Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Zonguldak 15°C
Hafif Yağmurlu
Zonguldak
15°C
Hafif Yağmurlu
Paz 16°C
Pts 16°C
Sal 16°C
Çar 16°C

Muhittin Dikmen, yeni haftaya da önemli temaslarla başladı.

Muhittin Dikmen, yeni haftaya da önemli temaslarla başladı.
9 Ekim 2023 18:21 | Son Güncellenme: 10 Ekim 2023 12:53
120
A+
A-

Geçtiğimiz hafta ziyaret programlarına başlayan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Karadeniz Ereğli Belediye Başkan Aday Adayı Muhittin Dikmen, yeni haftaya da önemli temaslarla başladı.

 

9 Ekim Pazartesi günü ilk olarak İMEAK Deniz Ticaret Odası (DTO) Karadeniz Ereğli Şubesi’ni ziyaret eden Muhittin Dikmen, Şube Başkanı Oğuz Ünlüer ile bir araya geldi. Denizcilik sektörünün iki deneyimli ismini bir araya getiren ziyarette ağırlıklı olarak Karadeniz Ereğli’nin deniz ticaretindeki durumu, Ereğli limanının geleceği, tersaneler bölgesi ve bir süredir ilçeye kazandırılması düşünülen projeler arasında yer alan marina üzerine görüş alışverişinde bulunuldu.

 

Eşi Tunay Dinçer Dikmen’in de hazır bulunduğu ziyarette ilçeyle ilgili hedef ve beklentilerini anlatan CHP Karadeniz Ereğli Belediye Başkan Aday Adayı Muhittin Dikmen, Bozhane’de bulunan limanı kullanan ağır tonajlı araçların kent trafiğine olumsuz etkilerini yorumlarken bu görüşe destek veren DTO Şube Başkanı Ünlüer de; “Kent içinde liman elbette olur; ancak Karadeniz Ereğli’nin trafik yoğunluğu bu limanı kaldırmıyor.”, dedi. İlçe için muhtemel liman alternatifleri üzerine fikir alışverişinde bulunan ikili, modernizasyonu gündemde olan Ereğli liman iskelesinin genel durumunu da görüştü.

 

Belediye Başkanı olabildiği takdirde DTO’nun da yer aldığı meslek odalarının tümüyle diyalog halinde proje üreteceklerini kaydeden Muhittin Dikmen, mevcut Ereğli limanının işletilmeye devam etmesi halinde bile, tersaneler bölgesinin bugünkü atıl durumundan kurtarılarak bir başka limanın da bu bölgeye kurulmasının yararlı olabileceğini söyledi.

 

Yaklaşık bir saat süren görüşme sonrası konuklarına teşekkür eden İMEAK DTO Karadeniz Ereğli Şube Başkanı Ünlüer çıktığı yolda Muhittin Dikmen’e başarı diledi. Ünlüer; “Denizcilik sektöründe görev yapmış ve emek vermiş bizden bir iş insanını bu süreçte aday adayı olarak yanımızda görmek bizler için de çok önemli. Sektörümüzü ve sorunlarımızı en iyi bilen isimlerden biri olmanız dolayısıyla da yapabileceğimiz her fikir alışverişinin gerek denizcilik sektörü gerekse de ilçemiz açısından olumlu olacağına inanıyorum.”, dedi.

 

***

 

CHP Karadeniz Ereğli Belediye Başkan Aday Adayı Muhittin Dikmen’in ikinci ziyaret durağı da Muharip Gaziler Derneği Karadeniz Ereğli Şubesi oldu. Derneğin Devrim Bulvarı’ndaki ofisinde gerçekleşen ziyarette Dikmen ve eşini Şube Başkanı Temel Şahin ve çok sayıda gazi ağırladı.

 

Belediye Başkan Aday Adaylığını açıkladıktan sonra ilk dernek ziyaretini Muharip Gaziler Derneği Şubesi’ne gerçekleştirdiğini kaydeden Muhittin Dikmen; “Vatanın ve milletin bu günlere gelmesinde sizlerin fedakarlık ve azmi çok. Bir yandan sizlere minnet duygularımı iletmek, diğer yandan da kendimi tanıtıp görüşlerinizi almak için sizleri ziyaret etmek istedim.”, dedi.

 

Dikmen’in ziyaretinden mutlu olduğu gözlenen Muharip Gaziler Derneği Şube Başkanı Temel Şahin de özetle şu görüşleri sundu: “Seçim sürecine giriyoruz. Memleketimize hizmet etmek isteyen insanlar sizin gibi aday adaylıklarını açıklayacak. Biz, sizin gibi aileden Ereğlili ve bu memleketi çok seven bir kardeşimizin belediye başkanlığı yolculuğuna çıkmasını sevinçle karşılıyoruz. Gerek merhum babanız Yücel Dikmen gerekse de merhum amcanız Yüksel Dikmen memleketimizin sevilen isimleriydi ve ortak birçok anıyı barındırdık. Sizi de gerek meslek hayatınızda gerekse de partinizin örgüt çalışmalarındaki çalışkanlığınızla tanıyoruz. Mücadele ve gayretinizde muvaffakiyet diliyorum.”

 

Ziyarette Temel Şahin, Belediye Başkanı olabildiği takdirde Muhittin Dikmen’e hayata geçirmesini önerdikleri bazı çalışma ve projeleri sundu. Şahin ilk olarak, yaşlı ve bakıma muhtaç büyüklerimiz için, kreş benzeri, günlük bakımevlerinin açılması ve bu sosyal projenin ilçeye kazandırılmasını istediklerini söyledi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.