Dolar 32,4169
Euro 34,8293
Altın 2.431,85
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Zonguldak 15°C
Az Bulutlu
Zonguldak
15°C
Az Bulutlu
Sal 14°C
Çar 16°C
Per 17°C
Cum 17°C

Posbıyık: “Ereğli’ye sahip çıkan yok”

Posbıyık: “Ereğli’ye sahip çıkan yok”
24 Haziran 2023 21:55
263
A+
A-


Posbıyık: “Ereğli’ye sahip çıkan yok”

Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, Erdemir’e alınan işçilerin yüzde 70’nin Ereğli dışından geldiğini belirterek; “Benim Ereğlili vatandaşım anasından, babasından, yavuklusundan ayrılıp İzmit’te, Yalova’da, Bursa’da, İstanbul’da koloniler oluşturdu ekmek parası için” dedi.

 

Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, Erdeminr’e alınan işçilerin yüzde 70’nin Ereğli dışından geldiğini açıkladı. Başkan Posbıyık, Kardemir’e alınan işçilerde ise Karabük’te ikamet etme şartı getirildiğini belgeleriyle kamuoyuna sundu.

“MAALESEF EREĞLİ’NİN SAHİBİ YOK”
Başkanlık makamında basın toplantısı düzenleyen Başkan Halil Posbıyık, şunları söyledi:

“Uzun zamandan beri peşinde olduğum bir belgeyi ele geçirdim. Ereğli’de en büyük derdimiz; Demir Çelik Fabrikaları işe alıyor insanları ama her ilden çok az miktarda insan giriyor. Karabük’ten, Beycuma’dan Kırıkkale’den, Türkiye’nin dört bir yanından insanlar buradaki demir çelik fabrikalarına giriyor. Özellikle Karabük’te yaptığım görüşmelerde; ‘Karabük’te oturanlardan başkasını almıyoruz. Ama işsiz kalanları da Ereğli’ye gönderiyoruz hatta ‘Halil Posbıyık senin arkadaşın. Şu adamları fabrikaya soksun’ diye bizlere de rica geliyor. Sizin bu konuda çok duyarlı olduğunuzu bildiğimiz için biz torpil yapmıyoruz size’ diyenler de oldu çok önemli kişilerden. Maalesef Ereğli insanının çocukları yavuklusundan ayrılıyor. Anasından, babasından ayrılıyor Tuzla’da, Yalova’da, Bursa’da, Ankara’da, İstanbul’da koloniler kurmuş vaziyette ama üzülerek ifade ediyorum kimseyi de kırmak istemiyorum. Maalesef Ereğli’nin sahibi yok. Bugün bir kez daha bunu anladım bu belgeler elime geçtikten sonra. Çünkü bu protokolü yapanın saygı duyduğumuz Sayın Mehmet Ali Şahin Bey, eski Meclis başkanımızın ve birtakım gazetecilerin de ön planda olduğu baskılar neticesinde yapıldığını öğrendim. Koskoca Ereğli’de bu kadar işsiz varken hiç kimsenin ‘Ereğli’den yüzde yetmişi giriyor fabrikaya’ diye bir şey söylemesi mümkün değil. Buna inanmıyorum. Beni kandıramazlar, herkesi kandırırlar ama beni kandırmaları mümkün değil. Çoğunluğu dışarıdan alıyor, torpiller. Hatta hatta iddia ediliyor, günaha girmeyeyim; bundan büyük paralar toplandı, avantalar toplandığı da iddia ediliyor. Bu bir iddia, benim bilgim dahilinde değil. Ama iddiaların da doğru olduğunu biliyorum. En azından nüfuzlu insanlara fabrikaya girmek için kontenjan verdiklerini de biliyorum.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.