Dolar 32,3764
Euro 34,9749
Altın 2.325,67
BİST 9.078,49
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Zonguldak 20°C
Az Bulutlu
Zonguldak
20°C
Az Bulutlu
Cts 22°C
Paz 22°C
Pts 24°C
Sal 16°C

Metaverse kapılarını tüm meraklılarına açıyor

Tüm dünyanın ilgiyle takip ettiği ve dâhil olduğu Metaverse alanında Türkiye’nin ilk eğitim programına ev sahipliği yapan Bahçeşehir Üniversitesi (BAU), alanın tüm ilgilileri için kapsamlı bir sertifika programı başlatıyor. Türkiye’de ilk kez düzenlenecek olan program, Metaverse dünyasının en temelinden başlayarak gelecekte dönüşeceği vizyona dair geniş perspektifte bir eğitim sunacak. Katılımcılar, programa Ege Orman Vakfı’na fidan bağışı yaparak kayıt olabilecek.

Metaverse kapılarını tüm meraklılarına açıyor
21 Mart 2022 17:16
596
A+
A-

Bahçeşehir Üniversitesi Araştırma Merkezi ve Tazefikir Group ortaklığıyla bu sene iş gücü açığının hızlıca büyüdüğü Metaverse’ye dair nitelikli insan gücü yetiştirmek amacıyla tüm profesyonel ve amatör ilgililere yönelik sertifika programı hayata geçiyor. 12 hafta sürecek olan programda Metaverse dünyası ile tanışma, Metaverse platformları, giyilebilir sensörler, Metaverse’de marka iletişimi, Metaverse ve etik konuları başta olmak üzere birçok konu irdelenecek. Program boyunca Türkiye’de sektörün gelişmesine önemli katkılar sağlayan uzman isimler eğitimler verecek.Katılımcılar programa fidan bağışı yaparak kayıt olacakEğlence, sağlık, iletişim, spor ve eğitim başta olmak üzere birçok meslekte derin etkiler oluşturacak olan ve birçok yeni iş olanakları doğuracağı öngörülen Metaverse için yazılım, tasarım, donanım ve içerik unsurları hakkında yetkinlik kazandırmayı hedefleyen sertifika programının bir diğer önemli hedefi gezegeni korumak. Bu bağlamda katılımcılar programa Ege Orman Vakfı’na fidan bağışı yaparak kayıt olabilecek. Böylece Türkiye’de ilk kez bir sertifika programına kayıt olurken ağaç dikimi gerçekleşecek.Bahçeşehir Üniversitesi Halkla İlişkiler Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Çisil Sohodol, “Metaverse sertifika programı Ege Orman Vakfı’na fidan bağışı ile katılıma açılarak, insan varlığı yeni dijital bir evrende hayat bulurken tüm bunlara imkân sağlayan fiziksel dünyamıza karşı sorumluluklarımızı hatırlatmayı amaçlamaktadır. Katılımcıların bağışlarıyla bir yandan dünyanın ilk Metaverse Ormanı kurulurken, diğer yandan dijital karbon ayak izi konusunda farkındalık oluşturmak hedeflenmektedir. Teknoloji hayatımızı kolaylaştırmak için çok önemli ve değerli ancak korumamız gereken bir gezegenimiz olduğu hatırlatmasını yapmak ve çevresel sürdürülebilirliğin önemini vurgulamak en önemli amacımız” dedi.Metaverse evrenine dair inovatif proje fikirlerinin geliştirilmesini hedefleyen sertifika programı online olarak 17 Mart tarihinde başlayacak, başvurular ise 15 Mart tarihine kadar devam edecek. Kayıt için bağışlanan fidanlar Ege Orman Vakfı işbirliğinde uygun bir ağaçlandırma alanına dikilerek, Tazefikir BAU Metaverse Ormanı kurulacak.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.