Dolar 32,5644
Euro 34,6957
Altın 2.487,66
BİST 9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Zonguldak 16°C
Az Bulutlu
Zonguldak
16°C
Az Bulutlu
Cum 18°C
Cts 16°C
Paz 19°C
Pts 19°C

Posbıyık: “Yaraları birlikte sarıyoruz”

Posbıyık: “Yaraları birlikte sarıyoruz”
9 Şubat 2023 12:59
191
A+
A-

Posbıyık: “Yaraları birlikte sarıyoruz”

Kdz. Ereğli Belediyesi’nin halkın yardımlarıyla yola çıkardığı 8 tır yardım malzemesinden 4 tırı bölgeye ulaştı ve depremzedelere dağıtıldı.

 

 

 

Kdz. Ereğli Belediyesi’nin halkın yardımlarıyla yola çıkardığı 8 tır yardım malzemesinden 4 tırı bölgeye ulaştı ve depremzedelere dağıtıldı. Belediye Başkanı Halil Posbıyık, “Kdz. Ereğli halkının yardımlarıyla ilk gün gönderdiğimiz 4 tır deprem bölgesindeki halkımızın yaralarını sarmak için dağıtımları yapıldı. Diğer 3 tır Adana’ya ulaştı, 1 tır da Osmaniye’de. Deprem bölgesindeki yurttaşlarımızın yaralarını sarmak için AKM’de gençlerimiz, kadınlarımız, belediye işçileri, gönüllülerimiz ve tüm Ereğli halkıyla kenetlenmiş durumdayız” dedi.

Merkez üssü Kahramanmaraş’ın Pazarcık ve Elbistan ilçeleri olan Gaziantep, Hatay, Kilis, Diyarbakır, Adana, Osmaniye, Şanlıurfa, Adıyaman ve Malatya’da büyük yıkıma yol açan 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremler sonrası Kdz. Ereğli halkının yaptığı yardımlar bölgeye ulaştı. Belediye Başkanı Halil Posbıyık, ilk gün yola çıkan 4 tır yardım malzemesinin depremzedelere dağıtıldığını açıkladı.

 

Atatürk Kültür Merkezi’nde halktan gelen yardımların bölgeye ulaştırılması için koordinasyonu bizzat yürüten Başkan Posbıyık, şunları söyledi:

 

“Değerli hemşehrilerim, Milletçe yüreğimizin yandığı bugünlerde zor zamanlardan geçiyoruz.

 

Deprem bölgesindeki yurttaşlarımızın yaralarını sarmak için hep birlikte kenetlendik. Akm Salonu’nda gece gündüz gençlerimiz, kadınlarımız, belediye çalışanları gayretlerini ortaya koyuyorlar. Bugün burada çalışanlara çorba yapmak için Zübeyde Hanım Kız Meslek Lisesi’nden Selim Hoca ve ekibi de burada, hepimiz kenetlenmiş vaziyetteyiz. Vatandaşlarımızdan sıfır her türlü malzeme yardımı geliyor. Bizlere gönderdiğiniz yardımları burada gençlerimizle, kadınlarımızla ve tüm gönüllü dostlarımızla ayrıştırıp paketleyip 8 tır olarak deprem bölgesine yola çıkardık.

 

Sevgili Ereğliler, buradan tırları yola çıkarmakla kalmıyor, aynı zamanda yardımlarınızın sağ salim ihtiyaç sahiplerine ulaşmasını da yakından takip ediyoruz.

 

Sizlerin yardımlarıyla ilk gün gönderdiğimiz 4 tır deprem bölgesindeki halkımızın yaralarını sarmak için dağıtımları yapıldı.

 

Aydın Karahan şoförlüğündeki 1. Tırımız Kahramanmaraş merkez’de polis eşliğinde 3 bölgeye yükünü boşalttı.

 

Ömer Demir şoförlüğündeki 2. Tırımız Kahramanmaraşın Şerefoğlu Köyü’ne yardımları ulaştırdı. Bu tırımız köye yakın bir noktaya kadar gitti ve oradan traktörlerle yardımlarınız köylere ulaştı.

 

Sezgin Karadağ şoförlüğündeki 3. Tırımız Maraş Merkez Çadırkent te dağıtımı yapıldı.

 

Yunus Korkmaz şoförlüğündeki 4. Tırımız AFAD koordinesinde Maraş Merkez’de yükünü boşalttı.

 

Yani ilk 4 tırdaki battaniye, mont, bere, çocuk eşyası, kadın eşyası ve gıdadan oluşan yardımlarımız ihtiyacı olanların eline ulaştı.

 

Şuanda 3 tırımız Adana’ya girdi, 1 tırımız ise Osmaniye’de oradan Maraş’a geçecek.

 

Basın bürosundaki arkadaşlarımız yardımlarınıza ilişkin görüntü ve fotoğrafları da sizlerle paylaşacaklar.

 

-BÖLGEYE YENİ BİR KURTARMA EKİBİ GÖNDERECEĞİZ-

 

Kıymetli hemşehrilerim, Allah hepinizden razı olsun. Arkamda da gördüğünüz gibi biz 9. Tırı yüklemeye başladık. Tüm ekip harıl harıl çalışıyor. Sizlerinde yardımları gelmeye devam ediyor. Kdz. Ereğli Belediyesi olarak bizlerde yardımlarınızı en sağlam şekilde bölgeye ulaştırmak için elimizden geleni yapmaya devam edeceğiz.

 

Bölgedeki cenazelerimiz için de araçlarımızı bölgeye gönderdik. 6 cenazemiz bölgemize hareket etti. Cenazelerimiz şuanda Kayseri civarında. Buraya geldiğinde sizleri bilgilendireceğiz.

 

Ayrıca Zonguldak AFAD Müdürü Kahramanmaraş’ta görevli oradan aradı. Ereğli halkına sizlerin aracılığınızla teşekkür ediyorum dedi. Özellikle kurtarma ekibiniz burada büyük yararlılıklar gösteriyor dedi. Biliyorsunuz, 16 tane kurtarma ekibimiz, 2 aracımız, 21 tanede personelimiz orada. Bizden yeni bir kurtarma ekibi talep etti. İtfaiye Müdürü’ne talimat verdim, bölge için yeni bir ekip hazırlıyor, onları da kısa sürede yola çıkaracağız.”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.