Dolar 32,3772
Euro 35,1523
Altın 2.324,85
BİST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Zonguldak 20°C
Açık
Zonguldak
20°C
Açık
Cum 20°C
Cts 21°C
Paz 22°C
Pts 24°C

OYUNCAK EVİ MART AYI PROGRAMI AÇIKLANDI

OYUNCAK EVİ MART AYI PROGRAMI AÇIKLANDI
21 Şubat 2022 12:07
332
A+
A-

OYUNCAK EVİ MART AYI PROGRAMI AÇIKLANDI

MİNİK AŞÇILAR, ROBOTİK KODLAMA, ARTIRILMIŞ GERÇEKLİK VE ELEŞTİREL DÜŞÜNME ATÖLYELERİ YAPILACAK

Kdz. Ereğli Belediyesi Oyuncak Evi’nin Mart ayı atölye programı açıklandı. Oyuncak Evi, bu ay da birbirinden çarpıcı konular için çocuklarla buluşacak. Küçükler, artırılmış gerçeklik uygulamalarıyla tanışacak, robotik kodlamanın örneklerini hayata geçirecek, eleştirel düşünme yöntemiyle hem eğlenip hem öğrenecek. Minik şefler atölyesinde de küçük aşçılar işbaşında olacak.

 

İşte Mart ayının ayrıntılı atölye planı, konuları ve eğitmenleri:

Mart 2022 atölye programı

5 Mart Cumartesi 

  Saat:  11.00 – 12.00

Katılım için belirlenen yaş grubu: (6-8)

Konu: Artırılmış Gerçeklik Atölyesi

Eğitmen: Semra Yalmancı Yücel (Bilsem Sınıf Öğretmeni)

Akıllı tablet ya da telefonlarımıza yükleyeceğimiz uygulamaların yardımıyla eşsiz deneyimler yaşayacağız. Artırılmış gerçeklikle, gerçek hayatın üzerine inşa edeceğimiz onu zenginleştireceğimiz bir minik serüven olacak bu… Akıllı telefonları, tabletleri daha bilinçli ve keyifli kullanacağımız, sadece onları izleyen olarak kalmayıp, sürece katılacağımız bir atölye çalışması planladık. Kendi çizimlerimizi hareketlendirip, görsellerden yararlanacağız. Küçükler heyecanla ve öğrenerek bu atölyeden ayrılacak.

(Çocukların yanında akıllı tablet ya da akıllı telefon getirmesi gerekiyor. Gelmeden önce getirecekleri akıllı cihaza aşağıdaki dört uygulamanın indirilmesi gerekiyor.

Bunlar; Virtuali-tee, ARLOOPA, 3DBear ve Quiver… )

 

12 Mart Cumartesi 

Saat:  11.00 – 12.30

Katılım için belirlenen yaş grubu: (7-8)

Konu: Eleştirel Düşünme (Scamper) Atölyesi

Eğitmenler: Özlem Doğan

Gülsen Akkaya Ersan

Filiz Işıkdemir

Scamper, keyifli bir beyin fırtınası yöntemi…

Uzman eğitmenlerimiz eşliğinde bu tekniği küçüklere uyarlayarak eğlenceli hale getireceğiz.

Düşüncelerini geliştirip onları keşif yapmaya cesaretlendireceğiz. Çocukların yaratıcılıklarını ve kendi görüşlerini geliştirmeleri için uygun pratik yapma ortamı oluşturacağız. Bunları oyunla birleştireceğiz. Yaratıcılıklarını ve düşünme becerilerini geliştirmek için adım adım ilerleyeceğimiz keyifli sürprizlerimiz var.

 

(Bu çalışma Zübeyde Hanım Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile işbirliği çerçevesinde gerçekleşmektedir.)

 

19 Mart Cumartesi 

Saat: 10.00-11.30

        Katılım için belirlenen yaş grubu: (7-8)

Saat: 12.00-13.30

Katılım için belirlenen yaş grubu: (9-10)

 

Konu: Robotik Kodlama

Eğitmen: Erhan Özdemir

Ercan Can

Bu atölyede çocuklarla birlikte robotik kodlama dünyasına uzanacağız. Legoların ve motorların yardımıyla kodlama öğrenip, kendi küçük örneğimizi üreteceğiz. Hem eğlenceli hem de çok öğretici bir çalışmaya hazır mısınız!

(Bu çalışma Ereğli İlkokulu ile işbirliği çerçevesinde gerçekleşmektedir.)

 

 

26 Mart Cumartesi

Saat: 11.00-12.30

Katılım için belirlenen yaş grubu: (3-5)

Konu: Minik Şefler Atölyesi

Eğitmen: Muzipo Kids Zonguldak Ereğli Ekibi

Bilmeceden, şarkılara, jimnastikten dansa kadar konumuz meyveler olacak. Aşçı şapkalarımızı takıp, meyvelerimizi dilimleyeceğiz. Külahlara dağıtıp üzerini hazırlayacağımız çikolatalı, soğuk soslarla süsleyeceğiz. Bütün bunları minikler kendileri yapacak. Yaşlarına uygun aletlerle ve pişirme olmadan aşçılık yapacak, sonra da afiyetle yiyecekler.

(Meyve, çikolata, hindistan cevizi gibi yiyeceklere alerjisi olan çocukların velileri lütfen bu ayrıntıları bize bildirsinler)

 

Atölye çalışmalarından yararlanılabilmesi için velilerin 0372 310 01 44 No’lu telefonla arayıp form doldurması ve imzalaması gerekiyor.

Veliler atölye sırasında çocukları teslim edecekler. Atölye bitiminde çocuğu teslim alacak kişinin kimlik bilgileri önceden Oyuncak Evi yönetimine iletilecek ve kimlik gösterildikten sonra çocuklar teslim edilebilecek.

Atölyeler pandemi koşulları nedeniyle en fazla 15 kişiyle sınırlı olacak. Talebin yoğun olması durumunda yeni tarihler belirlenecek.

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.