Dolar 32,4550
Euro 34,8072
Altın 2.447,60
BİST 9.890,38
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Zonguldak 15°C
Hafif Yağmurlu
Zonguldak
15°C
Hafif Yağmurlu
Cts 15°C
Paz 16°C
Pts 16°C
Sal 16°C

” Özelim ve Çekimdeyim” projesi mimarlarını tebrik ediyoruz

” Özelim ve Çekimdeyim” projesi mimarlarını tebrik ediyoruz
14 Mayıs 2021 14:25
615
A+
A-

Zonguldak’ın Ereğli ilçesindeki İsmet İnönü Ortaokulu’nun ‘Özelim Çekimdeyim’ “e-Twinning Projesi’nin tamamlandığı bildirildi.

Okul Müdürü Zuhal Efe, projeye mart ayı başında başlandığını ve 5 farklı ilden 8 öğretmen ve 30 a yakın özel öğrenciyle hem yüz yüze hem uzaktan eğitimle devam edip 10-16 mayıs engeliler haftasında planlandığı gibi tamamlandığını söyledi.

Okullarındaki proje çalışmalarını İsmet İnönü Ortaokulu öğretmeni Reyhan Duran ve öğrencileri tarafından yürütüldüğünü söyledi.

Ayrıca uzaktan eğitim sürecinde velilerinde büyük bir özveri içerisinde destek olup ilgilendiğini söyledi.

Zuhal Efe’ Özelim ve Çekimdeyim’ projesi, Özel eğitime gereksinim duyan öğrencilerin fotoğraf çekme becerisi kazanmalarını hedeflemektedir.

Bu kapsamda yapılan çalışma ve etkinlikler öğrencilerin;Fotoğraf makinası/tablet/telefon kullanarak fotoğraf çekmeyi öğrenmelerini,Motor ve görsel uzamsal becerilerini geliştirmelerini,Fotoğrafları insanlar, renkler, dokular, hayvanlar, bitkiler, zıtlıklar, hareketler, güzel ve kötü temaları çerçevesinde görmelerini,Çekim sırasında neye odaklandıkları ve dünyayı nasıl gördükleriyle ilgili ipucu vermelerini,İyi, güzel ya da doğru fotoğraf çekme çabasıyla estetik duygularını geliştirmelerini,Çektiği fotoğrafları yorumlamalarını/sunmalarını Zamanını verimli kullanarak kendi ürünlerini oluşturmayı öğrenmelerini,Başarılı olmanın beraberinde getirdiği özgüven duygusu tatmalarını,Çektikleri fotoğrafların sunumuyla/sergilenmesiyle ilgili yeni beceriler edinmelerini sağladığını söyledi.

Zuhal Efe , özel eğitim öğretmeni Reyhan DURAN’ı ve öğrencilerini çalışmalarından dolayı takdir ve tebrik ettiğini söyledi.

Projede çalışmalarını sürdüren özel eğitim öğretmeni Reyhan Duran projenin amacını şöyle açıkladı;Proje çalışmaları Görsel Sanatlar ve El Becerileri dersinde yer alan ” Beceri analizindeki basamakları izleyerek fotoğraf çeker.” uzun dönemli amaç çerçevesinde gerçekleştiriliyor.

Bu uzun dönemli amacı gerçekleştirmek için beceri aşağıdaki 4 temel kısa dönemli amaca bölündü:

7 1. Çevresindeki nesnelerin fotoğrafını çeker.

7 2. Çevresindeki kişilerin fotoğrafını çeker.

7 3. Çevresindeki manzaranın fotoğrafını çeker.

7 4. Kendi fotoğrafını çeker.

Yukarıda yer alan her bir kısa dönemli amaç da analiz edilerek öğretimsel amaçlara bölündü ve fotoğraf çekme etkinlikleri başladı.

Her bir amaç için öğrencilerin fotoğraf çekimleri yaptıklarını ve sonrasında etkinlikler düzenlediklerini söyledi.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.