Son Gelişmeler
  1. Haberler
  2. Alaplı Haberleri
  3. Mahkeme oy birliği ile kabul etti

Mahkeme oy birliği ile kabul etti

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kavakderesi, Kıyıcak mevkiye kurulması planlanan Alaplı Atık Geri Dönüşüm A.Ş.’nin imar planlarının iptali Ankara Bölge İdare Mahkemesi tarafından oy birliğiyle kabul edildi.

Ankara Bölge İdare Mahkemesi’nin bu kararına göre Cüruf tesisi yanında oluşan göle ve Kavakderesi’ne dokunulmayacak.

 

Konuyla ilgili olarak açıklama yapan davanın Avukatı Pembe Mine Yılmaz; ‘Kavakderesi, Kıyıcak ve çevre köyler, Gölü Atık tesislerinin boşaltmasına iki yıldır direniyor. Alaplı Atık Geri dönüşüm AŞ.’ye iki yıl önce Zonguldak İl özel İdaresi Tarafından İmar izini verilmişti. İmar İznine göre; Kavak dersi kuru bir dere olarak kabul edilmiş. 15 Önce oluşan gölet yok olarak kabul edilmiş, suların boşaltılarak, 3,5 Hektar olan göle Cüruf atıklarının depolanması için izin verilmişti’ diyerek; ‘Bilirkişiler Kavak Deresinin canlı bir dere, Gölün doğal bir göl haline geldiğini gölün kendi florasını oluşturduğunu bölgeye artı değer kazandırdığını Çevreye ve yeni canlılara ev sahipliği yaptığını, gölün boşaltılarak atık tesis yapılmasının geri dönülemez çevre sorunu yaratacağı yönünde rapor verdiler. Zonguldak İdare Mahkemesi, Yeniden Yürütmeyi durdurma Kararı verdi. Zonguldak Valiliği il Özel idaresi kararı yeniden temiz etti. Temyiz Merci Ankara Bölge İdare Mahkemesi Zonguldak İdare Mahkemesinin Kararını doğru bir karar olarak oy birliği ile kesinleştirdi. Bu aşmadan sonra göl ve dereye dokunulamayacak’ dedi.

 

MESİRE ALANI OLMASI İÇİN GİRİŞİMLER YAPILMASI GEREKİYOR

Mahkemenin kararının ardından artık gölün ve derenin bulunduğu alanın sulak alan olduğunu ve derenin varlığının tartışılmaz olduğunu ifade eden Av. Pembe Mine Yılmaz; ‘ artık burada sivil toplum örgütlerine büyük bir görev düşmektedir. Gölün DSİ ve Orman Bakanlığı tarafından korunmaya alınması için İl Özel İdaresine girişimlerde bulunarak buranın mesire alanı ve günü birlik gezi alanı olması için girişimler gerekiyor’ dedi.

Mahkeme oy birliği ile kabul etti
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Akgün Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.