Dolar 32,3690
Euro 34,9519
Altın 2.325,69
BİST 9.095,18
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Zonguldak 20°C
Az Bulutlu
Zonguldak
20°C
Az Bulutlu
Cts 22°C
Paz 22°C
Pts 24°C
Sal 16°C

Neden Bazı Dolandırıcı Ve Hırsızlar Yapacakları Yolsuzlukları Cemiyetler Arkasında Yapar ?

Neden Bazı Dolandırıcı Ve Hırsızlar Yapacakları Yolsuzlukları Cemiyetler Arkasında Yapar ?
27 Nisan 2021 22:25 | Son Güncellenme: 27 Nisan 2021 22:45
676
A+
A-

Kamuoyunda sık sık yolsuzluk iddialarıyla gündeme gelen Darüşşafaka Cemiyeti’nin başı dertten kurtulmuyor.

İçişleri Bakanlığı mülkiye müfettişlerince cemiyette yapılan incelemelerde, vergi usulsüzlüğü yapıldığına dair iddialara yer verildi.

Akit Yazari Emre Soncan’ın Kaleme Aldığı Araştırma Yazısı Çok Hoşuma Gitti Ve Bunu Eski Haber Olsada Sizlerle Paylaşmak İstedim.

Korkarım ki bazı hırsızlar , dolandırıcılar, kaçakçılar,ihaleciler,batık işadamları ve bu gibi KANUNSUZ kişilere yol veren ,yanında yer veren hatta Rumeli’de masa kurup kadeh tokuştururken şehrin definelerini şemalarını inceleyip şehri parselleyenler ve bu dolandırıcılara yol veren kişiler bu yazımdan rahatsız olacaktır .

Rahatsız olan soda içsin gibi espiri yapmayacağım kim ki rahatsız oldu ise elinden geleni yapsın diye de REST’imi meydana atacağım .

O pisliklerle aynı haltı yiyen herkes Meydana attığım lafı alıp cebine koyabilir hatta üstüne de giyebilir o onun sorunu .

Hırsızlara, Şantajcılara ve Dolandırıcılara yol veren hırsızdır ,

Birlkte gezende hatta Rakı masasında kadeh tokuşturanlar da ..

KONUMUZ HAKKINDA BOYLE İDDİALAR OLAM AMA NAMUSLU CEMİYET AYAĞINDAKİ DARÜŞŞAFAKA CEMİYETİ…

Darüşşafaka Cemiyeti’nde vergi usulsüzlüğü iddialarını araştıran İçişleri Bakanlığı müfettişleri, inşaat yapımı için 3 milyon 365 bin dolar ödeme yapılan firmaya 1 milyon 365 bin dolar fatura kesildiğini tespit etti.

11 milyon 625 bin dolarlık gider için fatura düzenlenmediği belirlendi.  
 
Kamuoyunda sık sık yolsuzluk iddialarıyla gündeme gelen Darüşşafaka Cemiyeti’nin başı dertten kurtulmuyor.

İçişleri Bakanlığı mülkiye müfettişlerince cemiyette yapılan incelemelerde, vergi usulsüzlüğü yapıldığına dair iddialara yer verildi.

Müfettişlerin hazırladığı rapora göre; Darüşşafaka Cemiyeti, Şenesenevler Bağışçılar Sitesi’nin yapımında inşaatı üstlenen Tempo AŞ’ye 3 milyon 365 bin dolar ödeme yapmış; ancak firma, cemiyete 1 milyon 365 bin dolar fatura kesmiş.

Cemiyet yetkilileri ise söz konusu iddiaların eski yönetimle ilgili olduğunu savunarak, herhangi bir sorun olduğu takdirde sorumlunun bir önceki yönetim olduğunu ifade etti.

Bir diğer inceleme, Darüşşafaka ile Mega AŞ arasında 2004 yılında cemiyete ait Darüşşafaka Eğitim Kampüsü içerisinde yer alan arsaya yap-işlet-devret usulü ile kültür merkezi yapılmasına dair Raporda, 2006’da inşaatın bitirildiği, toplam 11 milyon 625 bin dolar gider olduğu, fakat Mega AŞ’nin cemiyete fatura düzenlemediği kaydediliyor.

Yapılan denetimde ayrıca, cemiyetin tesislerinde kalmak için talepte bulunan kişilerle sözleşme imzalandığı, böylece bu kişilerin vefatlarına kadar bakımlarının üstlenildiği anlatılarak bunun ticari bir faaliyet olduğuna dikkat çekiliyor.

Raporda konuyla ilgili şu ifadeler yer alıyor: “Darüşşafaka Cemiyeti, 1606 sayılı kanunun 3685 sayılı kanunla değişen 2. maddesi hükmü gereğince kendisine terettüp eden vergi, harç ve resim mükellefiyeti kurumlara ait olduğu halde, bütün vergilerden, harçlardan, resimlerden, hisse ve fonlardan muaf tutulmuştur.”

Cemiyetin vergi muafiyetinin ticari faaliyet yürüttüğü tesisler için geçerli olmadığı vurgulanan raporda, “Cemiyetin ticari amaçla işlettiği bu tesisler için iktisadi işletme kurması ve ilgili vergi dairesine tescil ettirmesi ve bu tesisler için ayrı defter tutması gerektiği değerlendirilmektedir.” deniliyor.

Darüşşafaka Cemiyeti’ndeki yolsuzluk iddiaları ilk olarak 2004 yılında gündeme gelmişti.

İçişleri Bakanlığı müfettişleri, yöneticilerin aileleriyle birlikte cemiyetin parasıyla Las Vegas’a tatile gittiği, vakfa bağışlanan gayrimenkulleri değerinin çok altında sattığı tespitinde bulunmuştu.

Müfettişler, bu yollarla cemiyette 30 trilyonun üzerinde yolsuzluk yapıldığını rapor etmişti.

Müfettişlerin hazırladığı son rapor, İstanbul Valiliği’ne gönderildi.

Daha sonra görüş bildirmesi için İstanbul Vergi Dairesi Başkanlığı Denetim Grup Müdürlüğü’ne yollandı.

Akgün Haber Yorumu:

Bu Kadar Guvenilir Gibi Gözüken Darüşşafaka Cemiyeti ‘nin adı bile bu tür adi suçlarla anılıyor ve suçlamalara maruz kalıp yargı önüne çıkıyor ise bir de hırsızlığı kendine yol edinen ve başka cemiyetlerde görev alıp daha Demirbaşların hesabını veremeyen hatta Yapılan bağışların gider faturalarını bile göstermeden kaçıp Hırsızlık ve yolsuzluk yapmak maksatlı cemiyetler kuran çakallar neler yapar ?

Cevap sizde !

Biz Takipteyiz .

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.