Dolar 32,4399
Euro 34,8401
Altın 2.440,87
BİST 10.082,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Zonguldak 15°C
Hafif Yağmurlu
Zonguldak
15°C
Hafif Yağmurlu
Sal 14°C
Çar 16°C
Per 16°C
Cum 17°C

Posbıyık: “Cumhuriyetin gerçek sahibi halkımızdır”

Posbıyık: “Cumhuriyetin gerçek sahibi halkımızdır”
29 Ekim 2023 12:35 | Son Güncellenme: 29 Ekim 2023 17:35
109
A+
A-

Posbıyık: “Cumhuriyetin gerçek sahibi halkımızdır”

Kdz. Ereğli Belediyesi, Cumhuriyet Balosunu halka açtı. Ücretsiz düzenlenen Cumhuriyet Halk Balosu’nda Ereğlililer omuz omuza türk bayrağını dalgalandırdı, marşları, şarkıları hep bir ağızdan söyledi. Başkan Halil Posbıyık, “Cumhuriyetin gerçek sahibi halktır, cumhuriyete sahip çıkan halkımıza selam olsun” dedi. Gecede Nur Yoldaş ve Kartal Kaan, birbirinden güzel şarkılarıyla katılımcılara unutulmaz bir gece yaşattı.

#Cumhuriyet #Halil Posbıyık

Kdz. Ereğli Belediyesi, bir ilki gerçekleştirdi, otellerde, belli ortamlarda belirli kişilerce kutlanan Cumhuriyet balosunu halka açtı, Kdz. Ereğli halkı Cumhuriyete sahip çıktı.

 

İnönü Parkı’nda Cumhuriyetin 100. Yılına özel yapılan Halk Balosu’na Belediye Başkanı Halil Posbıyık, eşi Neriman Posbıyık, belediye başkan yardımcıları, daire müdürleri, belediye meclis üyeleri, siyasi parti temsilcileri, STK mensupları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

BAŞKAN POSBIYIK: CUMHURİYETİN GERÇEK SAHİBİ HALKIMIZDIR

 

Belediye Başkanı Halil Posbıyık, burada yaptığı konuşmada Cumhuriyetin gerçek sahibinin halk olduğunu söyledi. Baloyu halkla birlikte yapmaya karar verdiklerini belirten Başkan Posbıyık, şunları söyledi:

 

“İnanın bu akşam çok güzel gözüküyorsunuz. Kdz. Ereğli Belediyesi olarak baloyu kapalı alanlarda, belli kişilere yapmak yerine halkımızla, köylümüzle, esnafımızla, çocuklarımızla, gençlerimizle hep beraber yapmaya karar verdik.

Hafta boyunca, Atatürk ve Cumhuriyet temalı etkinlikler, sergi açılışları gerçekleştirdik. Esnaflarımıza, vatandaşlarımıza Türk bayrakları dağıttık. Sokaklarımızı, caddelerimizi bayraklar ile donattık. Sizlerin de katkısıyla her yer kırmızı beyaz oldu. Hepinize teşekkür ediyorum, sağ olun, var olun. Pazar akşamı yine Cumhuriyet yürüyüşümüz olacak, ellerimizde bayraklar, yüreğimizde Atamız, yeri göğü birlikte inleteceğiz. Ardından hem yarın, hem de pazartesi akşamı Cumhuriyet konserlerimiz olacak.

 

Cumhuriyetin gerçek sahibi halktır. Cumhuriyete sahip çıkan halkımıza yürükten teşekkür ediyorum, 100 yılda bir gelecek bu anlamlı günü sizlerle paylaşmanın mutluluğunu yaşıyorum. Cumhuriyetimizin kurucusu başta Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, silah arkadaşlarını sonsuz minnet ve saygıyla bir kez daha anıyorum.

Cumhuriyetimizin 100.Yılı Kutlu Olsun.. Dün, bugün, yarın ve daima, Yaşasın Cumhuriyet..”

 

EREĞLİ BİRLİKTE COŞTU

 

Başkan posbıyık’ın konuşmasının ardından Ogün Sinan’ın sunumuyla plak dinletisi gerçekleştirildi. Ardından Ankara Seymenler Kulübü dans gösterisi sundu. Kdz. Ereğli Belediyesi Halk Oyunları Ekibi Son Balo Vals gösterisi ve zeybek gösterisi sundu.

 

Cumhuriyet Halk Balosu’nda Ereğlililer omuz omuza türk bayrağını dalgalandırdı, marşları, şarkıları hep bir ağızdan söyledi. Gecede Nur Yoldaş ve Kartal Kaan, birbirinden güzel şarkılarıyla katılımcılara unutulmaz bir gece yaşattı. Pelin Bölükbaş ve Soyutürk’te şarkılara eşlik etti.

 

Halk Balosunun finalinde 100. Özel Pastası kesildi. Baloda, Kdz. Ereğli Belediyesi tarafından ücretsiz olarak halka ikramlarda bulunuldu.

 

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.