Dolar 32,5683
Euro 34,8883
Altın 2.435,69
BİST 9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Zonguldak 18°C
Az Bulutlu
Zonguldak
18°C
Az Bulutlu
Per 18°C
Cum 16°C
Cts 16°C
Paz 16°C

Sanayi Esnafından Ve O Duvarı Yapan Yetkililerden İzin Aldınız Mı ?

Sanayi Esnafından Ve  O Duvarı Yapan Yetkililerden İzin Aldınız Mı ?
4 Eylül 2021 18:50 | Son Güncellenme: 4 Eylül 2021 18:55
544
A+
A-

Sanayi Sitesi Bir Sel Felaketine Hazır mı?

O Duvarı Yıkarken Kime Sordunuz ?

 

SANAYİ SİTESİNDEKİ SEL FELAKETLERİNİN ÖNLENMESİ İÇİN YAPILAN OLUKLARA YUKARIDAN TOPRAK KAYMASIN DİYE YAPILAN İSTİNAT DUVARLARI ÖNLEM ALINMADAN  BİRİLERİ TARAFINDAN YIKLDI VE HAFRİYAT BAŞLATILDI.

AMA SİMDİ NEDENSE BU DUVAR YERİNDE YOK! 

2018 senesinde Hüseyin Uysal Belediye Başkanı İken Kışla Sanayi Sitesinde  Bir sürü esnaf kazandıklarını Sel Suları İle  kaybetmişlerdi.

Peki

O günden bugüne Sanayii de bir daha böyle bir felaketin oluşmaması İçin Önlem Alındı mı ?

Evet Alındı .

 

SU KANALLARININ  AKACAK  TOPRAK İLE ÜSTÜ ÖRTÜLÜP TIKANMASIN DİYE İSTİNAT DUVARLARI YÜKSELTİLDİ. 

 

Aldığımız bilgilere göre ;

Aşığı yağış sonrası İnalli Ve Köseağzı tepelerinden su ile birlikte gelecek toprağın önünü kesmek yapılan Geniş su Kanallarının önündeki  istinat duvarları yükseltilirken bazıları önlem almadan bu duvarları yıktı ve bir kere daha tehlikeyi kapıya getirdi .

 

Kışla Sanayi Sitesinde biriken yağmur suları Kdz Ereğli Belediyesinin Yapmış Olduğu  Genisletilmiş Kanallar Vasıtası İle Dere İle Birleştirilip Denize Yollanıyordu.

Bu Genişletilmiş Kanalların Üstü  Toprak Ve Herhangi Bir Sebepten Ötürü  Kapanmaması içinde Önlerinde Var Olan İstinat Duvarı Yükseltilmişti.

Bu Kanalların Üstü Kapatılamıyor ;

Çünkü bu kanallar  yağmur birikinti suyu kanalları .

Herhangi bir tıkanıklık olduğunda çabuk açılabilmesi içinde üstlerine muhafaza bile konulamıyor.

Hal böyle iken birileri önlemini almadan buradaki istinat duvarını yıkıyor .

Bizde soruyoruz :

Burada harfiyat yapan yahut inşaat yapan kişiler nerede ise 30 seneden beri orada olan istinat duvarlarını hangi sebeple yıktılar ?

İstinat duvarını yıkarken herhangi bir yetkiliden mesela DSİ den Kdz Ereğli Belediyesinden Yahut Site Yönetiminden İzin Aldılar mı?

Yetkilileri uyarıyoruz :

Mevsim olarak malesef anı yağışlarla karşı karşıya gelecek mevsimdeyiz şu anda 2018 deki gibi bir felaketle karşılaşırsak buradaki esnafın zararının sorumlusu kim ?

Kışla Sanayii Sitesin Yöneticilerinin de dikkatine !

Konunun Takipçisi Olacağız .

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.