Dolar 32,5004
Euro 34,6901
Altın 2.496,45
BİST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Zonguldak 16°C
Parçalı Bulutlu
Zonguldak
16°C
Parçalı Bulutlu
Paz 18°C
Pts 19°C
Sal 24°C
Çar 20°C

CURUF KONUSUNDA HERKESİ SUSTURAN GİZLİ GÜÇ KİM ?

CURUF KONUSUNDA HERKESİ SUSTURAN GİZLİ GÜÇ KİM ?
21 Kasım 2022 02:46
982
A+
A-

Kdz.Ereğli Kıyıcak Mahallesi Kavakdere Sokakta,Taş Ocağı Ruhsatı adı altında cüruf geri kazanım tesisi işleten Ege Doğa A.Ş. firmanın faaliyetlerine son sürat devam ediyor .

Ve paraya da para demiyor !

 

Kdz. Ereğli Belediyesi’nin İdare Mahkemesi’ne açtığı davayı kazanması sonrası 26 Kasım 2021 yılında yaptığı mühürleme işleminin ardından firma  faaliyetlerine ruhsatsız olarak devam etmiş ve bu sebeple  ikinci kez mühürleme işlemi gerçekleşmişti .

Fakat sonradan ne oldu ise bu mühürler sökülmüş olmalı ki kamyonlar sabah 8 Akşam 8 iki vardiya vur Allah Vur tam gaz çalışmaya devam ediyor …

 

KAMYONLARIN TONAJLARI GÖRMEZDEN Mİ GELİNİYOR ?

 

 

Erdemir Gülüç Kapısı Karşısındaki Devasa  Cüruf  Tepesinin Yarısı Nerde?

Erdemir Gülüç kapı karşısındaki devasa cüruf dağının yarısı bu arada  sessiz sessiz yok oldu…

Denize ,çevreye karıştırılıp halkın ve çevrenin sağlığının yok olmasına birilerinin menfaati uğruna bir süre sessiz kalındı .

He unutmadan Cüruf da cüruf pazar günü yakaladık da yakaladık cürufu da diye haber yapan, video çeken ve  paylaşan haber siteleride bu aralar nedense bu konuda kulağının üstüne yatmış olmalı ki ERDEMİR’e methiyeler diziyor !

Bu haber siteleri zaten herkesçe bilinen meşhur siteler !.

 

Konu :Cüruf

Yer :Kdz.Ereğli Kıyıcak Mahallesi Kavakdere Sokak 

Bir atığın ilk ölçülen parametre pH= 12.4 den büyükse diğer analizleri yapmaya gerek yoktur der kural kaide kitapları .

pH değeri 12’den büyükse bu tehlikeli zararlı atıktır”

Cüruf konusunda bilirkişiler der ki “Bu parametreler ekosistem için çok önemlidir, çünkü canlı yaşam için çok riskli maddelerdir”

Bu tür raporlarda en can alıcı ifadede şudur ;

“cüruflar açıkta depolanmamalı, yağmur suları ile temas etmemeli, özel önlemler alınarak ekosistem bu zarardan korunmalıdır” der peki ERDEMİR’DEN alınıp Alaplı organizenin sağından inen araziye sere serpe atılan cürufun üstüne yağmur temas etmiyor mu ?

Peki buradaki insanlar neden sustu ?
Ya curuf ta curuf diye yaygara yapan gazeteciler ?

Bunları konuşturan birileri mi vardı ?
Peki şimdi susturan etken ne?

 

TÜBİTAK tarafından yayınlanan rapora göre cüruf içerisinde ;

arsenik, siyanür ve vanadyum da dahil olmak üzere insan sağlığını ciddi şekilde tehdit eden yüzlerce zehirli madde barındırdığı söyleniyor.

Cürufun hem bu kadar çevreye ve insan sağlığına zarar verdiği bilinirken, tarım arazileri yasal olarak tarımsal amaç dışında kullanılması yasak iken kamuoyu Erdoğan Erdem’in kanunlara meydan okuyup faaliyetini sürdürmesinin nedenlerini merak ediyor.

Bizde Erdoğan Erdem’e
ERDEMİR’DEN Erdoğan Erdem’in şirketine bu işi bağlayan kişilere,
Gazetecileri susturan kişilere ,
Çevre halkını susturan kişilere ,
Ve bu işlerde aracılık yapıp halkın sağlığını hiçe sayıp nemalanan kişilere soruyoruz !

Erdoğan bey Cürufu ERDEMİR’DEN alıp nakliyesinden taşımasına ,depolamasından ayrıştırmasına ve çevreye yayma işlemine kadar sana veren dayın kim ?

Tersaneler bölgesinde ki kesilen gemilerin deniz içinde kalan atıklarının üstünü curufla kapatıldığı doğru mu ?

Cürufun su ile teması insan ve çevre sağlığı için inanılmaz zarar diye kitaplara girerken bunu görmezden gelen çevre katilleri kimler?

Çevre ve şehircilik bakanlığının Erdoğan beyin bu tür faaliyetlerine ulaşılmasını engelleyen yada engelleten insan sağlığını hiçe sayan doğa katliamcıları kimler?

 

 

 

Bu firmanın Nakliye arabalarının plakaları görünemeyecek kadar kirli olduğu halde karayollarında bu araçların durdurulmamasını sağlayanlar kim ?

Bu şirketin nakliye araçları neden 24 saat boyunca denetlenmiyor ?

Plakası gözukmeyen kamyon suç işlemiş sayılmıyor mu bu araçları neden kimse görmüyor ?

Erdemir Gülüç kapıdan sabah 8 Akşam 8 iki vardiya son hızla cüruf çıkarıp Alaplı Organize Sanayi kapısı Kdz Ereğli sınırları içindeki dağa cürufu serpen kamyonlara belge sormayanlar ne yapmak istiyor ?

Bu araçlara hiç bir sekilde tonaj uygulaması yada plaka sorgulaması yapılmamasının herhangi bir sebebi var mı ?

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.