Dolar 32,5893
Euro 34,7427
Altın 2.497,91
BİST 9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Zonguldak 17°C
Yağmurlu
Zonguldak
17°C
Yağmurlu
Cts 16°C
Paz 20°C
Pts 19°C
Sal 22°C

Mucize ameliyat Echomar da yapıldı

Mucize ameliyat Echomar da yapıldı
9 Mart 2021 12:48
1.218
A+
A-

Zonguldak’ın Ereğli ilçesi Özel Echomar hastanesinde kalp ameliyatı olan 44 Yaşında ki Murat Makara, Doçent Doktor Ali Kemal Gür’ün operasyonunun ardından yeniden sağlığına kavuştu.

Gür ameliyat ile verdiği bilgide yapılan anjiyo sonrası yüzeyde olan kalp damarının kalbin içine gömülü olduğunun tespit edilmesi üzerine ameliyata alındığını söyledi.

Bartın ilinde yaşayan ve sürekli olarak göğüz ağrısı çeken 44 yaşındaki Murat Makara, gittiği Bartın Devlet hastanesinde muayenesinin ardından kalp ile ilgili rahatsızlığının olduğu tespit edildi.

Kendisine Özel Echomar hastanesine gitmesi gerektiğinin söylenmesi üzerine hastaneye gelen Makara, yapılan anjiyo sonrasında yüzeyde olması gereken damarın kalp içinde gömülü olduğunun tespiti sonrasında ameliyata alındı.

Yaklaşık 3 saat süren başarılı operasyonun ardından Murat Makara sağlığına kavuştu.Özel Echomar Hastanesi Kalp ve Damar uzmanı Doçent Doktor Ali Kemal Gür, Murat Makara’nın ameliyatı hakkında bilgi verdi. Gür konuşmasında “ Hastamız 40 yaşında erkek hasta. Bize batıcı tarzı göğüs ağrısıyla geldi. Yapılan tetkikler sonrasında anjiyo kararı aldık.

Anjiyo sonrası damarda ilginç bir şey gördük. Gördüğümüz şey de, normalde kalp damarları kalbin yüzeyindedir fakat Murat beyin ki özellikle ana damar kas içerisine geçtiği için her kapanma sırasında kapanıp açılamıyor görüntüsü vardı. Açıkçası bu durumu ameliyat etmek istemezler, çok sıkıntılı ve zor bir hastalıktı. Biz hastanın şikayeti olduğu için yapma gereği duyduk. Hastamızı tedavi ettik. Kas tabakasını kestik, yüzeyi düzleştirdik. Şu anlık bir sıkıntımız yok. Hastanın Ailesinde de bir kalp rahatsızlığı vardı. Babası ani kalp krizi sonucu ölmüştür. Bu hastalığın bildiğimiz kadarıyla, ölümcül bir hastalık değil.

Fakat hastanın ömür boyu göğüs ağrısı şikâyetini gidermek için ameliyat ettik. Ameliyat toplam da 3 saat sürdü dedi. Bartın ilinden gelerek Ereğli’ de sağlığına kavuşan Murat Makara, yaklaşık 1 yıldır sürekli göğüs ağrısı çektiğini, Bartın Devlet hastanesinden Özel Echomar hastanesine gitmesinin istendiğini söyledi.

Ameliyatını gerçekleştiren Ali Kemal Gür ile ilgili araştırma da yaptığını kaydeden Makara “Ameliyattan önce ben 1 yıl önce falan baya bir sıkıntı yaşadım. Bartın devlet hastanesine gittim kalp krizi geçirdiğimi söylemişlerdi. Anjiyo oldum başka bir hastanede. Bu sorun yine arada arada sürekli sıkıştırıyor. Çok şiddetli bir ağrı. Yine böyle bir şey oldu, korkuttu beni, acile gittik acilden bize Echomar hastanesine gidermişiniz dediler. Tabi bizde gideriz dedik. Geldik Hocam Allah Razı olsun ameliyat dedi. Bizde sorduk soruştuk hocamızı açıkçası. Herkes çok övdü hocamızı bizde okeyledik. Hocam da ameliyatı yaptı Allah razı olsun. Şuanda çok rahatım, öyle bir sıkıntım yok. Rutin kas ağrılarından başka bir ağrım yok” dedi.

ARTIK BÖLGEYE HİTAP EDİYORUZ…

Özel Echomar Hastanesi başhekimi Doktor Nevzat Çimenoğlu ise konuşmasında Anjiyo, Kalp ve Damar hastalığında hastane olarak bölgeye hitap ettiklerini kaydetti. Çimenoğlu konuşmasında “Hastamız Murat Bey Bartın’dan geliyor. Biz artık bölgeye hitap ediyoruz, Batı Karadeniz bölgesine hitap ediyoruz.

Kalp alanın da kardiyoloji alanında gerek cerrahi anlamda çok yol aldık bu konuda uzmanlaştık. Allaha şükür bugüne kadar bütün hastalarımızın ameliyatlarından alnımızın akıyla çıktı. Gurur duyuyoruz, daha iyi yerlere gelmeyi hedefliyoruz. Bartın’dan gelip hastamızın burada tedavi olması bizim için bir onur kaynağı oldu. Tabi ki de önemli olan hastamızı şifaya kavuşturmak.

Bunu yaptığımız içinde çok mutluyuz, huzurluyuz. Hastamıza teşekkür ediyoruz, buraya kadar gelmiş ameliyat olmuş. Sonuçta bir ilçede geliyorsunuz, olduğunuz ameliyatta kalp ameliyatı yani göğsünüzü açtırıyorsunuz, açık kalp ameliyatı göğüs açılıyor. Kalp ortaya çıkıyor, çok büyük bir ameliyat. Gelip bir ilçede bu ameliyatı olmak kararını vermek kolay değil. Tabi insanlar büyük şehirlere gitmek istiyorlar. Tabi hastamız kendisinin de söylediği gibi bize güvenmiş geldi. Bizde bu güveni sağlayabildiysek ne mutlu. Tabi bu güveni sağlamamızda ki en büyük unsur, hocamız sayın Doç. Doktor Ali Kemal Gür, bu konuda bizim önderimiz liderimiz, kendisine çok teşekkür ediyoruz bu konuda.

Kardiyoloji alanında da diğer doktorlarımıza teşekkür ediyoruz. Daha iyi bir hizmet vermek için uğraşacağız, önemli olan hastamızın şifaya kavuşması bizi en çok mutlu eden şey bu” dedi. Kalp ameliyatı geçiren Murat Makara’nın gün içerisinde taburcu edileceği ifade edildi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.