguna göz mü yumuluyor?” haberi sonrasında Mersin “HABERCİ” Gazetesine çirkin bir saldırı gerçekleştir.

 

Yerel medya mensuplarına yapılan saldırı Anadolu Yayıncılar Derneği tarafından bir basın toplantısı düzenleyerek, kınandı.

Açıklamada Anadolu Yayıncılar Derneği Başkan Yardımcısı Hasan Yavuz Bakır, Yerel Medya’nın susturulamayacağını söyledi.

 

Önce 8 kişilik bir gurubun saldırdığını daha sonra 150 kişinin yerel medya mensuplarına saldırdığını söyleyen Bakır, Basın konseyinden cemiyetlerden neden ses çıkmıyor?

Aynı olay AK Parti tarafından yapılsa yine mi sessiz kalacaktınız? diye sordu.

Mersin Haberci Gazetesinin kimliği belirsiz kişilerce baskı ve tehditlerle karşı karşıya kaldığını söyleyen Bakır, CHP genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun basın özgürlüğüne özellikle vurgu yaptığını basının baskı ve tehditlere boyun eğmemesi gerektiğini dile getirdiğini hatırlatarak, Türkiye’de basın özgürlüğü olmadığını söylüyordunuz.

Görevi milleti bilgilendirmek olan basının büyük sorunlar yaşadığını ve bu sorunu çözeceğinizi söylüyordunuz, ne oldu sorunu böyle mi çözeceksiniz bu olay karşısında neden sessiz kalıyorsunuz’ dedi.

Yerel medyaya saldıranlar CHP örgütünden mi ?

Yerel medyaya saldıranların CHP örgütünden isimler olduğuna dair iddiaların olduğunu dile getiren Hasan Yavuz Bakır, senin basının benim basınım şeklinde bir ayrışma ile siyasilerin yaklaşımda bulunmalarının endişe verici olduğunu belirtti.

Bakır Cemiyetin, STK’ların, Siyasetin bu saldırıyı net bir şekilde kınaması gerektiğini vurgulayarak, saldırıyı gerçekleştirenlerin cezasız kalmaması gerektiğini ve bu tür çirkin saldırıları herkesin kınaması gerektiğini ifade etti.

Mersin’de yerel medyayı susturmaya çalışanları kınadıklarını belirten Anadolu Yayıncılar Derneği, Yerel Medya susturulamaz diyerek tepkisini ortaya koydu.

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.