Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Zonguldak 15°C
Az Bulutlu
Zonguldak
15°C
Az Bulutlu
Cts 14°C
Paz 15°C
Pts 15°C
Sal 16°C

Kızılay Başkanı Belli Oldu

Kızılay Başkanı Belli Oldu
27 Şubat 2022 15:08 | Son Güncellenme: 27 Şubat 2022 16:12
561
A+
A-

Karadeniz Ereğli’de Öğretmenevinde gerçekleştirilen kongrede Kürşat Yağız Kızılay başkanlığına seçildi.

Kızılay Şube Başkanı Yaşar Ciğer’in istifasıyla boşalan Kızılay yönetimi düşürülmüştü. Yaşanan talihsiz olayın ardından Kızılay Şube Başkanlığına Neslihan Şafak kayyum olarak görevlendirilmişti.

Kızılay başkanlığı için birçok isim ön plana çıkmış, gerek Ankara gerekse de Ereğli’de birçok girişimlerde bulunulmuştu. Kızılay Şube Başkanlığı için uğraş veren isimlerin yaptığı hamleler boşa çıktı.

Kızılay genel merkezi tarafından ilçeye sürpriz bir isim olarak İbrahim Şen’in başkanlığında belirlediği yönetimi atandı.

  • Başkan Şen’in önderliğinde Karadeniz Ereğli Kızılay şubesi bugün kongreye gitti.

Kürşat Yağız’ı n tek liste aday olduğu kongre Yağız’ın başkanlığıyla sonuçlandı.

Yağız Türk Kızılayı Ereğli Şube Başkanlığına seçilirken, yönetiminde ise şu isimler oluştu:

Ramazan Toprak, Nusret Burak Öztürk, Kaya Karatepe, Şakir Bayram, Buğra Sayınkaplan, Gül Ceylan Sayın. Türk Kızılayı Genel Merkez Genel Kurul Asil üyeliklerin ede Yağız ile birlikte Aydın meral ve Ramazan Toprak seçildiler.

Tek liste ile gidilen kongrede başkanlığa seçilen Kürşat Yağız yaptığı konuşmada “Kızılay bir iyilik hareketidir arkadaşlar.

İyi insanların buluştuğu ve iyi insanlarla yürümeye devam eden bir kuruluştur.

İyilik kazandığı sürece biz burada iyiler olarak kalmaya devam edeceğiz. Kötüler ayıklanıp gidecekler arkadaşlar. Kötü kötülüğündür, iyilik her zaman kazananındır Allah bu yolda hepimize yardım edecektir inşallah. Kızılay da neler yaşandı bir dönem hatta kendisi de burada Muhammet ağabey vardı.

Muhammet Aysa organizasyon yaptık otistik ve spastik çocuklara özel hediyeler hazırladık.

Arkadaşlar gece onları tek tek evlerine götürerek dağıttık.

O çocukların gece o an ki gözlerinde ki parlamanın ederi hiçbir şeye değişilmez.

Bir yere kumanya götürüyoruz kumanya götürürken tespit yapılması gerekir.

Tespit yaparken baktık götürdüğümüz kişi ihtiyaç sahibi değil orada ki bir arkadaşımız dedi ki şurada da bir ev var oraya da uğra istersen. Oraya uğradık kadının kapısını çaldık bayanmış kendisi tek başına yaşıyormuş evde. Kadın ağlamaya başladı beni görünce dedi ki akşam yiyecek hiçbir şeyim yoktu Allah seni yollatırdı.

Onun ağlamasını ben unutamıyorum arkadaşlar. İyilik bu demektir o insanın gözündeki parlamadır.

Kötülükler olabilir biz kötülüğün karşısında duracağız, iyiliğin yanında duracağız hep beraber yürüyeceğiz. Ben ve ekip arkadaşlarım inşallah seçildiğimiz sürece Ereğli’ye katkılar sağlamak istiyoruz projelerimiz var.

Ereğli’ye kalıcı bir eser bırakmak istiyoruz, Ereğli’ye bir kan merkezi kazandırmak, Ereğli’ye kalıcı bir bina kazandırmak istiyoruz.

Bununla ilgili ön görüşmelerimizi yaptık Allah nasip ederse bağışçılarımızda hazır inşallah bu yolda hep beraber yürüyeceğiz. İyilerle beraber yürüyeceğiz kötülerle beraber değil iyilik hareketini kazandığı bir yer olacak. Kızılay çünkü kurulduğu günden beri, 1868’den beri iyilik hareketi olarak hareket ediyor ve sonsuza kadar Allah nasip ederse Türk milletini temsilen iyilik hareketi olarak devam edecek. Biz Ereğli’de bunun bir neferi olabilirsek ne mutlu bize bir iğne kadar taşıyabilirsek ne mutlu bize diyeceğiz” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.