Dolar 32,3674
Euro 34,9789
Altın 2.323,92
BİST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Zonguldak 20°C
Az Bulutlu
Zonguldak
20°C
Az Bulutlu
Cts 21°C
Paz 22°C
Pts 24°C
Sal 16°C

POSBIYIK: ERDEMİR – TAT METAL – TSO – SENDİKA, KULÜBE BİR LİRA VERMEDİ

POSBIYIK: ERDEMİR  – TAT METAL – TSO – SENDİKA, KULÜBE BİR LİRA VERMEDİ
5 Mayıs 2022 13:51 | Son Güncellenme: 5 Mayıs 2022 15:56
391
A+
A-

BAŞKAN POSBIYIK, EREĞLİ GENCİNE SIRTINI DÖNENLERE SERT ÇIKTI

POSBIYIK: ERDEMİR  – TAT METAL – TSO – SENDİKA, KULÜBE BİR LİRA VERMEDİ

Kdz. Ereğli Belediye ve BelediyesporKulüp Başkanı Halil Posbıyık Mayıs Meclis toplantısında kulüp ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

 

Ereğli gencine sadece belediyenin sahip çıktığını anlatan Başkan Posbıyık, Ereğli’de kazanıp kentin gençlerine sırtını dönenlere sert çıktı.

 

Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, Mayıs ayı meclis toplantısında 12 branşta900 sporcuyla kent gençliğine sahip çıkan Kdz. Ereğli Belediyespor hakkında önemli açıklamalar yaptı.

Başkan Posbıyık şunları söyledi:

Gündemde olan konulardan bin tanesi de Belediyespor konusu. Kdz. Ereğli Belediyespor için çağrıda bulunmuştum. Bugüne kadar fazla müracaat olmadı.  Sadece Akın Katı telefon etti. Akın Katı benim akrabamdır. Kendisi bir yönetim kurmak istiyordu. Gece gündüz çalışan arkadaşlarımız vardı. Başarılı olur olmaz ama ben hayatımda adam satmadım ne siyasi yönden he de sivil olarak beni satanlar, arkadan hançerleyenler çok oldu. Onların hepsi siyasi mevta oldu şimdi.

Akın Katı beni anlaşamadığım arkadaşlar var ben kendim giremiyorum yönetime’ dedi. Ben de tamam kardeşim burada da seninle anlaşamayan arkadaşlar var bir araya getirmedim. Bana, ‘Ben kadın futbolundan anlamam senin hatırın için her türlü yardımı yapacağım dedi. Kendisine buradan teşekkür ediyorum.

Yönetim kurulu olarak karar aldık; yönetime girmek isteyenlerin her biri 100 bin lira taahhüt edecek öyle yönetime girecek. Minimum yüz bin lira verecek.

12 BRANŞTA 900 SPORCU

Kdz. Ereğli Belediyespor, sadece bir futbol kulübü değildir. Kulübümüz, 12 branşta 900 sporcuya hizmet veriyor.  Ne için; Erdemiryönetime geldi özelleşti. Spor kulüplerinin hepsini de lav etti. Basketbol, futbol,voleybol, hepsi ortada kaldı. Başka sahip çıkan yok bizim ne yapmamız gerekti. Ortada bırakmadık; biz sahiplendik belediye olarak.

GÜCÜMÜZ YETMEMEYE BAŞLADI, TIKANMA NOKTASINA GELDİK

Ama gücümüz yetmiyor artık. 12 branştasporcularımızın malzemelerini alıyoruz. Yol masrafları, transferler, ulaşım, konaklama; hepsini biz karşılıyoruz. Ayrıca; Türkiye şampiyonalarına giden Ereğli Lisesi gibi Atatürk ortaokulu gibi takımlara otobüsler veriyoruz, destek veriyoruz. Gittiklerinde 3-4 gün orda kalıyor. Otobüs almak için bakanlığa da başvuruda bulunduk. Bekliyoruz. Otobüs kiralayıp veriyoruz bu takımlarımıza.  Helali hoş olsun.  Amatör kulüplere de Zonguldak, Kandilli’ye gitmesi için de veriyoruz ama tıkanma noktasına geldik.  Belediyespor olarak; erkek futbol takımı, kadın futbol takımı, futbol altyapılarımız, paravolley takımımız, paralimpik yelken, basketbol şubelerimiz, kadın basketbol, erkek basketbol, hentbol, boks, basketbol ve voleybol kursları, bilek güreşi, bağlama kursları, halk oyunları kursu. Hepsi derece alıyor sporcularımızın. Yamaç paraşütü için ise yerleri yaptık daha başlamadık. Bunların hepsi para. Mesela Hatay’a veya Diyarbakır’a gittiğimizde kız takımının maçları oluyor, Her gidişte buradan hava alanına götürüyoruz. Uçağa bindiriyoruz, orada otel tutuyoruz. Her gidişi 50 bin lira arkadaşlar.

EREĞLİ’NİN GURUR DUYMASI LAZIM

Ereğli’nin gurur duyması lazım. Kadın takımında süper  ligdeyiz. Kdz. Ereğli ilçesi süper ligde şart koştular simdi bütün büyük takımların hepsi Feneri, Beşiktaş’ı, Trabzon’u, Galatasaray’ı hepsi de bu liglere girmek zorunda ve televizyonlar yayınlamaya başlayacak. Erkek futbol takımında bal ligindeyiz amatör gibi ama kız takımında süper ligdeyiz. Ne için 2004de Yazmalıspor, Şalvarspor gösteri maçıyla başladı bu iş. Kadın futbol ligleri kuruldu. Bize takım kurmamızı istediler. Futbolcular Ereğli’den yetişiyor. Amarika’da var. Karagümrük’te var. Antep’te var. Beşiktaş’ta var, Konakspor’da var.   Şuanda da göz diktiler elimizdeki kadın sporcuları almaya çalışıyorlar. Yetişen kadın futbolcu olmadığı için yurt dışından kadın futbolcu getiriyorlar. Bize kimse destek olmadığı için elimizdeki kadın futbolcuların hepsini kaptırmaya başladık. Şimdi kaç tane oyuncumuza simdi el attılar. Paramız yok, yetişemiyoruz.  Futbolcularımızsın hepsini de kapıyor başkaları.

ERDEMİR  – TAT METAL – SENDİKA BİR LİRA VERMEDİ

Ereğli’nin buna nasıl gönlü razı oluyor ben anlamıyorum. Türkiye’de en fazla kar eden kuruluşlardan Erdemir ve Tat metal – onlarla gurur duyuyoruz, onlar bizim gururumuzama tek bir lira dahi kulüplere para vermiyorlar, spor kulübüne bir lira vermediler. Türk Metal Sendikası var, tek lira yardım etmedi. Sendikada bundan evvel bölücü  bir arkadaş vardı; Ereğli’yi birbirine kattı, Pevrul Kavlak beyle de aramızı bozdu. Şimdi Yakup bey geldi Ereğli sevdalısı,beyefendi bir adam ve Ereğli Belediyesi ile şube arasında gayet iyi ilişkiler var ama takibi onlar Pevrul Kavlak’tan talimat alarak hareket ediyorlar. Yardım edin dese yardım edecekler. Pevrul bey bilmiyorum ne oldu.  Bir noktaya gelmiyor daha. Belediye başkanını dövdürdüler Anadolu Otel önünde hala kendilerine gelemediler herhalde. Biz barış çubuğunu uzatıyoruz. Yeni şube başkanını seviyoruz, destek de veriyoruz her konuda.

TSO DESTEK VERMEDİ, HEP BİZİ ŞİKAYETEDİYOR

Tso var ne iş yapar bilmiyoruz. Tek lira vermiyor. TSnun görevi belediye tuvalet yaparsa helayı şikayet ediyor çevre müdürlüğüne, taksicilere durak verilse onu şikayet ediyor, restoranı şikayet ediyor. Halk evini şikayet ediyor. TSO’nun görevi bu, başka iş yaptığı yok, varsa siz bana söyleyin.

Organize Sanayi bölgesinde bu kadar sanayici var. Allah rızası için  bir lira destek olun. Veren yok mu, hiç gitmediğimiz halde aramadığımız halde BTE Makine Allah razı olsun, az veya çok. Gençlere sahip çıkayım diye destek oldu. OBAL Alüminyum bize yardım etti. Ereğli Gemi Erkek takımının forma reklamı verdi. Hakan Şen’e saygılarımı sunuyor ve Ereğli halkı adına teşekkür ediyorum. Gençlere sahip çıktığı için.

Bir liste çıkardım hangi takıma kendi bölgesinde kurulu hangi firma destek veriyor:

Hatayspor’a  – Bölgede Kurulu bulunan Atakaş Holding (Çelik – Liman – Kömür) işi yapıyor. Konyaspor’a  – Bölgede Kurulu bulunan İttifak Holding (gıda, inşaat, gayrimenkul yatırım ve makine) işi yapıyor. Başakşehir’e  – Bölgede Kurulu bulunan Medipol Hastanesi. Sivasspor’a –    Bölgede  de inşaat alanında iş yapan Demir Grup. Malatyaspor’a – Malatyalı iş adamının sahibi olduğu Öznur kablo. Samsunspor’aYılportFirması – Liman Nakliye. Akhisarspor’a – Bölgede Kurulu bulunan Köfteci RAMİZ. Bandırmaspor’a – Bölgede bulunan özel Royal Hastanesi. Samsunspor’aYılportHolding  Boluspor’a –  Bolu’da Kurulu bulunan Beypiliç Fabrikası. Karacabey Belediyespor’a  Bölgede kurulu bulunan TECO Petrol. Vanspor’a – Bölgede Kurulu bulunan Salihtaroğlu Otomotiv

TİTREYİN KENDİNİZE GELİN

İki tane ilk 500’e giren büyük fabrika var. Bir tek lira vermiyorlar. Ereğli gençliğini yok sayıyorlar. Bu Ereğli gençlerine sahip çıkmazsak Ereğli’nin geleceği Türkiye’nin geleceği ne olur. Hep kar,  hep kar olmaz. Ereğlinin havasını kirletiyorsunuz suyunu kirletiyorsunuz. Benim asfaltımı kamyonlarınız kemiriyor ben yapıyorum. Bir lira para vermiyorsunuz. Ayıptır. Titreyin kendinize gelin.

NÜFUSU BİZDEN AZDI, DÜZCESPOR 2. LİGE YÜKSELDİ,

Kendi çevremize bölgemize bakalım Düzcespor 2. Lige yükseldi. Ereğli kadardı nüfusu Ereğli’den azdı. Ereğli Belediyespornala bal liginde çıktığından bu yana çırpınıp duruyor kimse kafasını çevirip takıma destek olayım demiyor. Takımı tenkit edenler çok. Kendini futbolu bilen sanan adamlar akşama kadar bize küfür ediyorlar. Bize niye küfür ediyorsunuz para vermeyenlere küfür edin. Diğerlerini okumuyorum üzülüyorum. Bu duruma üzülüyorum.

Artlar böyle devam ederse yeni yönetim kuruyoruz. Kongre kararı alacağız. Tekrar ortaya çıkacağız. 15-16 tane arkadaşımızı maddi ve manevi yükünü el birliğiyle çekiyor. Her türlü mücadeleyi yapıyor. Hiç kimse yardım etmiyor ama biz yine aynı şevkle başlayacağız. Şampiyonluk duyamazsınız ağzımdan çünkü kimseye güvenmiyorum.

EREĞLİ DÜŞMANLARI VAR

Burada takımlarına destek veren firmalar yok.  Her şey pahalanıyor otobüs kirası oteller, maçlara gideriz. Baktın olmadı ben de bu kulübü tamamen kapatabilirim. Allah’ın emri değil ki Ereğli gençlerine sahip çıkacak biz değiliz. Dilenciye döndük ya. Bir taftan para dilenirken Halil Posbıyık para topluyor diye yazan alçak ve namussuzlar var. Ereğli düşmanları var.

BU YÜKÜ DAHA FAZLA TAŞIYAMAYIZ

Daha fazla bu yükü taşıyamam Maddi yönden bitik vaziyetteyiz. Ben sadece ağa babalardan bahsettim benim nazımın geçtiği mühaattit arkadaşlardan para alıyorum. Onlardan alamazsak zaten yürüyemeyiz. İsim vermiyorum burada ama bu memlekette daha çok para kazanan orta halli kuruluşlarda var onları da biliyorum. Parayı böyle katmerli yapıyorlar. Onlardan bahsetmedim sadece sanayicilerden sadece sac tüccarları diyorum ama onlar kendilerini biliyor. Onlardan da bir lira yardım yok.  Onlar da tek lira yardım etmiyorlar. Etmiyorsanız etmeyin bunun hepsini ben mi taşıyacağım. 15-20 fedakar arkadaşım mı taşıyacak.

BU ÇOCUKLAR, BU GENÇLER SİZİN ÇOCUKLARINIZ

Koskoca Erdemir ilk 500’e giren koca kuruluş birinci ligdeki basketbolu voleybolu bırakmış sahasını kapatmış futbolu kapatmış. Bu gençler nerde bu gençlerin çoğu Erdemir’deçalışan nisanların çocukları. Tat Metal’de çalışan mühendislerin işçilerin çocukları. Ereğli’de yaşayan herkesin çocuğu. Allah’ın emri mi yani bunlara sadece Ereğli Belediyespor biz sahip çıkacağız.

BİLEK GÜREŞİ TÜRKİYE İKİNCİSİ, ALTINLA ÖDÜLLENDİRİLDİ

Başkan posbıyık’ın konuşmasının ardından, Kdz. Ereğli Belediyespor bünyesinde faaliyet gösteren bilek güreşi takımının Eskişehir’de yapılan şampiyonada Türkiye ikincisi olan Orhan Soyer ve antrenör Sedat Bayar meclis kararıyla yarım altın ile ödüllendirildi.

Başkan Posbıyık, Dünya şampiyonasında da başarı beklediğini belirterek CHP ve AK Parti grup sözcüleri tarafından Orhan Soyer ve antrenör Sedat Bayar’a altınları takdim edildi.

Meclis toplantısında ayrıca Ereğli Lisesi Kız Futsal takımı sporcularının başarılarından dolayı altınla ödüllendirilmesi kararı alındı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.