Dolar 32,3706
Euro 35,0351
Altın 2.323,12
BİST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Zonguldak 20°C
Açık
Zonguldak
20°C
Açık
Cum 20°C
Cts 21°C
Paz 22°C
Pts 25°C

Posbıyık, Erdemir ve Tat Metal’e yüklendi: “Bir top dahi almıyorlar”

Posbıyık, Erdemir ve Tat Metal’e yüklendi: “Bir top dahi almıyorlar”
31 Ocak 2023 01:20
194
A+
A-

 

Posbıyık, Erdemir ve Tat Metal’e yüklendi: “Bir top dahi almıyorlar”

 

Zonguldak Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu (ASKF) Başkanı Kemal Demir ile Amatör Spor Kulüplerinin Başkan ve Yöneticileriyle akşam yemeğinde bir araya gelen Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık; Türkiye’de ilk 500 sanayi kuruluşu arasında yer alan ilçede kurulu Ereğli Demir ve Çelik Fabrikaları ile Tat Metal’in spora katkı vermediklerini ifade etti.

İlçede tek stad olmasını da eleştiren Başkan Posbıyık; “İnanın bazen sahayı dörde bölüp, dört takım aynı anda antrenman yapıyor. Hava kararıyor maçlar halen devam ediyor. Bir tane stad var ya! Hiç değişen bir şey yok. Temizliğini belediye yapar, bakımını belediye yapar. Kör mü bunların gözleri ya! Spor Bakanlığı yetkililerinin, İl Başkanının gözleri kör mü? Daha bir yüzme havuzu yok Ereğli’de, bütün ilçelerde var” ifadelerine yer verdi:

Posbıyık, şunları söyledi:

 

“Tüm Amatör Spor Kulübü Başkan ve Yöneticilerine sevgilerimi, saygılarımı sunuyorum. Onlar çok değerli insanlar. Çünkü onlar gençlere spor yaptırmak için, onların sağlıklı ve güzel bir hayata atılmaları için, kötü alışkanların önünü kesmek için gerçekten samimiyetle ceplerinden para harcayan, sağdan soldan para isteyen ve takımların forma ve ayakkabı eksiklerini gidermek için hiçbir fedakarlıktan kaçınmayan, Türkiye’deki gençlerin altyapısını yapan insanlar. Onlar, çok saygıdeğer insanlar. Ben, hepsinden Allah razı olsun diyorum. Gençlerimize yararlı hareketlerinden dolayı kendilerine şükranlarımı sunuyorum. Bizim de onlardan pek farkımız yok.

BİR TOP DAHİ ALMIYORLAR

Kdz. Ereğli Belediye Spor Kulübü, 43 yıldan beri görevini sürdürüyor. Gerçekten de çok zor şartlar altında sürdürüyoruz. Eskiden Erdemir spora sahip çıkardı ama OYAK yönetimine geçtikten sonra bizle alakasını kesti, hiçbir maddi yardımda bulunmuyor. Tat Metal ilk 500’de, o da hiçbir yardımda bulunmuyor. Spor Kulübü’ne bir ayakkabı, bir top dahi almıyorlar; bunu herkesin bilmesi lazım. Biz de gençlerimizin geleceği ve mutlulukları için dilenci gibi dolaşıyoruz.

 

BU MEMLEKETTEN PARA KAZANAN İNSANLAR, GENÇLERE SAHİP ÇIKMAK ZORUNDA

 

12 branşta faaliyet gösteriyoruz. Kadın Takımımız, Hakkari’ye gidip geldi. Bu az para değil. Otobüsle havaalanına, oradan tekrar otobüsle stada, yeme, içme, forma bunlar kolay işler değil. Antep’e gideceğiz, Hatay’a gideceğiz, yine otobüsle ve uçakla yolculuk yapacağız. Yakın yerlere otobüslerle gidiyoruz. Bu ülkeyi seven insanlar, iş adamları, para kazanan insanlar, bu memleketin havasından, suyundan, ekmeğinden istifade edip para kazanan insanlar bu gençlere sahip çıkmak zorunda. Bu gençlerin geleceklerinin iyi noktalara gitmesi için, herkesin spora para vermesi lazım. Bedavadan para vermiyor, gençleri yetiştiriyor.

 

GÖZLERİ KÖR MÜ?

 

Belediyedeki dinlenme odam, tamamen futbol sahasına bakıyor. İçim yanıyor oraya baktıkça. İnanın bazen sahayı dörde bölüp, dört takım aynı anda antrenman yapıyor. Hava kararıyor maçlar halen devam ediyor. Bir tane stad var ya! Ben o mahallede büyüdüm. Güreş, at yarışı yaptığımız staddı orası. Hiç değişen bir şey yok. Temizliğini belediye yapar, bakımını belediye yapar. Kör mü bunların gözleri ya! Spor Bakanlığı yetkililerinin, İl Başkanının gözleri kör mü? Daha bir yüzme havuzu yok Ereğli’de, bütün ilçelerde var.

 

ÇOK ZORLANIYORUZ

 

Ben onu bunu bilmem, biz belediye olarak yine belediyenin bütçesinden yararlanıyoruz. Yardım etmeye çalışıyoruz. Ama bizim önümüze gelenler Kulüp Başkanlarıdır, Amatör Kulüplere yardım etmek için gayret gösteren Teknik Direktörler ve onların yönetimlerindeki insanlardır. Esas saygın insanlar onlardır. Çoluk çocuğuna götüreceği parayı, gençliğe yardım etmek için cebinden çıkarır ve onlar için harcar. Bunu bilenler bilir. Onların yaptıkları fedakarlık, bizim yaptığımız fedakarlıktan daha büyüktür. 12 tane branş var, Ereğli’deki bütün spor dallarını Ereğli Belediyesi yönetiyor. Son zamanlarda enflasyon bilmem ne berbat vaziyette. Ama alan olmayınca biz de ne yapalım bırakamıyoruz. Bu gençlere sahip çıkmamız lazım. İnanın çok zorlanıyoruz.

 

GÜLE GÜLE HARCAYIN

 

Amatör sporlara ilgimiz hiç eksilmemiştir, eksilmeyecekte, elimizden geleni yapmaya devam edeceğiz. Arkadaşlarımızla konuştuk, dedik ki forma mı alalım, eşofman mı alalım, krampon mu alalım? ‘Bazılarıyla görüşme yaptık, onların nakit paraya ihtiyaçları var, onlar talep ettikleri şeyleri kendileri almak istiyorlar’ dediler. Bizim de aklımıza yattı. Bu akşam Süper Amatör Takımlara, yeterli olmamasına rağmen Yeni Mahallespor’a 20 bin lira, Akınspor’a 20 bin lira, Çiğdemlispor’a 20 bin lira; Birinci Amatör Takımları Ortacıspor’a 15 bin lira, Zonguldak Ereğlispor’a 15 bin lira, Sücüllü Yalıboyuspor’a 15 bin lira, Neyren Gökçelerspor’a 15 bin lira, Gümelispor’a 15 bin lira, Karadenizspor’a 15 bin lira, Tepeörenspor’a 15 bin lira, Balıspor’a 15 bin lira; 2. Amatör Takımları Cumaspor’a 10 bin lira, Karadeniz Ereğlispor’a 10 bin lira, Bayatspor’a 10 bin lira ve Göztepespor’a 10 bin lira olmak üzere arkadaşlarımız hazırlıklarını yaptılar, paralar kulüplerimizin hesaplarına yatırılacak. Hayırlı, uğurlu olsun; güle güle harcayın.”

 

ASKF Başkanı Kemal Demir de yaptığı konuşmada, Amatör Spor Kulüplerine verdiği malzeme ve maddi desteklerden dolayı Belediye Başkanı Halil Posbıyık’a teşekkür etti.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.