Dolar 32,4559
Euro 34,7927
Altın 2.478,00
BİST 9.530,47
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Zonguldak 15°C
Az Bulutlu
Zonguldak
15°C
Az Bulutlu
Cum 15°C
Cts 16°C
Paz 19°C
Pts 18°C

Özel Echomar Tarih Yazıyor Bravo Hepinize Be Hocam !

Özel Echomar Tarih Yazıyor Bravo Hepinize Be Hocam !
26 Nisan 2021 17:54
466
A+
A-

Zonguldak’ın Ereğli İlçesindeki, Özel Echomar Hastanesinde tedavi gören, “Nörowllson” tanılı hastanın başarı ile tedavi edildiği bildirildi.

Hastanede görevli İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Mustafa Karaçöp, 1995’de ilçede göreve başladığı yıllarda benzer hastalıkla ilgili iki vaka ile karşılaştığını hatırlattı.

Wilson (Nörowllson) hastalığının sülaleyi takip ettiğini ancak her anne-babada varsa da, çocuklarında da olacak diye bir durumun söz konusu olmadığını söyledi.

Son olarak ise Birtan B. İsimli hastanın’ parmaklarının uyuşması, ilerleyen süreçte de ayaklarına komuta edemediği’ şikayeti ile Özel Echomar Hastanesine geldiğini belirten karaçöp, şöyle dedi:

Önce beyin Cerrahı Nörolog doktorumuzun kontrolüne yönlendirdiğimiz hastamızın hareketlerindeki bozukluk belirlendi. Çekilen emarında (MR), doktor arkadaşımız beyin temelinde metal yığını gibi bir bulguya rastladı.

Yaklaşık bir ay süren tahlil gibi tetkikler ile vücudun çeşitli bölgelerindeki metal birikimlerine bakıldı. Bunun sonucunda da hastanın Nörowllson Sirozu denilen hastalığa yakalandığı netleşti.

Ancak bu sürede hastamız konuşamama, ağızdan gıda alamama gibi duruma geldi. Ardından hastanemize yatırdığımız hastamızı 3 uzman ile kontrol altında tutarak tedavisine başladık. Uzun süren tedavi sonuç verme başladı.

Hastamız, ilaç ve gıdalarını yeniden ağızdan almaya başladı. Bu arada vücut yapısı ve hareketlerini de düzene soktuk.

Yeniden okumayı çözmeye ve oturmaya başladı. Adımlarını da atabilir şekle geldi. İlerleyen süreçte de taburcu ettiğimiz hastamızın tedavi sürecini evinden takip ediyoruz. Her hangi bir problem yaşanması durumunda tekrar bize gelebilecek.”

HASTANEMİZ TAM DONANIMLI

Hastane Başhekimi Nevzat Çimenoğlu da, Özel Echomar Hastanesinin, bölgede ekip ve ekipman olarak tam donanımlı bir hastane olduğunu belirtirken, “zaman zaman oldukça zor vakalar ile karşılaşabiliyoruz. Ancak iyi bir ekip çalışması ile her hastamıza gösterilen en üst seviyede hassasiyet ile tedavi imkanı sağlanıyor” dedi.

WİLSON HASTALIĞI NEDİR?

Wilson hastalığı karaciğer, beyin, böbrek, göz, kemik iliği ve diğer hayati organlarda aşırı miktarda bakır birikmesi sonucu gelişen genetik geçişli metabolik bir rahatsızlıktır.

Genellikle de akraba evliliğinin çok olduğu ülkelerde yaygın olarak görülmektedir.

Wilson hastalığı erken teşhis edilip tedavi edilmezse karaciğer yetmezliğine (siroz), beyin hücrelerinde bozulmalara ve hatta ölümlere bile sebep olabilir.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.