Dolar 32,3772
Euro 35,1523
Altın 2.324,85
BİST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Zonguldak 20°C
Açık
Zonguldak
20°C
Açık
Cum 20°C
Cts 21°C
Paz 22°C
Pts 24°C

Oyak’tan İleriye Dönük 300 milyon Dolarlık Yatırım …

Oyak’tan İleriye Dönük 300 milyon Dolarlık Yatırım …
6 Aralık 2020 03:12 | Son Güncellenme: 6 Aralık 2020 03:23
437
A+
A-

OYAK, 300 milyon dolarlık proje bazlı devlet teşviği aldı.

 

İste bu hamle ile Oyak ithalatın önüne geçecek

Evet yanlış duymadınız OYAK devletten aldığı  karbon siyahı üretim tesisi yatırımı ile yıllık 220 bin tonluk iç siparişi karşılayacak..

OYAK’ın bu akılcı hareket ile yıllık 300 milyon dolarlık ithalatın önüne geçeceği düşünülüyor..

Hatay’da yapmayı düşündüğü karbon siyahı üretim tesisinin yatırımı için devlet proje bazlı teşvik aldı .

 

OYAK,  aynı zamanda bu yatırım atılımı bile Türkiye ekonomisinin tamamen dışa bağımlı olduğu bir alana daha yatırım gerçekleştirmiş oluyor.

YURT İÇİ PAZARI NE KADAR?

Karbon siyahı pazarının yurt içi pazardaki değeri 260 milyon dolar…

OYAK BU İŞİ KENDİMİ YAPACAK?

Hayır özellikle bu sektörde çok ünlü bir firma olan Tayvanlı International CSRC Investment Holdings Co ile ortaklık kurdu..

ORTAK OLDUĞU TAYVANLI FİRMANIN DÜNYADAKİ SIRALAMASI 6.LIK.

 

KARBON SİYAHI NERELERDE KULLANILIYOR?

Lastik sanayi başta olmak üzere kauçuk ve boya endüstrisi ile özel elektronik ürünler gibi pek çok alanda kullanılıyor..

 

İskenderun  Hatay’da  kurulacak olan tesis, Türkiye’deki sanayicilere hammadde tedariğinde önemli fırsatlar ve avantajlar sağlarken, ithalatı ve cari açığı azaltacak.

 

 

 

 

 

Ortadoğu ve Afrika bölgesindeki en büyük karbon siyahı pazarı konumunda olan Türkiye, bu yatırım sayesinde dışa bağımlılıktan kurtulacak. İthalatı sıfırlayabilecek kapasitedeki proje, cari açığı azaltırken, ihracat potansiyeliyle de ülke ekonomisine ve dış ticarete katma değer sağlayacak.

 

OYAK Genel Müdürü Erdem bu konu hakkında ;

Dünyada 13,5 milyon ton taleple pazar büyüklüğü 14 milyar dolara yaklaşan karbon siyahı, Türkiye’nin yüzde yüz dışa bağımlı olduğu bir alan.

Asya ve Amerika’da sekiz üretim tesisi olan, dünyanın en büyük altıncı karbon siyahı üreticisi Continental Carboun’un hakim şirketi International CSRC Investment Holdings Co. Ltd. ile yaptığımız iş birliği, ülkemize gerek yeni teknoloji kullanımı gerekse istihdam anlamında büyük bir katma değer sağlayacak.

Özellikle demir çelik sektöründeki faaliyetlerimiz ile entegre hareket edeceğimiz, hızla büyüyen bu sektörde yüksek kalite performansında tesislere ihtiyaç olup, bu fabrika ortağımızın uluslararası tecrübe ve bilgi birikimi ile gerek enerji geri kazanımı gerekse emisyonlar açısından ileri çevre koruma sistemleri ile donatılacak.

Yerli sanayicilerimize hammadde tedariğinde önemli fırsatlar yaratacak olması bir yana ihracat potansiyeliyle Türkiye’yi bu alanda stratejik bir noktaya taşıyacak. Stratejik sektörlerde konumlanarak ve uluslararası işbirlikleriyle küresel ekonomi dünyasındaki yerimizi güçlendiriyor, uluslararası piyasalara güven vermeye devam ediyoruz.

Üyelerimizin birikimlerini doğru hamlelerle değerlendirirken, dünyanın gözdesi olan yabancı firmaları ülkemize çekerek milli ekonomiye katkı sağlamayı sürdüreceğiz.”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.